Vorige | Volgende

Amstelvlietstraat 217 1096GG Amsterdam, Amstelkwartier Noord

Bouwjaar
2017
Woonoppervlakte
150 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

Geweldig appartement van 150m2 met twee (drie) slaapkamers, twee badkamers, zonnig terras en parkeerplaats in het nieuwe Amstelkwartier!

Het Amstelkwartier, is een relatief nieuwe locatie net ten zuiden van de Rivierenbuurt en de Watergraafsmeer én binnen de ring van Amsterdam. De rivier de Amstel bevindt zich aan het einde van de straat en via de Utrechtse- of Berlagebrug is het slechts tien fiets minuten naar Amsterdam Zuid, de Pijp en het centrum. Er zijn diverse gezellige restaurants en cafés in de directe buurt, zoals tHuis aan de Amstel en lÓsteria. Tevens zijn er diverse faciliteiten voor sport en spel en is er een basisschool en kinderopvang in de directe buurt. De twee parken Somerlust en het Bella Vista zijn om de hoek. De stadshaven Amstelkwartier is slechts enkele minuten lopen. De bereikbaarheid is zeer goed, het Amstel- en metrostation Spaklerweg zijn op loopafstand en met de auto zijn de Ring A-10 en A-2 zeer dichtbij.

De woning is gelegen op de eerste en tweede verdieping welke te bereiken zijn met de lift vanuit de centrale entree. De voordeur geeft toegang tot een hal met daaraan twee ruime slaapkamers, en een badkamer met douche, bad en dubbele wastafel. Het naast gelegen toilet is separaat. Via de trap naar beneden komt men op de woonverdieping. Hier is de zeer ruime woonkamer, welke toegankelijke vanuit de centrale hal welke tevens toegang biedt tot de bijkeuken met wasruimte en het tweede toilet. De woonkamer loopt over de gehele lengte van het pand en heeft daardoor licht van zowel de voor- als achterzijde. Aan de voorzijde is een zijkamer welke momenteel is ingericht als kantoor ruimte, maar zeer gemakkelijk kan worden ingericht als derde slaapkamer, zeker ook omdat de tweede badkamer met douche en wastafel direct vanuit deze kamer toegankelijk is.

De ruime woonkamer met zeer complete open keuken heeft directe toegang tot het terras. De moderne keuken is voorzien van een koelkast, vriezer, Grohe instant kokend water kraan, vaatwasser, inductie kookplaat, combi oven en wijnkoelkast. Naast de ruime eethoek is een handige grote proviand kast. Het terras van bijna 22m2 is door haar dubbele deuren zeker in de warmere maanden een heerlijke toevoeging van de leefruimte.

Beneden in het complex zijn nog een parkeerplaats en berging gelegen. Kortom een appartement dat alle kenmerken heeft voor heerlijk wonen!

Bijzonderheden:
• Woonoppervlak 149,50m2 (NEN2580 gemeten)
• Buitenterras 21,7m2 (NEN2580 gemeten)
• Erfpacht jaarlijkse canon van € 4.917,63 (Belasting aftrekbaar)
• Erfpacht wordt jaarlijks geïndexeerd, de aanvraag voor overstap is gedaan in 2018
• Maandelijkse VVE bijdrage 193,42 (inclusief parkeerplaats)
• Bouwjaar 2017
• Twee slaapkamers, derde slaapkamer is gemakkelijker te creëren
• Actieve professionele VVE, beheerd door NEWOMIJ, met meerjarenplannen
• Parkeerplaats en berging (4,6m2) in de onderbouw
• Vloerverwarming
• Energielabel A

==========================================

Wonderful two/three bedroom apartment of 150m2 with two bathrooms, sunny terrace and private parking in the new neighbourhood the Amstelkwartier!!

The Amstelkwartier, is a relatively new location just south of the Rivierenbuurt, the Watergraafsmeer but within the ring A10 Amsterdam. The river Amstel is just at the end of the street and via the Utrechtse- or Berlageburg one cycles in just ten minutes to Amsterdam Zuid, de Pijp or the center. There are various restaurants and cafés in the vicinity, like tHuis on the Amstel and lÓsteria. There are also different options for sports and relaxation nearby. The two Parks Somerlust and Bella Vista are around the corner. The marina Amstelkwartier is just a short walk. The connectivity is excellent, the Amstel train station and Spaklerweg metro station are both at walking distance, with a car it is easy to reach the ring A10 and A2.

The apartment is located on the first and second floors which are reached with the lift from the central entrance. The front door provides access to a hallway connecting two good sized bedrooms and a bathroom with walk-in shower, bathtub and double washbasins. Next to the bathroom is a separate toilet. Via the stairs down one reaches the living area. The very spacious living room is reached via the hallway which also provides access to a pantry with laundry machine connection and the second toilet. The living room is over the entire length of the building and has therefore windows on both front and back. On the frontside there is an annex room which is currently set up as a study but could easily be converted into a third bedroom also because the second bathroom with shower and washbasin is directly accessible from this room.

The living room with very complete kitchen has direct access to the terrace. The modern kitchen is equipped with a fridge, freezer, instant boiling water tap, dishwasher, induction cooker, combination oven/microwave and wine cooler. Next the dinning area is a useful storage room. The terrace is just under 22m2 large and the double doors bring the outside space inside in the warmer months.

Downstairs in the complex there is a private parking space and a storage room. In short a great apartment that has all the conditions for great living in Amsterdam!

Specifics:
• Surface space 149,50m2 (NEN2580 measured)
• Outside terrace 21,7m2 (NEN2580 measured)
• Leasehold annual payment € 4.917,63 (tax deductible)
• Leasehold is annually adjusted, the request for eternal leasehold was done in 2018
• Monthly service fee for homeowners accociation
• Year of construction 2017
• Two bedrooms, third bedroom is easily created
• Active and professional homeowners association with multiyear maintenance plan
• Private parking and storage 4,6m2
• Underfloor heating
• Energy label A

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Service kosten
€ 194 p/m
Aanmeldingsdatum
25-03-2021
Status
Onder bod
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2017

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
150 m²
Inhoud
488 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Omval/Overamstel

De Omval/Overamstel ligt aan de zuidoostzijde van Amsterdam binnen de A10, onder de Amstel en rondom het Amstelstation. Officieel behoort De Omval/Overamstel tot stadsdeel Amsterdam Oost.
Rembrandttoren begin ontwikkeling
Tot eind vorige eeuw werd dit gebied van Amsterdam voornamelijk gebruikt door bedrijven. Zo stond er onder andere een conservenfabriek, een stofzuigerfabriek, een schoensmeerfabriek en was er een kuiperij en fusthandel. Tot 1964 stond in dit deel van Amsterdam ook cacaofabriek Blooker, waarnaar Café Blooker – dat in het voormalige portiershuisje van de fabriek is gevestigd - is genoemd. Eind vorige eeuw keurde de gemeenteraad plannen goed om op dit voormalige industriegebied drie grote kantoortorens te bouwen; de Rembrandttoren, de Mondriaantoren en de Breitnertoren. Tot op de dag van vandaag is de Rembrandttoren het hoogste gebouw van de stad.
Omval/Overamstel: van bedrijventerrein naar woonwijk
Langs de oever van de Amstel is sinds enkele jaren ook stadswijk Amstelkwartier verrezen; een woonwijk tussen de Spaklerweg en Duivendrechtsevaart met luxe appartementen, een park en herbestemming van de voormalige karakteristieke Zuidergasfabriek, waardoor het verleden voelbaar blijft. De komende jaren zullen in deze nieuwe woonbuurt duizenden nieuwe huur- en koopwoningen, maar ook scholen, horeca, een hotel en een haven komen. Kortom, Amstelkwartier wordt een volledig nieuw ontwikkeld gebied in Omval/Overamstel.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder