Vorige | Volgende

Amstelkade 109 II 1078AR Amsterdam, Scheldebuurt West

Vraagprijs € 790.000 

Bouwjaar
1928
Woonoppervlakte
100 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Prachtig gelegen en perfect ingedeeld appartement met schitterend uitzicht over de mooiste gracht van Amsterdam Zuid. Met gepaste trost bieden wij aan dit charmante 3-kamerappartement met een totaal woonoppervlak van ca. 100m en zonnig balkon gelegen op het Zuiden. De woning is gelegen in het Plan Zuid van Berlage en kenmerkt zich door de typische Amsterdamse School stijl en is aangewezen als een beschermd stadsgezicht.

Ligging/bereikbaarheid:
Uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer en door de diverse uitvalswegen. De winkelstraten (Scheldestraat, Waalstraat, Ferdinand Bolstraat en Van Baerlestraat), diverse musea (Van Gogh, Stedelijk en Rijksmuseum), maar ook het Concertgebouw en diverse restaurants/cafs in de Pijp, Rivierenbuurt en Oud Zuid, het Beatrixpark en Sarphatipark liggen op loop/fietsafstand van het appartement. Dit gedeelte van Zuid/Rivierenbuurt kenmerkt zich door de ruime, groene opzet en Amsterdamse School architectuur. De buurt beschikt over uitstekende basis- en middelbare scholen en er zijn naast scholen ook veel goede kinderopvang locaties in de buurt. Doordat de straat voorzien is van parkeervakken aan beide zijden is er (vrijwel) altijd ruimte om voor de deur te parkeren. Ook heeft u op loopafstand een halte van de Noord-Zuidlijn.

Indeling:
BG: Gemeenschappelijke trappenhal. Tweede verdieping: Entree woning, zeer ruime overloop met toegang tot de verschillende vertrekken, royale doorzon woonkamer van bijna 12 meter diep, ruim balkon op het Zuiden met zicht op zeer groene binnentuinen, open keuken voorzien van diverse inbouwapparatuur, royale slaapkamer aan de achtergevel met openslaande deuren naar het balkon, tweede slaapkamer aan de voorgevel voorzien van wasmachineopstelling, badkamer voorzien van ingebouwde douchecabine en dubbele wastafel, separaat toilet met inbouwreservoir voorzien van fontein, berging met cv-ketel.

Bijzonderheden:
- Ruime bovenwoning van 100 m
- Vanuit de voorgevel is er mooi zicht op het Amstelkanaal
- Mogelijkheid tot creren derde slaapkamer
- Binnentuin heeft groene uitstraling door gebruik sedum-dakbedekking bij de buren

Kenmerken:
- Servicekosten 68,33 per maand te voldoen per kwartaal ( 205,-)
- Voortdurende erfpacht tot 31-10-2046
- Huidige jaarcanon bedraagt 1.078,68 per jaar en is fiscaal aftrekbaar
- Verwarming via cv-combiketel (eigendom)
- Warm water via cv-combiketel (eigendom)

English translation:

Beautifully located and perfectly laid out apartment with stunning views over the most beautiful canal in Amsterdam South. We are proud to offer this charming 3-room apartment with a total living space of approx. 100m and a sunny south-facing balcony. The house is located in the Plan Zuid (Berlage), is characterized by the typical Amsterdam School style and is designated as a protected cityscape.

Location/accessibility:
Easily accessible by public transport and by the various roads. The shopping streets (Scheldestraat, Waalstraat, Ferdinand Bolstraat and Van Baerlestraat), various museums (Van Gogh, Stedelijk and Rijksmuseum), but also the Concertgebouw and various restaurants/cafes in the Pijp, Rivierenbuurt and Oud Zuid, Beatrixpark and Sarphatipark are within walking distance. /biking distance from the apartment. This part of South/Rivierenbuurt is characterized by the spacious, green layout and Amsterdam School architecture. The neighborhood has excellent primary and secondary schools and, in addition to schools, there are also many good childcare locations nearby. Because the street has parking spaces on both sides, there is (almost) always room to park in front of the door. You also have a stop of the North-South line within walking distance.

Layout:
BG: Common staircase. Second floor: Entrance to the house, very spacious landing with access to the various rooms, spacious living room of almost 12 meters deep, spacious south-facing balcony with a view of very green inner gardens, open kitchen with various built-in appliances, spacious bedroom at the rear with patio doors to the balcony, second bedroom at the front with washing machine, bathroom with built-in shower and double sink, separate toilet with built-in cistern with fountain, storage room with central heating boiler.

Particularities:
- Spacious apartment of 100 m
- Through the front windows there is a beautiful view of the Amstel Canal
- Possibility to create a third bedroom
- Courtyard garden has a green appearance due to the use of sedum roofing at the neighbors

Characteristics:
- Service fee 68,33 per month (payable every quarter 205,-)
- Permanent lease until 31-10-2046
- Current annual rent is 1.078,68 per year and is tax deductible
- Heating via central heating combi boiler (owned)
- Hot water via central heating combi boiler (owned)
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2021-09-09
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1928

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
100 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3

Energie

Energielabel
Klasse E
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Scheldebuurt

De Scheldebuurt is een onderdeel van de Rivierenbuurt. Deze buurt ligt tussen de kantoren van de Zuidas en de oevers van de Amstel in. De buurt is erg in trek vanwege zijn rust en veel prettige openbare ruimtes. Een bekend complex aan de rand van dit buurtje is congrescentrum de Rai. De Scheldestraat is de meest bekende straat in deze buurt en tegelijk de verkeersader die vanuit het centrum via het Europaplein naar de ring A10 leidt. Toch is deze straat ondanks het verkeer heel gezellig dankzij winkels en horeca. Het deel vanaf de Amstelkade tot aan de Churchilllaan bestaat uit kleinere middenstand terwijl meer naar het Europaplein de duurdere horecazaken zitten.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder