Vorige | Volgende

Amsteldijk Zuid 138 1189VK Amstelveen, Buitengebied-Zuid

Vraagprijs € 2.500.000 

Huurprijs € 9.500 per maand

Bouwjaar
1921
Woonoppervlakte
536 m²
Aantal kamers
9
Perceeloppervlakte
1.295 m²

Omschrijving

Amsteldijk Zuid 138 "de voormalige St Josephschool" te Amstelveen

Uniek vrijstaand schoolgebouw aan de Amstel in het karakteristieke Nes aan de Amstel.

Het schoolgebouw (536 m) is in 2014 getransformeerd naar een uitzonderlijk mooi volledig verbouwd woonhuis, oa voorzien van aardwarmte, koelsysteem (vloerkoeling en verwarming) en demotica. Gelegen op een van de mooiste locaties onder de rook van Amsterdam en Amstelveen met weids uitzicht over water en weilanden, op een prachtig perceel van ca. 1295 m.

Het betreft hier een zeer bijzonder gebouw, gemeentelijk monument, gebouwd in 1921 en tot 1975 als onderwijsinstelling in gebruik gebleven. Maar na 2014 volledig verbouwd/getransformeerd naar een uniek woonhuis met aan alle kanten een vrij en weids uitzicht over de voorgelegen Amstel/Ronde hoep en achtergelegen weilanden.

Wonen aan de Amstel met deze unieke eigenschappen van veel grond in het heerlijke buitengebied geeft een comfortabel woongevoel. Het royale perceel biedt u alles wat u kunt verwachten. Een zeer ruim hoofdverblijf, grote tuin, weiland/grasland, volop parkeerruimte en een aanlegsteiger voor de deur.

Naast bewaard gebleven details aan de buitengevel zijn ook aan de binnenzijde historische zaken terug te vinden. De hoge ruimten (de voormalige klaslokalen, met een hoogte tot 4,75 m) dragen verder bij aan een bijzonder ruimtegevoel.

De woning heeft drie woonlagen, een entree en drie woonruimtes (zit,eet en werk/poolkamer) op de begane grond verdieping, de slaapkamers en badkamers op de eerste verdieping en de speelkamer op de tweede verdieping. Via de keuken is er een entree naar het terras aan de achterzijde en daal je via een houten trap af naar de tuin.

Op de eerste verdieping bevinden zich vier geweldige slaapkamers waarvan n met inloopkast, drie badkamers een wasruimte. De slaapkamers hebben een fantastisch uitzicht over de velden aan de achterzijde en een onbelemmerd zicht op de Amstel/Ronde hoep aan de voorzijde.

Op de tweede verdieping bevindt zich n grote ruimte welke nu in zijn geheel in gebruik is als speelkamer.

Het pand is goed bereikbaar: op enkele autominuten van Amstelveen (via de Nesserlaan of Amsteldijk Zuid) en Ouderkerk. De snelwegen A9, A4, A10, A2 alsmede Schiphol en Amsterdam zijn tevens zeer snel bereikbaar.

Bijzonderheden:

- Woonhuis met woonoppervlak van 536 m, NEN 2580 aanwezig.
- Perceelgrootte van 1295 m, eigen grond (geen erfpacht).
- Transformatie 2014 van schoolgebouw naar woonhuis.
- Volledig verbouwd.
- Gemeente monument (subsidie voor onderhoud).
- Aardwarmte.
- Koelsysteem.
- Demotica.
- Kelder
- Aanlegsteiger
- Oplevering in overleg
- Parkeren op eigen terrein

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
17-07-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1921

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
536 m²
Perceeloppervlakte
1.295 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
9
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Amstelveen

Amstelveen dankt haar bestaan aan de rivier de Amstel, die een cruciale rol speelde in de verbinding tussen Amsterdam en de rest van Nederland. De naam Amstelveen wordt sinds 1964 gebruikt voor het gedeelte van Nieuwer-Amstel, dat na de annexaties door Amsterdam overbleef. Amstelveen heeft veel te bieden. De gunstige ligging tussen Schiphol en Amsterdam, maakt dat wonen hier erg populair is. Inmiddels is Amstelveen uitgegroeid tot een bruisende stad met vele recreatiemogelijkheden en is het de tweede groenste stad van Nederland. Voor de groenliefhebbers is er Het Amsterdamse Bos. Dit uitgebreide gebied heeft plek voor bijna elke buitenactiviteit die je maar kunt bedenken, wandelen, fietsen, kanoën, klimmen. Natuur, cultuur, educatie, evenementen en winkelen komen hier op een prettige manier bij elkaar.