Vorige | Volgende

Amstelveenseweg 145 - 1 1075VZ Amsterdam, Valeriusbuurt West

Vraagprijs € 495.000 

Bouwjaar
1912
Woonoppervlakte
66 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

*English text below*
Wat een sfeer! Dit lichte en karakteristieke voormalige 4-kamer hoekappartement op de eerste verdieping in de populaire Willemsparkbuurt bieden wij nu te koop aan. De recente vernieuwingen in de woning in combinatie met de authentieke details maakt dit een heerlijke plek en het ligt ook nog eens op eigen grond!

Indeling
Gerenoveerd trappenhuis (2020), toegang tot woning op de eerste verdieping, ruime hal met nieuwe natuurstenen drempels en een grote ingebouwde garderobekast, aan de voorzijde een met licht overgoten woonkamer en-suite. De sfeervolle en ruime woonkamer ligt op de hoek en kijkt uit op de Amstelveenseweg en de Valeriusstraat. Er is een hoekerker aanwezig met een ingebouwd zitje waar je heerlijk van de zon kunt genieten. Ook heeft het prachtige authentieke details op het plafond, een marmeren schouw en karakteristieke glas-in-lood en-suite deuren, welke aan weerszijde zijn voorzien van inbouwkasten. Deze komen uit op de ruime eetkamer, met genoeg ruimte voor een grote eettafel. Ook hier zijn de authentieke (plafond)details en een marmeren schouw te vinden. Vanuit de eetkamer kom je in de slaapkamer. Een tweede slaapkamer is eenvoudig te realiseren.

De keuken is geplaatst in 2019 en heeft een moderne uitstraling met inbouwapparatuur als fornuis, combi-oven/stoom-oven en koel- en vrieskast. De charmante badkamer is voorzien van inloopdouche, wastafelmeubel en hangtoilet. De woning is zeer verzorgd, in de hal, keuken en badkamer liggen marmeren tegels en in de woon- en slaapkamer een mooie bamboevloer.

Omgeving
Het appartement is gelegen in de gewilde buurt Willemspark in Amsterdam Zuid op de hoek met de Valeriusstraat alwaar eenrichtingsverkeer geldt. De woning bevindt zich op loopafstand van culturele uitgaansgelegenheden rond het Museumplein zoals het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en Het Koninklijk Concertgebouw. Te midden van de diversiteit aan winkels, cafés en restaurants met aan de ene zijde de gezellige winkels van de Cornelis Schuytstraat en de P.C. Hooftstraat en aan de andere zijde de Schinkelkade en het Hoofddorpplein. Het Vondelpark is om de hoek eveneens ben je binnen een half uur wandelen in het Amsterdamse Bos. De vele tram- en busverbindingen, waaronder de Schiphollijn, bevinden zich op enkele minuten loopafstand van de woning. Met de auto bent u binnen een paar minuten de stad uit via de vier verschillende toegangswegen naar de Ringweg A-10.

Bijzonderheden
- Woonoppervlakte: 66 m2 (NEN 2580 meetrapport aanwezig)
- Gelegen op eigen grond
- Hoekligging op toplocatie, zeer centraal
- Houten kozijnen voorzien van dubbele beglazing
- Plafondhoogte van 3 meter
- Actieve VvE, maandelijkse bijdrage VvE € 95,-

*English text*
What an atmosphere! This bright and characteristic former 4-room corner apartment on the first floor in the popular Willemspark area is now for sale. The recent renovations in the house in combination with the authentic details makes this a wonderful place and it is also located on its own ground!

Layout
Renovated staircase (2020), access to house on the first floor, spacious hallway with new natural stone thresholds and a large built-in wardrobe, in front a light-flooded living room en-suite. The attractive and spacious living room is located on the corner and overlooks the Amstelveenseweg and the Valeriusstraat. There is a cornererker with a built-in seat where you can enjoy the sun. It also has beautiful authentic details on the ceiling, a marble fireplace and characteristic stained-glass en-suite doors, which are fitted with built-in wardrobes on both sides. These open onto the spacious dining room, with enough space for a large dining table. Also here are the authentic (ceiling) details and a marble fireplace. From the dining room you enter the bedroom. A second bedroom is easy to realize.

The kitchen was installed in 2019 and has a modern look with appliances such as stove, combi-oven / steam oven and fridge and freezer. The charming bathroom has a walk-in shower, washbasin and toilet. The house is very well maintained, in the hall, kitchen and bathroom are marble tiles and in the living room and bedroom a beautiful bamboo floor.

Surroundings
The apartment is located in the popular neighborhood Willemspark in Amsterdam South on the corner with the Valeriusstraat where one-way traffic applies. The house is within walking distance of cultural nightlife around the Museumplein such as the Rijksmuseum, the Van Gogh Museum and the Royal Concert Hall. Amidst the diversity of shops, cafes and restaurants with on one side the cozy shops of the Cornelis Schuytstraat and the P.C. Hooftstraat and on the other side the Schinkelkade and the Hoofddorpplein. The Vondelpark is just around the corner and within half an hour you can walk in the Amsterdamse Bos. The many tram and bus connections, including the Schiphol Line, are just a few minutes walk from the house. By car you can get out of the city within a few minutes via the four different access roads to the A-10 ring road.

Details
- Living area: 66 m2 (NEN 2580 measurement report available)
- Located on own land
- Corner location on prime location, very central
- Wooden frames with double glazing
- Ceiling height of 3 meters
- Active VvE, monthly contribution € 95,-
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
25-06-2020
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1912

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
66 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Willemspark

Deze wijk ligt binnen het Vondelpark, de Stadhouderskade, de Boerenwetering, het Zuideramstelkanaal en het Olympiaplein. Kenmerkend voor de wijk is het Museumplein met het Rijksmuseum, het Van Goghmuseum, het Stedelijk Museum en het Concertgebouw. Dit plein trekt veel bezoekers uit binnen- en buitenland. Regelmatig zijn er grote landelijke evenementen. Het Vondelpark is een grote publiekstrekker met meer dan één miljoen bezoekers per jaar. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn andere bijzondere voorzieningen in de wijk. Luxe winkels vind je in de P.C. Hooftstraat en Beethovenstraat. In deze wijk staan ook grote villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School. De wijk is welgesteld en het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. De inwoners zijn veelal hoogopgeleid en hebben gemiddeld een hoog inkomen. Er wonen veel gezinnen in deze wijk, in de Apollobuurt wonen relatief veel ouderen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder