Vorige | Volgende

Amstelkade 4 - II 1078AA Amsterdam, IJselbuurt Oost

Bouwjaar
1906-1930
Woonoppervlakte
125 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

** ENGLISH BELOW **

Zeer goed onderhouden, lichte en handig ingedeelde ruime 4-kamer bovenwoning van ca. 125m2, verdeeld over 1,5 laag (tweede en vierde verdieping) in een 'Amsterdamse School' pand, met vrij uitzicht vanuit de woonkamer en open keuken over het Amstelkanaal en de Amstel.

De woning is strategisch gelegen in de Rivierenbuurt, Stadsdeel Zuid, grenzend aan de Pijp. Voor de dagelijkse boodschappen zijn de Van Woustraat en de Rijnstraat in de directe nabijheid gelegen. Ook diverse leuke restaurants liggen op een steenworp afstand, bv aan de Amstel, Weesperzijde en in de Pijp en Rivierenbuurt. Een kort fietstochtje brengt u bij het prachtige Amstelpark en Sarphatipark en in het levendige stadscentrum. Zeer goed bereikbaar met eigen zowel als met openbaar vervoer. De straat waaraan de woning ligt is éénrichtingsverkeer en rustig, met voldoende parkeergelegenheid voor de deur. In 10 minuten loopt u naar het Amstelstation en u rijdt met de auto in enkele minuten de A2 of de A10 op.

Indeling
Stenen trap naar de eerste verdieping: entree naar de tweede verdieping: halletje met toilet, royale doorzonwoonkamer met luxe open keuken aan de voorzijde. De gehele voorzijde biedt een ruim zicht over het Amstelkanaal en de Amstel. Een royale slaapkamer (nu in gebruik als TVkamer) met ensuite badkamer, grenst aan de woonkamer aan de achterzijde, tevens met toegang tot een recent gerenoveerd balkon op het zuiden. Een eiken visgraatvloer is gelegd over de gehele tweede verdieping. Vanuit de keuken leidt een open trap naar de slaapverdieping op de 4e etage: Twee goede slaapkamers gelegen aan de voorzijde, waarvan de kleinere een balkon heeft. Beide met vrij uitzicht over het mooie Amstelkanaal. Royale badkamer met toilet, douche en bad. Vanaf de overloop is een open trap naar het dak.

Bijzonderheden
Gesplitst en volledig gerenoveerd in 2008.
Het pand staat op erfpachtgrond. Canon € 642,- per jaar.
Mogelijkheid tot afkoop van erfpacht
Het huidige tijdvak loopt tot 2046.
Betaald parkeren op de openbare weg. Altijd voldoende plek op straat.
Gemeentemonument, dus geen energielabel aanwezig.
Kleine actieve VVE met professionele beheerder.
Servicekosten € 114,91 per maand.
De VVE heeft een MJOP.
Oplevering in overleg.

***
Spacious, bright and well maintained 3 bedroom apartment, circa 125m2, on the 2nd and 4th floor of an Amsterdam School style apartment located on the scenic Amstel canal, with views of the river Amstel.

Location
This apartment is located strategically on the border of the Rivierenbuurt and the Pijp. A variety of shops are within walking distance on the nearby Van Woustraat and Rijnstraat. There are numerous cafes and restaurants along the riverside of the Amstel, Weesperzijde as well as in the Pijp, and the Rivierenbuurt. The serene Amstelpark and Sarphatipark and the vibrant city centre are a short bicycle ride away. The apartment is easily reached by both tram and train, with Amstel station a 10 minute walk. The street is one-way traffic and therefore quiet, there is always parking space in front of the door. Both the A2 and A10 are a couple of minutes drive away.

Lay out
Entrance is on the first floor; a stairway leads to the second floor: hallway, toilet, spacious living room with open kitchen on the front side. The living area offers a wide view of the Amstel canal as does the adjacent kitchen. A sizeable bedroom (currently used as additional living area) is connected to the living room at the back, with ensuite bathroom, and access to a lovely, recently renovated balcony facing south. A solid oak herringbone floor is laid throughout the second floor. An open stairway in the kitchen leads to the 4th floor, where two other good sized bedrooms are located, of which the smallest has a balcony. Both rooms have unobstructed views of the scenic canal. On the 4th floor there is also a spacious bathroom with shower, bathtub and toilet. There is access to the roof from the 4th floor.

Particulars
Fully renovated and legally devided into apartments in 2008
Leashold, yearly payment € 642,-
Possibility of perpetual ground lease
Leasehold contract expires in 2046
Paid parking on the public road. Always parking space available.
Listed monument (municipality), so no energy label
Small VVE, professional administrator
Service costs € 114,91 per month
VVE has a maintenance plan
Delivery can be flexible
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Service kosten
€ 115 p/m
Aanmeldingsdatum
01-10-2019
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
125 m²
Inhoud
317 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: IJselbuurt

De IJsselbuurt is een rustige woonwijk in Amsterdam Zuid. De buurt heeft voornamelijk jaren 30′ woningen. De buurt is aan de Amstel gelegen, net iets onder de Pijp. De buurt heeft allerlei leuke hotspots zoals horeca en restaurants. De buurt ligt op loopafstand van de Amstel, het Sarphatipark en de Albert Cuypmarkt. Tevens heeft de Ijsselbuurt station Amstel van waar verschillende openbaar vervoersmiddelen beschikbaar zijn.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder