Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Amsteldijk Noord 78 1183TE Amstelveen

Koopsom € 3.500.000 

Bouwjaar
2011-2020
Woonoppervlakte
282 m²
Aantal kamers
8
Perceeloppervlakte
915 m²

Omschrijving

Amsteldijk Noord 78 Future proof Green House

Deze onder architectuur gebouwde villa met lift is vrij recent gebouwd. Duurzaamheid is troef.
Je leeft met de seizoenen mee. Zomer en winterhuis midden in de natuur.
Het uitzicht over de Amstel is spectaculair of u nu naar links of naar rechts kijkt. In dit huis aan de Amsteldijk Noord 78 geniet u van een weids vergezicht over de Amstel aan de voorzijde, met een prachtig uitzicht aan de achterzijde over het polderlandschap van de Middenpolder (natuurgebied).

Wonen én werken in Amsterdam en omstreken op fietsafstand van de Zuidas, is het combineren van de voordelen van een landelijke gemeente met die van een wereldstad. Waar ter wereld vindt u op luttele minuten afstand de combinatie van vliegverbindingen met alle delen van de wereld, aanwezigheid van het internationale bedrijfsleven en cultureel aanbod op topniveau en toch de mogelijkheid om thuis te genieten van de rust en de stilte van een groen agrarisch gebied, een uniek weidevogelgebied, het Amstelland. Dat reikt met het open polderland en de blauwe linten van de Amstel, de Waver en de Bullewijk als een groene scheg tot ver in de stad.

De half vrijstaande villa aan de Amsteldijk Noord 78 bestaat uit een kelder en drie woonlagen: begane grond (75 m˛), eerste verdieping (78 m˛) en tweede verdieping (53 m˛) met entresol (7 m˛) en een bijgebouw (51 m˛). Alle verdiepingen (en het bijgebouw) bieden veel comfort en zijn vrij in te delen. De binnenwanden zijn niet dragend dus vrij eenvoudig te wijzigen. Een huislift verbindt de woonlagen.

Een opmerkelijk detail: de combinatie van daglicht dat via het glazen open trappenhuis tot de begane grond valt, met de lichtinval door kamerhoge schuifpuien op elke verdieping, zorgt voor een zee van licht. Tezamen met de hoge plafonds geeft dit een prettig gevoel van ruimte.

De mogelijkheid voor aanleg van een steiger aan de Amstel bestaat.
Het op het zuiden georiënteerde bijgebouw aan de Amsteldijk Noord 78 heeft een woonfunctie en is aangesloten op riool, waterleiding en elektra en is voorzien van zonnepanelen. Ook voorzien van een keuken (pantry) fraai afgetimmerde hoge kasten en een hoogslaperbed.

Het installatieniveau is hoogwaardig en bestaat uit: zestig zonnepanelen, vloerverwarming in alle ruimten, warmtepomp, balansventilatie, WTW-units (warmte terugwin installatie) en hoog geďsoleerde wanden en glasvlakken. Met een EPC van ±0,32 hebt u een vrijwel energie neutrale woning, die uitstekend is voorbereid op de toekomst. Het is een zeer energie zuinige villa.

Wonen én werken in Amsterdam en omstreken, is het combineren van de voordelen van een landelijke gemeente met die van een wereldstad. Waar ter wereld vindt u op luttele minuten afstand de combinatie van vliegverbindingen met alle delen van de wereld, aanwezigheid van het internationale bedrijfsleven en cultureel aanbod op topniveau en toch de mogelijkheid om thuis te genieten van de rust en de stilte van een groen agrarisch gebied, een uniek weidevogelgebied, het Amstelland. Dat reikt met het open polderland en de blauwe linten van de Amstel, de Waver en de Bullewijk als een groene scheg tot ver in de stad.

De geveloriëntatie is zodanig dat de voorgevel pal Oost ligt (Amstelzijde). De voor- en achtergevel bestaat voor een belangrijk deel uit glaspuien van hoge kwaliteit, evenals een deel van de noordgevel. De voorziene bouwkundige kwaliteit is hoog: hoge isolatiewaarde van dichte en transparante geveldelen en dak, vergaande kierdichting, glas met een lage U-waarde.

Riolering
De aansluiting op het gezamenlijke rioolpompstation van Waternet is voorzien. De hemelwaterafvoeren zijn afwaterend op de sloot.

Terras
Het terras aan de westzijde van de woning is onderheid.

Verhardingen en tuinaanleg
Het terrein is aangevuld tot het peil bij de zijdeur.

Fundering
Er is een fundering aangebracht onder hoofdgebouw, bijgebouw en terras van betonnen prefab palen.

Draagconstructie
De draagconstructie is een staalconstructie van kokers en warmgewalste profielen, behoudens de gewapend betonnen grondkerende muren aan de dijkzijde. De vloeren zijn van staalplaatbeton.

Woningscheidende wanden
De woningen zijn geheel losstaand geconstrueerd om contactgeluid te elimineren. De scheidingswand bestaat uit twee niet gekoppelde wanden van elk 150 mm dikke sandwichpanelen met een spouw van 100 mm. Extreem goede isolatie en brandscheiding.

Buitenwanden
De gesloten buitenwanden en daken zijn van 150 mm dikke sandwichpanelen met steenwol kernmateriaal (brandwerend meer dan 90 minuten), bekleed met 1mm. dikke gecoate en verzinkte staalplaat. Hoge isolatie waarde en lage thermische inertie. Aan de binnenzijde bekleed met gestucte gipsplaat. De buitenzijde is bekleed met topkwaliteit inlands ongeschaafd en geďmpregneerd Amerikaans eiken delen.

Gevelpuien
De ramen en deuren in de gevels zijn van bijzondere kwaliteit. In het hoofdgebouw fabricaat Vitrocsa, Janssen en Alcoa. In de bijgebouwen Alcoa. Glas volgens veiligheidsvoorschriften en HR++ isolatiewaarde voor comfort en energiebesparing. Aan de voorzijde balkons op de hogere vloeren met glazen balustrades, achter doorval bescherming.

Energiebesparing en ventilatie
De woning voldoet ruimschoots aan de energienormering volgens het bouwbesluit. De EPC eis voor woningen is 0,4 en de waarde voor deze woning is ±0,32. Dit is bereikt door goede isolatie en luchtdichting, PV zonnepanelen op het dak en een warmtepomp, vloerverwarming/koeling, ventilatie met warmteterugwinning, etc. Ook natuurlijke ventilatie is aanwezig. Het bijgebouw wordt geventileerd door middel van natuurlijke ventilatie en is voorzien van een warmtepompboiler van 100l.

Zonnecollectoren
Op de zuidzijden van de hellende daken zijn de PV cellen geplaatst. Daarmee is het netto elektraverbruik van de woning aanzienlijk beperkt. Door een slimme meter is het surplus teruggeleverd. De zonnecollectoren drijven allereerst de warmtepomp aan.

Trappen, overloop, balkons
De constructie van de trappen, overloop en balkons is in staal uitgevoerd. Bekleding van de trappen door koper.

Lift
Er is een spindellift aanwezig.

Vloerverwarming
Voor de vloerverwarming wordt warmte opgewekt door een warmtepomp. Met dezelfde pomp kan in de zomer warmte uit de woning worden afgevoerd. Voor de verwarming is gekozen voor laag temperatuur vloerverwarming, voor de regelbaarheid en bedrijfstijden onder te verdelen in meerdere groepen.

Aardgas
Een aardgasaansluiting is voorzien als aanvulling op de warmwater voorziening en aansluitmogelijkheid bij haard en keuken.

Ventilatievoorziening
De ventilatie voor de woning bestaat uit een dubbele gebalanceerde toevoer- en afvoerventilatie met elektrisch aangedreven ventilatoren. Tussen de toe- en afvoerluchtstroom is een warmtewisselaar geplaatst, waardoor de aangezogen verse lucht voorverwarmd in de woning kan worden gebracht. Een tochtvrije inblaas is gerealiseerd door een juiste keuze van soort en plaats van de toevoerroosters.
Om bij bijzondere omstandigheden, bijvoorbeeld na een warme zomerdag of een feestje, snel meer warmte af te voeren en verse lucht toe te laten, zijn te openen geveldelen en het afvoerrooster in de dakverdieping benut. Het bijgebouw wordt geventileerd door middel van natuurlijke ventilatie.

Warmtepomp
Voor de warmteopwekking is een elektrisch aangedreven warmtepomp (WP) voorzien, die warmte onttrekt aan de buitenlucht en transformeert naar het hogere, voor vloerverwarming en warmwater geschikte, temperatuurniveau. De vloerverwarming is waterzijdig gevoed door de WP. Met dezelfde warmtepomp kan in zomerbedrijf warmte uit de woning worden afgevoerd. Voor ruimtekoeling is geen additionele koelmachine voorzien; alleen de WP in zomerbedrijf is voor ruimtekoeling beschikbaar.

Warm water
Een afzonderlijk gasgestookte warmwater boiler van 120l zorgt voor warm tapwater naar de sanitaire toestellen in huis. De netto warmteconsumptie van de douche is zoveel mogelijk beperkt door toepassing van warmte terugwinsystemen op het gebruikte douchewater.

Plafonds
Gestucte gipsplaat.

Electra
Alle basis voorzieningen voor een NEN 1010 conforme installatie zijn aangebracht.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2021-06-01
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Villa
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2011-2020

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
282 m²
Perceeloppervlakte
915 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
8
Aantal badkamers
1

Energie

Energielabel
Klasse A+++
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Amstelveen

Amstelveen dankt haar bestaan aan de rivier de Amstel, die een cruciale rol speelde in de verbinding tussen Amsterdam en de rest van Nederland. De naam Amstelveen wordt sinds 1964 gebruikt voor het gedeelte van Nieuwer-Amstel, dat na de annexaties door Amsterdam overbleef. Amstelveen heeft veel te bieden. De gunstige ligging tussen Schiphol en Amsterdam, maakt dat wonen hier erg populair is. Inmiddels is Amstelveen uitgegroeid tot een bruisende stad met vele recreatiemogelijkheden en is het de tweede groenste stad van Nederland. Voor de groenliefhebbers is er Het Amsterdamse Bos. Dit uitgebreide gebied heeft plek voor bijna elke buitenactiviteit die je maar kunt bedenken, wandelen, fietsen, kanoën, klimmen. Natuur, cultuur, educatie, evenementen en winkelen komen hier op een prettige manier bij elkaar.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder