Vorige | Volgende

Amstelkade 180 huis 1078BA Amsterdam, Wielingenbuurt

Bouwjaar
1929
Woonoppervlakte
156 m²
Aantal kamers
6

Omschrijving

ENGLISH TEXT BELOW

Prachtig aan het water gelegen benedenhuis met een ruim 20 meter diepe tuin op het zuiden. De totale oppervlakte van deze unieke jaren dertig woning is 156 m inclusief het souterrain van 47 m . Bij omliggende woningen is door het plaatsen van koekoeken in het souterrain extra leefruimte gecreerd. De ligging in de bocht van de Amstelkade met uitzicht op het brede water gevormd door de kruising van 4 kanalen maakt dit een unieke plek. De erfpachtcanon is afgekocht tot 1 maart 2053.

INDELING
Begane grond
De woning heeft een eigen entree aan de straat. Via de gang komt u in de centrale hal. Van hieruit zijn alle vertrekken bereikbaar. De woonkamer ligt aan de voorzijde over de volledige breedte van de woning. Leuk detail is de lichte ronding in de voorgevel. De twee slaapkamers liggen aan de achterzijde. Beide slaapkamers hebben openslaande deuren naar de diepe tuin. Tussen de slaapkamers in ligt de keuken. Ook vanuit de keuken is er toegang tot de tuin. De badkamer is voorzien van een ligbad en wastafel. Er is een separaat toilet. De tuin aan de achterzijde is ruim 20 m diep en door de ligging zeer zonnig. In de tuin staat zowel een stenen als houten berging, beiden in matige staat.

In de woning zijn diverse inbouwkasten.

Souterrain
Vanuit de hal is er een trap naar het souterrain. Er zijn twee grote ruimtes en een derde ruimte welke voorheen was ingericht als stookruimte.

LIGGING
De woning is gelegen aan een rustige kade in de Rivierenbuurt in Amsterdam Zuid, op de grens met de Apollobuurt en Pijp. U woont hier zeer centraal nabij bekende winkelstraten zoals de Beethovenstraat, Maasstraat en Scheldestraat maar ook de Albert Cuypmarkt. Binnen 5 minuten fietst u naar o.a. het centrum, Museumkwartier, Zuidas en Beatrixpark (leuk voor gezinnen). Ook de stations RAI en Zuid liggen op een paar minuten fietsen. Bootjes kunnen voor de deur worden afgemeerd. Er is een uitstekende aansluiting op de Ringweg.

DIVERSEN
- centrale verwarming
- warm water via geiser
- huidige bestemming souterrain is berging
- servicekosten 131,23 per maand
- het is nog mogelijk o.b.v. gunstige voorwaarden over te stappen naar eeuwigdurende
erfpacht
- woning is gelegen in een beschermd stadsgezicht
- plaatsen van koekoeken voorzijde is vergunningsplichtig
- in de koopakte wordt een ouderdomsclausule en asbestclausule opgenomen en een clausule
dat de eigenaar de woning niet zelf heeft bewoond


ENGLISH

Beautiful waterfront ground floor apartment with a more than 20 meter deep south-facing garden. The total area of ​​this unique 1930s apartment is 156 m including the basement of 47 m. Extra living space has been created in surrounding homes by placing cuckoos in the basement. The location in the bend of the Amstelkade with a view of the wide water formed by the intersection of 4 channels makes this a unique place. The leasehold canon has been bought off until March 1, 2053.

LAYOUT
Ground floor
The apartment has its own entrance on the street. Through the hallway you enter the central hall. All rooms are accessible from here. The living room is located at the front across the full width of the house. A nice detail is the slight curve in the facade. The two bedrooms are at the rear. Both bedrooms have patio doors to the deep garden. The kitchen is located between the bedrooms. There is also access to the garden from the kitchen. The bathroom has a bath and sink. There is a separate toilet. The garden at the back is more than 20 m deep and very sunny due to its location. The garden has both a stone and wooden shed, both in poor condition.

There are various built-in wardrobes in the house.

Basement
From the hall there is a staircase to the basement. There are two large rooms and a third room that was previously used as a boiler room.

LOCATION
The apartment is located on a quiet quay in the Rivierenbuurt in Amsterdam South, on the border with the Apollobuurt and Pijp. You live here very centrally near famous shopping streets such as Beethovenstraat, Maasstraat and Scheldestraat, but also the Albert Cuypmarkt. Within 5 minutes you cycle to the center, Museum Quarter, Zuidas and Beatrix Park (fun for families). RAI and South stations are also a few minutes by bike. Boats can be moored in front of the door. There is an excellent connection to the Ringweg.

MISCELLANEOUS
- central heating
- hot water via geyser
- current destination basement is storage
- service costs 131.23 per month
- it is still possible based on favorable conditions to transition to perpetual
ground lease
- house is located in a protected cityscape
- placing of cuckoos on the front is subject to a license
- the purchase deed includes an age clause and asbestos clause and a clause
that the owner has not lived in the house himself
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
16-06-2020
Status
Onder bod
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Benedenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1929

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
156 m²
Externe bergruimte
6 m²
Inhoud
581 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Scheldebuurt

De Scheldebuurt is een onderdeel van de Rivierenbuurt. Deze buurt ligt tussen de kantoren van de Zuidas en de oevers van de Amstel in. De buurt is erg in trek vanwege zijn rust en veel prettige openbare ruimtes. Een bekend complex aan de rand van dit buurtje is congrescentrum de Rai. De Scheldestraat is de meest bekende straat in deze buurt en tegelijk de verkeersader die vanuit het centrum via het Europaplein naar de ring A10 leidt. Toch is deze straat ondanks het verkeer heel gezellig dankzij winkels en horeca. Het deel vanaf de Amstelkade tot aan de Churchilllaan bestaat uit kleinere middenstand terwijl meer naar het Europaplein de duurdere horecazaken zitten.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder