Vorige | Volgende

Amsteldijk 84 H 1074JB Amsterdam, Diamantbuurt

Vraagprijs € 1.500.000 

Bouwjaar
-1906
Woonoppervlakte
201 m²
Aantal kamers
7

Omschrijving

Bijzonder sfeervol dubbel benedenhuis met een woonoppervlak van maar liefst 201 m². Het royale benedenhuis aan de Amsteldijk is rijkelijk voorzien van fraaie details zoals brede architraven, fraaie hoge sierplafonds, originele schouwen en niet op de laatste plaats twee mooie ensuit partijen.

* See English text below *

Het huis heeft aan de voorzijde een schitterend uitzicht over de Amstel. Aan de achterzijde is het genieten in de zonnige tuin gelegen op het westen.

Het huis is altijd zorgvuldig bewoond geweest, echter biedt dit huis een koper dé kans om geheel naar eigen smaak en inzicht te verbouwen.

Ligging:
Nabij de levendige Van Woustraat, Weesperzijde en Ceintuurbaan met een grote diversiteit aan winkels, restaurants en gezellige cafés. Gunstige ligging ten opzichte van uitvalswegen (A-10, afslag S110, en A-2) en goed te bereiken met het openbaar vervoer (diverse tramlijnen vanaf de Vrijheidslaan, dichtbij de metro Wibautstraat en op loopafstand van NS station Amstel).

Indeling:
Eigen entree vanaf de straat, tochthal en vervolgens de royale hal voorzien van een mooie marmeren vloer. Grote kamer ensuit en een eenvoudige keuken aan de achterzijde. Zowel de keuken als de woonkamer bieden toegang naar de zonnige en beschutte tuin op het westen. Onder de keuken ligt de kelder en boven de keuken ligt er een charmante kamer op de tussenverdieping, ideaal als werk-/studeer of speelkamer. Toilet met fontein in de hal.

Fraaie trappartij naar de eerste verdieping, overloop met toegang naar de voorzijkamer, de grote kamer ensuit en de badkamer aan de achterzijde. Middels een verbouwing (zie alternatieve plattegronden) creëer je hier vier ruime slaapkamers en maar liefst twee badkamers.

Bijzonderheden:
- Gelegen op eigen grond;
- Boordevol originele details, hoge plafonds en heerlijke lichtinval;
- Ruime benedenwoning met fantastische tuin en uitzicht over de Amstel;
- Op het platte dak liggen 6 zonnepanelen t.b.v. het benedenhuis;
- De woning is aan de voorzijde voorzien van dubbele beglazing in houten kozijnen;
- De Amsteldijk 84 is in 2011 gesplitst in 2 appartementsrechten;
- Administratie van de VvE wordt in eigen beheer gevoerd. Servicekosten bedragen € 100,- per maand;
- In de koopakte zal een ouderdoms- en asbest clausule worden opgenomen;
- De woning is gelegen in een gebied welke is aangemerkt als beschermd stadsgezicht;
- Aanvaarding: In overleg, kan eventueel snel.

========================================================================

Beautiful double downstairs apartment with a staggering 201 m² of living space. This spacious property on Amsteldijk has countless attractive features, such as the broad architraves, lovely, high ornamental ceilings, original fireplaces and last but not least, two stunning en-suites.

The front of the property has a fabulous view of the River Amstel, while the rear features a sunny, west-facing garden.

Although the apartment has always been well-maintained, it is also a great opportunity for the buyer to renovate and decorate a property to their own taste.

Location:
Close to the lively Van Woustraat, Weesperzijde and Ceintuurbaan, with plenty of shops, restaurants and friendly bars close by. Very convenient for arterial roads (A10, junction S110, and the A2 motorway). Public transport is also within easy reach (various tram routes from Vrijheidslaan, close to Wibautstraat metro station and within walking distance of Amstel mainline station).

Layout:
Private entrance from the street, vestibule leading to a spacious hall with a smart marble floor. Large en-suite room with a simple kitchen at the rear. Both the kitchen and the living room open onto a sunny, sheltered, west-facing garden. There is a cellar under the kitchen and a charming little room on the vide above, which would be perfect for an office, study or playroom. Toilet with handbasin in the hall.

Nice staircase leading to the first floor, landing with access to a front side room, a large en-suite room and the bathroom at the rear. A renovation of this area (see alternative floor plans) would create four bedrooms and two bathrooms.

Details:
- Freehold property - Plenty of original features, high ceilings and beautiful daylight
- Spacious downstairs apartment with a fabulous garden and view of the River Amstel
- The front of the property has double glazed, wooden window frames
- Amsteldijk 84 was split into two apartments (with separate apartment rights) in 2011
- The homeowners’ association (VvE) is administered by the residents. Monthly service charges of €100
- The sales contract includes an age clause and an asbestos clause
- The property is in an urban conservation area
- Transfer subject to agreement. Can be arranged quickly.


DISCLAIMER
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

NEN CLAUSULE
De gebruiksoppervlakte is berekend conform de branche vastgestelde NEN 2580- norm. De oppervlakte kan derhalve afwijken van vergelijkbare panden en/of oude referenties. Dit heeft vooral te maken met deze (nieuwe) rekenmethode. Koper verklaart voldoende te zijn geïnformeerd over de hiervoor bedoelde normering. Verkoper en diens makelaar doen hun uiterste best de juiste oppervlakte en inhoud te berekenen aan de hand van eigen metingen en dit zoveel mogelijk te ondersteunen door het plaatsen van plattegronden met maatvoering. Mocht de maatvoering onverhoopt niet (volledig) overeenkomstig de normering zijn vastgesteld, wordt dit door koper aanvaard. Koper is voldoende in de gelegenheid gesteld de maatvoering zelf te (laten) controleren. Verschillen in de opgegeven maat en grootte geven geen der partijen enig recht, zo ook niet op aanpassing van de koopsom. Verkoper en diens makelaar aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid in deze.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2021-09-23
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
dubbel benedenhuis
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
-1906

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
201 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
7

Energie

Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Zuid Pijp

De Pijp is een wijk in het noorden van stadsdeel Amsterdam-Zuid en grenst naast aan de rest van Zuid aan het centrum en Oost. Wat in de volksmond gewoon ‘De Pijp’ heet, bestaat officieel uit – van noord naar zuid - drie wijken: Oude Pijp, Nieuwe Pijp en Zuid Pijp.
De Pijp, toonbeeld van revolutiebouw
De Pijp wordt aan de noordzijde begrensd door de Stadhouderskade, in het westen door de Boerenwetering, in het zuiden door de Jozef Israëlskade en in het oosten door de Amstel. De bouw van de Pijp wordt anno nu gezien als een voorbeeld van revolutiebouw, terwijl in 1866 het nog de bedoeling was dat dit deel van de stad er heel anders uit zou gaan zien. In dat jaar presenteerde ingenieur Johannes van Niftrik namelijk een stadsuitbreidingsplan voor buurt YY, zoals het gebied toen nog heette. Het zou een mooi nieuw centrum worden, compleet met het Centraal Station van Amsterdam, villawijken en veel groen, met een grandeur zoals die van Parijs en Wenen. Wegens kosten en tijd werd het plan van Van Niftrik echter door de gemeenteraad afgekeurd. Er kwam een nieuw plan van Jan Kalff, directeur Publieke Werken, waarbij de bebouwing werd overgelaten aan de vrije markt; kleine bouwers gingen met geleend geld aan de slag en wilden snel winst maken. Ze bebouwden de ruimte die er was zo dicht en vol mogelijk; revolutiebouw. Het resultaat zijn de lange straten met huizen met vier bouwlagen, witte daklijsten, een hijsbalk en drie vensters breed die de Pijp tot op de dag van vandaag zo typerend maken.
De aantrekkingskracht van de Pijp
In de Pijp vind je al decennia een levendige mix van wonen en andere functies, zoals winkels, horeca, kleine bedrijven en natuurlijk de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en het Sarphatipark. Samen met de gunstige ligging ten opzichte van het centrum, bepaalt dit de aantrekkingskracht van de buurt op haarbewoners (relatief veel hoger opgeleiden en studenten), de overige bewoners van de stad en de vele bezoekers van buitenaf.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder