Open Huis - 5 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Amsteldijk Zuid 137 1189VK Amstelveen, Buitengebied-Zuid

Vraagprijs € 595.000 

Omschrijving

TE KOOP ROYALE BOUWKAVEL AAN AMSTELDIJK Zuid 137, NES AAN DE AMSTEL (gemeente Amstelveen)
Realiseer hier uw droomhuis aan de Amstel. Al mogelijk vanaf € 859.000 k.k.*

Zoekt u een royale bouwkavel om uw droomhuis te bouwen? Centraal gelegen onder de rook van Amsterdam, slechts 20 minuten van Schiphol, gelegen aan de rivier de Amstel en vlakbij het Groene Hart van Nederland?
Op deze ruime bouwkavel van 6 are en 30 centiare (630 m2) met vrij uitzicht over de rivier de Amstel en het polderlandschap tussen Nes aan de Amstel en Amstelveen kunt u uw droomhuis realiseren. U kunt zelf uw huis bouwen naar eigen wensen en inzicht. Het bestemmingsplan “Landelijk gebied” van de gemeente Amstelveen biedt de mogelijkheid voor het bouwen van een villa van circa 10 meter breed, 12 meter diep, met een goothoogte van 6 meter en een nokhoogte van maximaal 10 meter, eventueel met kelder of souterrain. Ruime mogelijkheden voor uitbouw, bijgebouwen en een aanlegsteiger in de Amstel.
In 2019 is een verkennend bodem- en asbestonderzoek uitgevoerd. Het rapport is ter inzage.

Amsteldijk Zuid 137, 1189 VK Nes aan de Amstel is kadastraal bekend gemeente Amstelveen, sectie K, nummer 773 en is 6 are en 30 centiare groot (eigen grond).
Op de kavel staat een eenvoudige vrijstaand woonhuis (oorspronkelijk 2-onder-1 kap) met een inhoud van circa 380 m3. De woning is rond 1916 gebouwd en regelmatig verbouwd en uitgebreid. De woning verkeert in een oude en eenvoudige staat, maar nog wel bewoonbaar. Het perceel is middels een persrioolsysteem aangesloten op het gemeentelijke rioleringssysteem. De bestemming conform het bestemmingsplan is wonen, al dan niet in combinatie met ruimte voor een aan huis verbonden beroep of bedrijf tot maximaal 30% van de vloeroppervlakte van de woning.
De kavel biedt mogelijkheden voor het realiseren van een royale villa, van klassieke tot moderne architectuur. Het bestemmingsplan “Landelijk Gebied” geeft ruimte om te bouwen tot een goothoogte van 6 meter en nokhoogte van 10 meter. Dit biedt veel mogelijkheden voor een ruime en lichte woning met meer woonlagen, die vrij uitzicht geven op de Amstel en het polderlandschap. Het perceel is groot genoeg voor het toevoegen van een vrijstaande schuur of garage (bijgebouwen) buiten het bouwvlak. Het bestemmingsplan staat dit toe mits het gezamenlijke oppervlakte van de bijgebouwen niet meer bedragen dan 40% van de oppervlakte van de buiten het bouwvlak gelegen gronden behorende bij de bestemming Wonen. (Zie het bestemmingsplan bij de gemeente voor nadere details.)

Parel aan de Amstel
Nes aan de Amstel valt onder de gemeente Amstelveen en ligt aan de rivier de Amstel. Het dorp is omgeven door het polderlandschap van de Bovenkerkerpolder. Aan de overkant van de Amstel vindt u de polder Ronde Hoep en het natuurgebied Botshol. Gezichtsbepalend is de Sint Urbanuskerk ontworpen door de beroemde architect Cuypers. In Nes kunt u genieten van de rust van het platteland en dit alles net onder de rook van Amsterdam

In het dorp bevindt zich een goede openbare basisschool met daarin gevestigd zowel een kinderdagverblijf als een buitenschoolse opvang voor kinderen van 0 tot 13 jaar. De omgeving biedt ruimschoots mogelijkheden voor fietsen, wandelen en watersport. Op enkele kilometers afstand bevindt zich een 18 holes golfbaan. Nes aan de Amstel heeft een levendige gemeenschap met de Sint Urbanuskerk, een dorpshuis, 19 verenigingen, waaronder een actieve scoutingvereniging “De Jonge Woudlopers” voor welpen en kabouters (8-12 jaar) en de jongerenclub “Happy Nes” (12 -16 jaar).

Als voormalige zelfstandige buurtgemeenschap beschikt het dorp over een eigen officiële Dorpsraad, die de gemeente Amstelveen, waar Nes officieel onder ressorteert, adviseert in alle aangelegenheden die het dorp raken. En alhoewel Nes a/d Amstel zelf niet beschikt over winkels, zijn de diverse winkelcentra van Uithoorn, Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel nooit meer dan tien minuten rijden verwijderd. De snelwegen A9, A4, A10, A2, N201 alsmede luchthaven Schiphol Amsterdam en Utrecht zijn tevens goed en snel bereikbaar.
De groene ligging en het weidse uitzicht zijn uniek: de weilanden aan de achterzijde, de rivier De Amstel aan de voorzijde en het daar achter gelegen groengebied De Ronde Hoep geven prachtige vergezichten. Een tochtje langs de mooie Amstel voert binnen 15 minuten naar de RAI en de Rivierenbuurt in Amsterdam en de A9 is zelfs maar 7 minuten verwijderd van de dorpskern! Zo ligt Nes aan de Amstel als een oase van rust, ruimte en natuur te midden van een ring van steden, dorpen en snelwegen, die zich geluidloos schuilhouden achter een verre horizon. Nes aan de Amstel is daarmee een uitstekende uitvalsbasis, zeker voor diegene die zich na een drukke dag wil onttrekken aan de hectiek van de stad en het zakenleven.

* Genoemde prijs is een richtprijs, exclusief kosten bouwrijp maken, fundering en nutsvoorziening.
* Voor inspiratie, diverse woningvoorbeelden en bouwkosten zie de website van Allurebouw.
* Een woonhuis naar eigen ontwerp is natuurlijk ook mogelijk.

Deze informatie is met zorg samengesteld op basis van door verkoper en/of derden verstrekte informatie. Aan deze informatie kunnen noch jegens de makelaar, noch jegens de verkoper rechten worden ontleend. Er wordt door zowel verkoper als makelaar geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

Wij adviseren u een deskundige NVM-makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Wij treden alleen op voor de verkopende partij en behartigen derhalve niet ook uw belangen.

Indien u specifieke wensen omtrent de woning heeft adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen, eventueel door middel van een bouwtechnische keuring.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
26-11-2016
Status
Beschikbaar

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
nvt

Oppervlakten en inhoud

Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Amstelveen

Amstelveen dankt haar bestaan aan de rivier de Amstel, die een cruciale rol speelde in de verbinding tussen Amsterdam en de rest van Nederland. De naam Amstelveen wordt sinds 1964 gebruikt voor het gedeelte van Nieuwer-Amstel, dat na de annexaties door Amsterdam overbleef. Amstelveen heeft veel te bieden. De gunstige ligging tussen Schiphol en Amsterdam, maakt dat wonen hier erg populair is. Inmiddels is Amstelveen uitgegroeid tot een bruisende stad met vele recreatiemogelijkheden en is het de tweede groenste stad van Nederland. Voor de groenliefhebbers is er Het Amsterdamse Bos. Dit uitgebreide gebied heeft plek voor bijna elke buitenactiviteit die je maar kunt bedenken, wandelen, fietsen, kanoën, klimmen. Natuur, cultuur, educatie, evenementen en winkelen komen hier op een prettige manier bij elkaar.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder