Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Andreas Schelfhoutstraat 25 1 1058HR Amsterdam, Surinamepleinbuurt

Huurprijs € 1.500 per maand

Bouwjaar
1921
Woonoppervlakte
62 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Licht en sfeervol driekamerappartement is gelegen in de populaire buurt Hoofddorpplein in Oud-Zuid. Het appartement beschikt over twee slaapkamers en een balkon op het zonnige zuiden.

LIGGING EN OMGEVING
De woning is gelegen tussen het gezellige Hoofddorpplein en het Surinameplein. Op loopafstand bevinden zich restaurants, cafe’s en alle benodigde winkels. Ook het Rembrandtpark en het Vondelpark liggen op loopafstand. Het centrum, de Zuid-as en het Amsterdamse bos zijn gemakkelijk met de fiets bereikbaar.

Door de goede ligging van het appartement is het zeer goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Vanaf het Surinameplein vertrekken er diverse trams en bussen. De wachttijd voor het aanvragen van de parkeervergunning is momenteel 2 maanden.

INDELING
Middels de nette gemeenschappelijke trappenhal bereikt u op de eerste verdieping het appartement.

In de hal bevind zich het toilet, de meterkast en geeft toegang tot de ruime woonkamer aan de voorzijde van de woning gelegen voorzien van een vaste inbouwkast en mooie glas in lood ramen. Vanuit de woonkamer bereikt u de 1e slaapkamer. Die eveneens is voorzien van een vaste inbouwkast. De luxe afgewerkte badkamer is vanuit de hal te bereiken en is voorzien van inloop douche en dubbele wastafel. In de badkamer is er ook ruimte gecreëerd voor wasmachine en droger.

Aan de achterzijde van het appartement is de 2e slaapkamer gelegen met een inbouwkast (waar de Cv-installatie is opgeslagen) en opslaande deuren naar het balkon. Tevens bevind zich aan de achterzijde van de woning de moderne keuken. De keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur te weten; een 5-pits gasfornuis, oven, vaatwasser, inbouwkoelkast, aparte vriezer en gezellige ruime bar. Het 2e balkon is toegankelijk vanuit de keuken.

Door de handige indeling van en gescheiden woonkamer en woonkeuken is het appartement erg geschikt voor 2 personen die thuis werken.

BIJZONDERHEDEN
- Ongemeubileerd
- Gestoffeerd
- Netjes afgewerkt appartement
- Balkon op het zuiden.
- Twee slaapkamers
- Moderne badkamer en keuken
- Uitstekende locatie

HUURCONDITIES
- De inkomenseis is: het (gezamenlijk) NETTO maandinkomen moet minimaal 2,5 x de maandhuur bedragen
- €1.600,- per maand excl. gas, water en elektra;
- Huisdieren in overleg;
- Niet rokend;
- 1 maand borg
- Huurcontract maximaal 2 jaar, verlening mogelijk;
- Per direct beschikbaar;

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Light and attractive apartment located in the popular Hoofddorpplein area in Oud-Zuid. The apartment has two bedrooms and a balcony on the sunny south.

LOCATION AND SURROUNDINGS
The house is located between the cozy Hoofddorpplein and Surinameplein. Within walking distance of restaurants, cafes and all necessary shops. The Rembrandtpark and Vondelpark are also within walking distance. The center, the Zuid-as and the Amsterdam forest are easily accessible by bicycle.

Due to the good location of the apartment, it is very easily accessible by car and public transport. Various trams and buses depart from Surinameplein. The waiting time for a parking permit is currently 2 months.

LAYOUT
You reach the apartment on the first floor through the neat communal staircase.

In the hall you will find the toilet and the meter cupboard and gives access to the spacious living room at the front of the house with a fixed built-in wardrobe and beautiful stained glass windows. From the living room you can reach the 1st bedroom, which also has a fixed built-in wardrobe. The luxurious bathroom is accessible from the hall and is equipped with a walk-in shower and double sink. In the bathroom, space has also been created for a washing machine and dryer.

At the rear of the apartment is the 2nd bedroom with a built-in closet (where the heating system is stored) and doors to the balcony. The modern kitchen is also located at the rear of the house. The kitchen is equipped with various built-in appliances, such as: a 5-burner gas stove, oven, dishwasher, built-in fridge, separate freezer and cozy spacious bar. The 2nd balcony is accessible from the kitchen.

Due to the convenient layout of a separate living room and kitchen, the apartment is very suitable for 2 people who work at home.

PARTICULARITIES
- Unfurnished
- Neatly finished apartment
- South-facing balcony.
- Two bedrooms
- Modern bathroom and kitchen
- Excellent location

RENTAL CONDITIONS
- The income requirement is: the (joint) NET monthly income must be at least 2.5 times the monthly rent
- € 1,600 per month excluding gas, water and electricity;
- Pets in consultation;
- No smoking;
- 1 month deposit
- Rental contract for a maximum of 2 years, extension possible;
- Available immediately;
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
17-12-2020
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
Direct

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1921

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
62 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Hoofddorppleinbuurt

De Hoofddorppleinbuurt ligt in het westen van stadsdeel Zuid en is gescheiden van de rest van Amsterdam Zuid door rivier de Schinkel. Verder wordt de wijk begrensd door het Surinameplein, de Surinamestraat, de A10, de Henk Sneevlietweg en de Westlandgracht.
Gentrification in de Hoofddorppleinbuurt
Het Hoofddorpplein vormt het centrale verkeersplein van de Hoofddorppleinbuurt. Toch is Hoofddorppleinbuurt voornamelijk een woonbuurt met - daaruit voortkomend - een groot winkelaanbod. Dit centreert zich op en rondom het Hoofddorpplein en in de Zeilstraat. Zoals in veel andere wijken aan de rand van de stad vinden ook in de Hoofddorppleinbuurt ontwikkelingen plaats die wijzen op gentrification; er zijn meer middeninkomens en gezinnen met kinderen in de wijk komen wonen. Maar ook voor studenten en starters is de buurt aantrekkelijk. . De afgelopen jaren zijn dan ook hier veel particuliere huurwoningen omgezet in koopwoningen en is er veel horeca bijgekomen. Eind 2017 woonden er bijna 12000 inwoners in de Hoofddorppleinbuurt.
Hoofddorppleinbuurt onderdeel Plan West
De Hoofddorpleinbuurt is in de jaren twintig gebouwd als onderdeel van ‘Plan West’, een uitbreidingsplan van de gemeente voor het verlengde van de West-Indische buurt op het geannexeerde grondgebied van wat eerder gemeente Sloten was. Sommige straten in de wijk stammen nog uit die tijd, zoals de Jacob Marisstraat en omliggende straten. Veel straten in de Hoofddorppleinbuurt zijn genoemd naar 19e-eeuwse schilders en plaatsen ten zuidwesten van Amsterdam, zoals de Heemstedestraat en de Aalsmeerweg. De brug tussen de buurt en de Amstelveenseweg is er sinds 1927.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Schakel een MVA/NVM makelaar in om te huren in Nederland

Het werkgebied van een makelaar reikt verder dan alleen het kopen of verkopen van huizen. Ook bij het vinden van een huurhuis is het inschakelen van een makelaar een verstandige keuze. Je makelaar kan je adviseren over welk soort woning het beste bij je past en in welke buurt deze het meest geschikt is.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder