Vorige | Volgende

Amstelveenseweg 950 1081JP Amsterdam, Buitenveldert Zuidwest

Bouwjaar
1939
Woonoppervlakte
208 m²
Aantal kamers
8
Perceeloppervlakte
198 m²

Omschrijving

Amstelveenseweg 950, 1081JP Amsterdam
Aan de rand van het Amsterdamse Bos bieden wij dit riante familiehuis met heerlijke achtertuin aan het water op het zonnige westen aan. De woning is verdeeld over vier woonlagen en is gelegen op eigen grond. De woning heeft diverse uitbreidingsmogelijkheden en dient gerenoveerd te worden.

Locatie en bereikbaarheid
Het huis wordt vanaf de fraaie achtertuin slechts door de Hoornsloot en een historisch spoorlijntje gescheiden van het Amsterdamse Bos, met haar vele natuur ht stadsbos voor Amsterdammers en mensen uit de omgeving. Hier bevinden zich onder andere een veelheid aan sportfaciliteiten, een jachthaven, speelweiden, een openluchttheater, vijvers, maneges, de Bosbaan, een geitenboerderij, het Wagener stadion en diverse horecagelegenheden. Zowel het centrum van Amsterdam, als het centrum van Amstelveen zijn op fietsafstand gelegen. De Zuidas, winkelcentrum Groot-Gelderlandplein maar ook het treinstation Zuid-WTC met al haar verbindingen bevinden zich op 8 minuten fietsen. Het huis is zeer goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met de auto (afslag S108 van de ringweg A-10, en afslag 5 van A9). De auto parkeert u direct voor de deur, met altijd voldoende parkeergelegenheid!

Indeling
Begane grond
Entree, tochtportaal. Hal met toegang tot alle vertrekken. Woonkamer met aan de voorzijde de zitkamer voorzien van sfeervolle gashaard. De eetkamer is aan de achterzijde gelegen en heeft een schuifdeur naar de veranda. De open keuken is tevens aan de achterzijde gelegen en is voorzien van diverse inbouwapparatuur. Ook vanuit de keuken is er toegang tot de veranda. De veranda is gelegen op het westen en heeft middels een trap toegang tot de ca. 20 meter diepe achtertuin waar u vrijwel de hele dag kunt genieten van de zon. De achtertuin is door de Hoornsloot, waar u een bootje zou kunnen aanleggen, gescheiden van het Amsterdamse Bos.

Eerste verdieping
Overloop met toegang tot alle vertrekken. De achterzijde beschikt over twee slaapkamers die beide toegang hebben tot een balkon met fraai uitzicht over het bos. Aan de voorzijde een ruimere slaapkamer. De badkamer is vanuit twee slaapkamers bereikbaar en beschikt over een ligbad, douche en dubbele wastafel. Toilet bereikbaar vanaf de overloop.

Tweede verdieping
In de kap van de woning bevinden zich nog twee slaapkamers aan de achterzijde. De voorzijde is voorzien van een ruime CV-ruimte die eenvoudig om te bouwen is tot extra slaapkamer. Tevens bevindt zich hier een tweede badkamer met ook de aansluiting voor de wasmachine.

Souterrain
Hal met toegang tot alle vertrekken. Ruime berging aan de voorzijde. Aan de achterzijde een ruime kamer en ruimte voor een tweede (slaap)kamer, aan deze zijde beschikt het souterrain over ramen naar de tuin.

Mogelijkheid tot uitbreiden woonoppervlakte
Mocht dit wenselijk zijn, is het pand eenvoudig uit te breiden qua oppervlakte door uitbouw aan de achterkant en middels het plaatsen van een grote dakkapel. Vergunningen voor soortgelijke verbouwingen aan identieke huizen zijn reeds verstrekt. Verkoper geeft geen garantie voor het verkrijgen voor deze vergunningen.

Amstelveenseweg
Naar het dorp Amstelveen. Vr 1 januari 1964 heette de gemeente Nieuwer-Amstel. Het gedeelte van de weg langs het Vondelpark tot aan de Overtoom heette voor de verbreding van 1898 Dubbele Buurt.

Bijzonderheden
- Familiehuis van ca. 208m (NEN258)
- Zes (slaap)kamers, eenvoudig uit te breiden naar meer
- Riante achtertuin van ca. 130m op het zonnige westen aan de Hoornsloot
- Mogelijkheid tot aanleggen bootje, geen verbinding met vaarwater
- Direct grenzend aan het Amsterdamse Bos met al haar faciliteiten
- Gelegen op eigen grond, dus gn erfpacht!
- Gehele woning voorzien van dubbelglas
- Ouderdoms- en nietzelfbewoningsclausule van toepassing
- Parkeren via het vergunningsstelsel
- Oplevering in overleg

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2021-03-15
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Herenhuis
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1939

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
208 m²
Perceeloppervlakte
198 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
8

Energie

Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Buitenveldert-West

In het zuidelijkste deel van Amsterdam-Zuid ligt de wijk Buitenveldert en de Zuidas. Het gebied grenst aan Amstelveen bij de Kalfjeslaan en het Kleine Loopveld. Buitenveldert is een ruim opgezette woonbuurt met relatief veel groen, recreatievoorzieningen en water. Hier vind je de wat grotere koopwoningen. Ook zijn er meerdere winkelcentra, waarvan het Gelderlandplein de meest bekende is. In de buurt wonen relatief veel ouderen. Het gebied rond de Zuidas is een dynamisch gebied volop in ontwikkeling. Waar de focus eerst lag op de ontwikkeling van een hoogwaardig kantorengebied, is die nu meer gericht op woningen in de omliggende deelgebieden. Er wonen nog relatief weinig mensen, maar dat verandert met de bouw van huurappartementen door de woningcorporaties. Dat vraagt ook om meer voorzieningen in de buurt. Zo komt er bijvoorbeeld een integraal kindcentrum annex brede school.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder