Vorige | Volgende

Amstelkade 1 II 1078AA Amsterdam, IJselbuurt Oost

Vraagprijs € 625.000 

Bouwjaar
1923
Woonoppervlakte
94 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

Smaakvol appartement met weids uitzicht over de kade en de Amstel

Bijzonder ruim en optimaal ingedeeld appartement van ca. 94 m met o.a. woonkeuken, twee grote slaapkamers, een eetkamer, waarvan een 3e slaapkamer gecreerd kan worden, en woonkamer met lichte erker.

Het appartement maakt deel uit van een mooi gebouw met Amsterdamse School kenmerken en heeft grote maatvoering met veel ingebouwde kasten.

De woning is gelegen aan de mooie Amstelkade en nabij de Amstel. Een gewilde woonomgeving met goede voorzieningen en dichtbij o.a. de Rijnstraat, Weesperzijde en de Pijp. Gunstige ligging ten opzichte o.a. het Amstelstation en de uitvalswegen A2 en Ring A10.

Indeling
De gemeenschappelijke entree geeft toegang tot de woning op de tweede verdieping. Er is een ruime hal met garderobe en toilet.
Aan de achterzijde is de woonkeuken met openslaande deur naar het balkon. Inbouwkast met veel bergruimte en aansluitingen voor de wasmachine en droger. Aan de voorzijde zijn een grote slaapkamer, lichte eetkamer met een en suite woonkamer met authentieke erker. De badkamer met vloerverwarming is centraal gelegen en voorzien van een ligbad, dubbele wastafel en handdoekradiator.
De ouder slaapkamer is aan de achterzijde en heeft een riante maatvoering en drie grote inbouwkasten.

Quote van de bewoners:
"Prachtig ruim appartement met weids uitzicht over het Amstelkanaal en de Amstel. We vinden het een fantastische locatie, vijf minuten lopen naar de gezellige Pijp, vrijwel altijd parkeerplek voor de deur, en een fijn balkon op het zuiden. We waarderen dagelijks de heerlijke lichtinval, mooie authentieke smaakvolle details zoals de en suite deuren, glas in lood en erker waarin je kunt zitten."

Omgeving:
De woning is gelegen in de Rivierenbuurt nabij de Amstel, Victorieplein en de Rijnstraat.

Een omgeving met o.a. een uitgebreid aanbod van prettige winkels, leuke coffee-bars en horecagelegenheden. Een gunstige locatie nabij de Albert Cuyp, Ferdinand Bolstraat en Maasstraat in de Rivierenbuurt.

Goed bereikbaar middels het openbaar vervoer via de tramlijnen 4 (Rijnstraat) en 12 (Vrijheidslaan). Tevens is het appartement gunstig gelegen ten opzichte van het Amstelstation en het metrostation aan de Wibautstraat.

Bijzonderheden:
Gebruiksoppervlakte 94 m
Authentieke stijl elementen zoals glas in lood en deuren en suite
Actieve VVE, 4 leden, ca. 15.000,- in kas
Gemeentelijk monument
Erfpacht 588,- per jaar, algemene bepalingen 2000
Aanvraagdatum overstap 15-12-2019. Mogelijkheid overstap naar eeuwigdurende erfpacht onder de gunstige voorwaarden
Gelegen aan Amstelkanaal
Dubbel glas
Oplevering in overleg

VIDEO VIEWING!
Nu ook mogelijk, Video Viewing! Persoonlijke Rondleiding via Skype of FaceTime op afspraak!
Exclusief video rondleiding met persoonlijk contact met de makelaar. Bel ons kantoor tbv een afspraak!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Elegant apartment with a sweeping view of the quayside and Amstel river

Exceptionally spacious and ideally configured apartment of ca. 94 sqm with a kitchen/lounge, two large bedrooms, a dining room (which can be converted into a 3rd bedroom) and a living room with a bright bay window.

The apartment is in a beautiful building with Amsterdam School architectural details and offers generous. dimensions and numerous fitted closets.

The property is situated on lovely Amstelkade nearby Amstel river. A highly sought-after residential neighborhood with excellent amenities, close-by Rijnstraat, Weesperzijde and De Pijp. Favorable location relative to Amstelstation, the A2 highway and A10 beltway.

Layout
The communal entrance leads to the apartment on the second floor. Spacious hall with a coat area and restroom.
The kitchen/lounge is at the rear and has a door to the balcony. Fitted closet with ample storage space and the laundry station. At the front of the property is a large bedrooms, the bright dining room with pocket doors to the living room with the original bay window. The centrally positioned bathroom is fitted with underfloor heating and a bathtub, double vanity and towel radiator.
The expansive main bedroom is at the rear and includes three large fitted closets.

The current owners:
"Gorgeous, spacious apartment with a sweeping view of Amstelkanaal and Amstel river. We love this location, just a five minutes' walk to bustling De Pijp, there is almost always a parking space out front and the south-facing balcony is fabulous. Every day, we appreciate the amazing incidence of light, gorgeous and elegant original period details such as the pocket doors, stained glass and bay window where you can sit and enjoy the view."

Area:
The property is situated in Rivierenbuurt nearby Amstel river, Victorieplein and Rijnstraat.

An area with a wide range of wonderful shops, lovely coffee bars and eateries. A favorable location. nearby Albert Cuyp, Ferdinand Bolstraat and Maasstraat in Rivierenbuurt.

Good connectivity by public transportation via trams 4 (Rijnstraat) and 12 (Vrijheidslaan). The apartment is also nearby Amstelstation and the metro station on Wibautstraat.

Specifications:
Usable floor area 94 sqm
Original period details such as stained glass and pocket doors
Active HOA, 4 members, savings of ca. 15,000
Listed municipal heritage property (Gemeentelijk Monument)
Ground lease 588 per year, general terms and conditions from the year 2000
Application date conversion 15-12-2019. Option to switch to everlasting ground lease under favorable conditions
Situated on Amstelkanaal canal
Double glazing
Closing upon mutual agreement

VIDEO VIEWING!
Now also possible, Video Viewing! Personal Tour via Skype or FaceTime by appointment!
Exclusive video tour with personal contact with the broker. Call our office for an appointment!
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
10-09-2020
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1923

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
94 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: IJselbuurt

De IJsselbuurt is een rustige woonwijk in Amsterdam Zuid. De buurt heeft voornamelijk jaren 30′ woningen. De buurt is aan de Amstel gelegen, net iets onder de Pijp. De buurt heeft allerlei leuke hotspots zoals horeca en restaurants. De buurt ligt op loopafstand van de Amstel, het Sarphatipark en de Albert Cuypmarkt. Tevens heeft de Ijsselbuurt station Amstel van waar verschillende openbaar vervoersmiddelen beschikbaar zijn.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder