Open Huis - 5 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Amstelkade 180 2 1078BA Amsterdam, Wielingenbuurt

Bouwjaar
-1906
Woonoppervlakte
103 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

***PER DIRECT BESCHIKBAAR***

Amstelkade 180-2, 1078 BA Amsterdam

In de bocht van de Amstelkade vindt u dit zeer lichte en ruime appartement van circa 103 m². De woning is onderdeel van een statig en goed onderhouden appartementengebouw op een unieke locatie tussen Amsterdam Oud-Zuid en de Rivierenbuurt. Aan de voorzijde uitzicht over o.a. de Amstelkade, de Kom en aan de achterzijde een balkon over de gehele breedte van de woning dat op de binnentuin uitkijkt.

Doordat de woning aan het deel van de Amstelkade ligt waar de Boerenwetering, het Amstelkanaal, het Zuider- en Noorder Amstelkanaal elkaar kruisen, is het uitzicht uniek. Mede door de grote raampartijen oogt dit object licht en zonnig. De woning is zeer goed onderhouden.

Ligging/bereikbaarheid:
Uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer en door de diverse uitvalswegen. De winkelstraten (Scheldestraat, Beethovenstraat, Ferdinand Bolstraat en Van Baerlestraat), diverse musea (Van Gogh, Stedelijk en Rijksmuseum), maar ook het Concertgebouw en diverse restaurants/cafés in de Pijp, Rivierenbuurt en Oud Zuid en Beatrixpark liggen op loop/fietsafstand van het appartement. Dit gedeelte van Oud Zuid/Rivierenbuurt kenmerkt zich door de ruime, groene opzet en Amsterdamse School architectuur. De buurt beschikt over uitstekende basis- en middelbare scholen, er zijn naast scholen ook veel goede kinderopvanglocaties in de buurt. Doordat het appartement aan het water ligt is er een dubbele parkeerstrook en is er (vrijwel) altijd ruimte om voor de deur te parkeren.

Indeling: Tweede verdieping
Entree. Ruime, lichte woonkamer met grote ramen die zorgen voor een fraai uitzicht over het Amstelkanaal. Open keuken met eiland, voorzien van koelkast met vriezer, stoomoven, vaatwasser, 5 pits gasfornuis en Quooker. Badkamer met inloopdouche, bad en dubbele wastafel. Separaat toilet. Ruimte met wasmachineaansluiting, CV en meterkast. Aan de achterzijde een ruime slaapkamer met inbouwkasten, daarnaast een tweede slaapkamer met toegang tot balkon op het zuiden. Door de hele woning ligt een mooie houten vloer.

Amstel:
De rivier waaraan Amsterdam zijn naam en ontstaan dankt. (Bron: Stadsatlas Amsterdam).

Bijzonderheden:
- Appartementsrecht, ca 103 m² (NEN 2580 meetrapport aanwezig)
- Twee slaapkamers
- Maximaal twee werkende woningdelers
- Verwarming d.m.v. HR Cv-ketel (2011)
- Gestoffeerd
- Inclusief servicekosten. Exclusief gas, water, elektra, tv en internet
- Parkeren via vergunningstelsel. Bron parkeren en verkeer gemeente Amsterdam
- Twee maanden waarborg
- Oplevering kan per direct

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Amstelkade 180-2, 1078 BA Amsterdam

On the most beautiful part of the Amstelkade canal is located this very bright and spacious apartment of approx. 103 m². The aparmtent is situated on the second floor of of a well-maintained building from 1928, on a unique location right in between Amsterdam Oud-Zuid, De Pijp and the Rivierenbuurt. The front side has the view over the canals, on the back side there is a South-facing balcony overlooking the peaceful gardens.

Because the apartment is situated on the part of the Amstelkade with the intersection of the Boerenwetering, the Zuider- and Noorder Amstelkanaal, the views are unique and spectacular. Also due the the large windows in the living room and kitchen, this apartment is very light and sunny.

Location/accessibility:
Located 7 minutes by bike from the Zuid-as business district. Very well connected to public transport (tram, bus, Noord-Zuidlijn metro, trainstations RAI and Zuid) and to ring-road A10. The shoppingstreets (Scheldestraat, Beethovenstraat, Ferdinand Bolstraat and Van Baerlestraat), several museums (Van Gogh, Stedelijk en Rijksmuseum), but also the Concertgebouw and numerous restaurants/cafés in the Pijp, Rivierenbuurt and Oud Zuid, as well as the Beatrixpark are all within walking/cycling distance. This part of Oud Zuid/Rivierenbuurt is known for its spacious, green setup and the ‘Amsterdamse School’ architecture. The district has excellent primary and secundary schools, (among which The British School of Amsterdam), as well a childcare facilities. Because the apartment is located on the canal and therefore only has houses on 1 side of the street, there always is sufficient parking space available.

Setup:
Second floor. Spacious and light living room with large windows that provide a beautiful view on the Amstelkade canal. Open kitchen with refridgerator, steam-oven, dishwasher, gas stove and Quooker hot water tap. Bathroom with shower, batch, double wash basin. Separate toilet. Storage room with facilities for washing machine and dryer. On the quiet back side of the apartment a bedroom with built-in closets, and a second bedroom with access to the south-facing balcony. Throughout the whole apartment lies a beautiful wooden floor.

Characteristics:
• Apartment, approx 103 m² (NEN 2580 measuring report available)
• Two bedrooms
• Floor heating throughout the apartment via own central heating system
• Unfurnished
• Including service charges, exclusing gas, water, elektricity, TV and Internet (all-inclusive price available upon request)
• Parking available via municipal permit system
• Two months deposit
• Directly available
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
06-01-2020
Status
Verhuurd onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
-1906

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
103 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Scheldebuurt

De Scheldebuurt is een onderdeel van de Rivierenbuurt. Deze buurt ligt tussen de kantoren van de Zuidas en de oevers van de Amstel in. De buurt is erg in trek vanwege zijn rust en veel prettige openbare ruimtes. Een bekend complex aan de rand van dit buurtje is congrescentrum de Rai. De Scheldestraat is de meest bekende straat in deze buurt en tegelijk de verkeersader die vanuit het centrum via het Europaplein naar de ring A10 leidt. Toch is deze straat ondanks het verkeer heel gezellig dankzij winkels en horeca. Het deel vanaf de Amstelkade tot aan de Churchilllaan bestaat uit kleinere middenstand terwijl meer naar het Europaplein de duurdere horecazaken zitten.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Schakel een MVA/NVM makelaar in om te huren in Nederland

Het werkgebied van een makelaar reikt verder dan alleen het kopen of verkopen van huizen. Ook bij het vinden van een huurhuis is het inschakelen van een makelaar een verstandige keuze. Je makelaar kan je adviseren over welk soort woning het beste bij je past en in welke buurt deze het meest geschikt is.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder