Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Amstelveenseweg 711 1081JE Amsterdam, Buitenveldert Zuidwest

Vraagprijs € 1.200.000 

Bouwjaar
1997
Woonoppervlakte
174 m²
Aantal kamers
5
Perceeloppervlakte
651 m²

Omschrijving

Aan de rand van het Amsterdamse bos staat deze fraaie patiobungalow. De woning is zeer rustig gelegen en heeft uitzicht over een vijver die bij het Gijsbrecht van Amstelpark hoort. Dit fijne familiehuis beschikt over vier ruim bemeten slaapkamers, waarvan er twee zijn verbouwd tot praktijkruimte. Het huis heeft veel bergruimte. De patio van ca. 24m2 is heerlijk beschut. Het betreft een hoek pand, met aan de zijkant een tuin van bijna 70 m2, toegankelijk vanuit de woonkamer via later ingebouwde schuifpui. Hier kunt u dan ook al vroeg in het jaar genieten van de eerste zonnestralen.

Deze patio bungalow, ontworpen door Claus en Kaan architecten en gebouwd in 1997 heeft zoveel ramen dat het overal heerlijk licht is. Door de enorme ruimte kun je in deze woning ook fantastische thuiswerk plekken creren. Tussen de woning en de soms drukke Amstelveenseweg staat een rij huizen met een plein (mandelig terrein) die als buffer dient voor deze heerlijke moderne woning. De woonkamer heeft over de volle breedte openslaande ramen die uitzicht geven op het Gijsbrecht van Aemstelpark, dus aan privacy geen gebrek.

INDELING
Entree met toegang tot alle vertrekken. Aan de straatzijde nu een grote ruimte die als kantoor wordt gebruikt. Deze is gemakkelijk terug te brengen naar de originele staat van twee slaapkamers. Achter in de gang is de badkamer. Tegenover het "kantoor" zijn de ingangen van de twee andere slaapkamers. Deze zijn goed bemeten en hebben een schuifpui naar de patio. Separaat gasten toilet. Via de gang stapt u de grote living van ruim 80 m2 in, met eerst de open keuken (aansluitend een bijkeuken/berging). De open keuken gaat over in een zeer licht woongedeelte met links en rechts schuifpuien naar patio en tuin. Het achterste gedeelte van de living heeft enerzijds een schuifpui naar de patio en anderzijds over de volle breedte van het pand zestien ramen uitziend op het Gijsbrecht van Aemstelpark. De woonkamer heeft dus op twee plaatsen een schuifpui naar de patio plus een schuifpui naar de tuin. Alle ramen en schuifpuien zorgen ervoor dat er veel licht is. De schuifpui in de buitenmuur geeft toegang tot een prima formaat tuin dat door eigenaresse al sinds de bewoning in mei 2000 wordt gebruikt.

LIGGING
De woning is bijzonder centraal gelegen bij uitvalswegen en dicht bij de ring A10. Op fiets- en merendeels loopafstand zijn het Gijsbrecht van Aemstelpark, de Nieuwe Meer, het Amsterdamse Bos, het Amstelpark, NS Station
Zuid/WTC en de tennis- en hockeyvelden, eenvoudig te bereiken. Het moderne winkelcentrum Gelderlandplein ligt op steenworp afstand aan de andere kant van het park. De locatie is precies tussen het stadshart van Amstelveen en de Amsterdamse binnenstad. Beide zijn uitstekend binnen 10 minuten op de fiets bereikbaar.

KENMERKEN
- Perfecte locatie, dichtbij de stad en bij de natuur van het Amsterdamse bos
- Zeer geschikt voor thuiswerk of praktijk aan huis
- Goeie indeling met diverse mogelijkheden
- Twee parkeerplaatsen bij de woning en gezamenlijk gebruik van het mandelig terrein met eveneens een paar extra
parkeerplaatsen
- Kadastrale grondoppervlakte betreft 254m + 1/9e deel van 397m (mandelig)
- Erfpacht afgekocht tot 31 mei 2047
- De woonkamer en gang heeft vloerverwarming. Sommige radiatoren zijn vervangen door designradiatoren
- Overal dubbele beglazing
- Ventilatiesysteem in de plafonds
- Vloer in woonkamer en gang Travertin, in kantoor Carrara marmer
- Oplevering in overleg
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
02-10-2020
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
Bungalow
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1997

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
174 m²
Perceeloppervlakte
651 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Buitenveldert-West

In het zuidelijkste deel van Amsterdam-Zuid ligt de wijk Buitenveldert en de Zuidas. Het gebied grenst aan Amstelveen bij de Kalfjeslaan en het Kleine Loopveld. Buitenveldert is een ruim opgezette woonbuurt met relatief veel groen, recreatievoorzieningen en water. Hier vind je de wat grotere koopwoningen. Ook zijn er meerdere winkelcentra, waarvan het Gelderlandplein de meest bekende is. In de buurt wonen relatief veel ouderen. Het gebied rond de Zuidas is een dynamisch gebied volop in ontwikkeling. Waar de focus eerst lag op de ontwikkeling van een hoogwaardig kantorengebied, is die nu meer gericht op woningen in de omliggende deelgebieden. Er wonen nog relatief weinig mensen, maar dat verandert met de bouw van huurappartementen door de woningcorporaties. Dat vraagt ook om meer voorzieningen in de buurt. Zo komt er bijvoorbeeld een integraal kindcentrum annex brede school.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder