Vorige | Volgende

Amstelveenseweg 56 - 1 1075XH Amsterdam, Schinkelbuurt Noord

Bouwjaar
1911
Woonoppervlakte
75 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Aan het Vondelpark, in 2013 rigoureus en smaakvol gerenoveerd drie-kamer-appartement (75m˛) met balkons aan voor- én achterzijde (5,4 resp. 4,0 m˛). Hoge plafonds. Fraai, robuust pand gebouwd in 1911. De woonkamer aan de voorzijde kijkt uit op het Vondelpark. De slaapkamers aan de achterzijde kijken ook fraai uit, nl. over een sedemdak en het water van de Schinkel. Goed bereikbare locatie tussen de winkels en horeca aan de Overtoom en die aan de Amstelveenseweg. Eigen grond. De VvE omvat de panden Amstelveenseweg 52, 54 en 56 met 14 woningen en een bedrijfsruimte.

Achter de voordeur op de eerste verdieping ligt een centrale entree/hal. Deze heeft daglicht door een raam naar een ‘lichthof’. Aan de voorzijde is de L-vormige woonkamer met een open keuken in het middendeel. Aan de achterzijde zijn er twee slaapkamers. De grootste slaapkamer is via schuifdeuren verbonden met de woonkamer en via een gewone deur met de hal. Vanuit de hal zijn een badkamer en een apart toilet bereikbaar. Aan de voorzijde is een breed balkon, bereikbaar via openslaande deuren vanuit de woonkamer, met uitzicht op het Vondelpark. Een balkon aan de achterzijde is bereikbaar vanuit de grote slaapkamer en is gericht op het Zuidwesten (avondzon).

In de woonkamer is de oorspronkelijke (1911) schouw in ere hersteld. Naast de eettafel is een op maat en hand gemaakte fraaie én praktische kastenwand. De slaapkamer heeft een handgemaakte kledingkastenwand. Ook in hal en wc zijn op maat gemaakte kastjes.

De keuken is voorzien van een spoelbak, 5-pits gaskookplaat met daarboven een afzuigkap en een vaatwasser. Aan het einde van de aanrecht staat een hoge kast met koelkast, vriesladen en combi-oven. De badkamer, met bijzondere gebogen deur, bevat een douche en wastafel met meubel. Het toilet is voorzien van een wc en fontein.

Ook alle technische installaties, bedradingen, aan- en afvoerleidingen zijn in 2013 vernieuwd. De meeste ramen en buitendeuren zijn in 2005 vernieuwd en voorzien van dubbel glas. In 2013 zijn aanvullend de ramen en deuren grenzend aan het balkon achter vernieuwd en voorzien van dubbel glas. De vloer is afgewerkt met gewhitewashed eiken lamelparket. Wanden en plafonds zijn voorzien van strak stukadoorswerk. Het plafond is daarbij weer voorzien van een plafondplint. De (gebogen) badkamerdeur is origineel, de overige paneel binnendeuren zijn nieuw (2013) in stijl met het bouwjaar.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
15-01-2021
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1911

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
75 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Schinkelbuurt

De Schinkelbuurt is een 19e eeuwse buurt tussen het Vondelpark en Schinkel, aantrekkelijk voor starters en beginnende ondernemers. In deze buurt ligt de tramremise van het gemeentelijk vervoerbedrijf en de museumtramlijn. Het bedrijventerrein rondom de Havenstraat wordt nieuw ontwikkeld tot woon- en werkgebied. De Stadionbuurt is uitgevoerd in de stijl van de Amsterdamse school en onderdeel van Plan Zuid van Berlage. Rondom de Marathonweg staan veel sociale huurwoningen, ten zuiden van de Stadionweg staan grotere vrijesectorwoningen. Belangrijkste herkenningspunt is het Olympisch Stadion met de Marathontoren. In de buurt bevinden zich meerdere sportvoorzieningen. Het Stadionplein wordt opnieuw ingericht, met extra voorzieningen en woningen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder