Vorige | Volgende

Amstelkade 186 2 1078BB Amsterdam, Wielingenbuurt

Bouwjaar
1929
Woonoppervlakte
88 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

Amstelkade 186-2, 1078 BB te Amsterdam

In de bocht van de Amstelkade vindt u dit lichte en charmante appartement van circa 88 m˛. De woning is onderdeel van een statig en goed onderhouden appartementengebouw op een unieke locatie tussen Amsterdam Oud-Zuid en de Rivierenbuurt. Aan de voorzijde uitzicht over o.a. de Amstelkade en het Apollo hotel, aan de achterzijde een balkon over de gehele breedte van de woning die op de binnentuin uitkijkt.

Doordat het appartement aan het deel van de Amstelkade ligt waar de Boerenwetering, het Amstelkanaal, het Zuider- en Noorder Amstelkanaal elkaar kruisen, is het uitzicht uniek. Mede door de grote raampartijen oogt dit object licht en zonnig. De woning is goed onderhouden en beschikt over authentieke details zoals schilderijlijsten. Aan de voorzijde van het appartement zijn de ramen voorzien van dubbelglas, de achterzijde is voorzien van enkelglas.

Ligging/bereikbaarheid:
Uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer en door de diverse uitvalswegen. De winkelstraten (Scheldestraat, Beethovenstraat, Ferdinand Bolstraat en Van Baerlestraat), diverse musea (Van Gogh, Stedelijk en Rijksmuseum), maar ook het Concertgebouw en diverse restaurants/cafés in de Pijp, Rivierenbuurt en Oud Zuid en Beatrixpark liggen op loop/fietsafstand van het appartement. Dit gedeelte van Oud Zuid/Rivierenbuurt kenmerkt zich door de ruime, groene opzet en Amsterdamse School architectuur. De buurt beschikt over uitstekende basis- en middelbare scholen, er zijn naast scholen ook veel goede kinderopvang locaties in de buurt. Doordat het appartement aan het water ligt is er een dubbele parkeer laag en is er (vrijwel) altijd ruimte om voor de deur te parkeren.

Indeling:
Tweede etage:
Entree. Centrale hal die toegang biedt tot alle vertrekken. Separaat toilet. Kamer aan de voorzijde met groot raam. Aangrenzend (directe toegang tot) de lichte woonkamer en-suite doormiddel van een open deur. Markiezen aan beide kanten en op het balkon. Een allesbrander en glas-in-lood deuren sieren de woonkamer. De eetkamer met open keuken bieden toegang tot het balkon doormiddel van openslaande deuren. Het balkon kijkt uit over de groene binnentuin. In de eetkamer vindt u ook een schouw. De keuken is voorzien van een 6-pits gasfornuis en oven van Boretti en kleine vaatwasser. In de landelijke keuken liggen zwart-witte tegels. Aan de achterzijde vindt u een ruime slaapkamer. De badkamer is voorzien van een bad/douche en wastafelmeubel. Aan opbergruimte geen gebrek, praktische inbouwkasten bevinden zich in het gehele appartement. De vloer in de rest van het appartement is laminaat.

Vierde etage:
Via de trap op de gang heeft u toegang tot de berging en een extra kamer op de vierde verdieping (GO 22m2). Een zeer lichte kamer door de vele ramen. Hier vindt u tevens de wasmachine aansluiting en CV ketel (HR 2008). Vervolgens nog een trap om hoog naar het gedeelde dakterras. Dit zonnige dakterras wordt gedeeld door 2 en 3 hoog (50/50). Op het dakterras is tevens van elektriciteit en water.

Amstel:
De rivier waaraan Amsterdam zijn naam en ontstaan dankt. (Bron: Stadsatlas Amsterdam).

Bijzonderheden:
- Appartementsrecht, 88 m˛, zolderkamer 22m2 (Nen 2580 meetrapport aanwezig)
- Dakterras totaal 64m2 / gedeeld met de 3e verdieping. (50/50 eigendom)
- Gemeentelijke erfpacht: afgekocht tot 28-02-2053
- Actieve VvE, bestaande uit 4 leden
- Servicekosten: € 100,- per maand
- Gedeeltelijk dubbel glas (gehele voorzijde)
- CV-ketel HR 2008 (Intergas)
- Het buitenschilderwerk is in 2018 uitgevoerd
- Berging op zolderetage 22m2
- Balkon aan achterzijde
- Parkeren via vergunningstelsel
- Oplevering 1 april 2020

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
18-09-2019
Status
Verkocht
Aanvaarding
Per datum

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1929

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
88 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Scheldebuurt

De Scheldebuurt is een onderdeel van de Rivierenbuurt. Deze buurt ligt tussen de kantoren van de Zuidas en de oevers van de Amstel in. De buurt is erg in trek vanwege zijn rust en veel prettige openbare ruimtes. Een bekend complex aan de rand van dit buurtje is congrescentrum de Rai. De Scheldestraat is de meest bekende straat in deze buurt en tegelijk de verkeersader die vanuit het centrum via het Europaplein naar de ring A10 leidt. Toch is deze straat ondanks het verkeer heel gezellig dankzij winkels en horeca. Het deel vanaf de Amstelkade tot aan de Churchilllaan bestaat uit kleinere middenstand terwijl meer naar het Europaplein de duurdere horecazaken zitten.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder