Vorige | Volgende

Andreas Schelfhoutstraat 29 I 1058HR Amsterdam, Surinamepleinbuurt

Huurprijs € 1.700 per maand

Bouwjaar
1930
Woonoppervlakte
67 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Spacious 3 room apartment three minutes from the famous Vondelpark
EXPATS ONLY OFFER

The apartment is located on the first floorof the building and has a surface of ca 67 square meters. Through the entrance, you walk into a spacious and light living room decorated with authentic ornaments and glass and lead windows.The living area provides enough space to realize a dinning as well as a sitting area.The kitchen is separate and accommodated with the necessary builtin equipment, such as: burner gas stove, dishwasher, combi oven and fridge with freezer. The apartment has two spacious bedrooms. The bathroom is modern decorated and is equipped with an bath/shower and sink . The toilet is separated next to the bathroom. Throughout the house there is a nice wooden floor. The apartment is provided with a washingmachine/dryer combo and a two persons bed.

Neighborhood

The apartment is located in the popular area ‘’Oud-Zuid’’ between Surinamerplein and Hoofddorplein. The Vondelpark is within close walking distance. Around the corner, you will access the Overtoom and the Schinkelbuurt where there a lot of nice restaurants and bars for an evening out, to name a few: De Vondeltuin, café van Mechelen and restaurant Ron Blauw. For the daily shopping there is a supermarket Dirk van dan Broek and an drug store Etos within 5 minute walking distance. The city centre is 10 minutes by bike. The connections for the public transfer are good, tram 1, 11, and 17 stop at Surrinamerplein, which is a five minute walk. For a car owner the location is ideal because within a few minutes you’’ll be on the highway ( Ring A10, A5, and A9) and there is enough parking space in the street.

PARTICULARITIES:
- apartment of ca 67 square meters located in Amsterdam-Zuid;
- rent price €1.700,-- excluded utilities;
- expats only;
- available immediately;
- furnished apartment;
- deposit €3.400,--;
- minimum lease period of 12 months.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
06-03-2020
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
67 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Hoofddorppleinbuurt

De Hoofddorppleinbuurt ligt in het westen van stadsdeel Zuid en is gescheiden van de rest van Amsterdam Zuid door rivier de Schinkel. Verder wordt de wijk begrensd door het Surinameplein, de Surinamestraat, de A10, de Henk Sneevlietweg en de Westlandgracht.
Gentrification in de Hoofddorppleinbuurt
Het Hoofddorpplein vormt het centrale verkeersplein van de Hoofddorppleinbuurt. Toch is Hoofddorppleinbuurt voornamelijk een woonbuurt met - daaruit voortkomend - een groot winkelaanbod. Dit centreert zich op en rondom het Hoofddorpplein en in de Zeilstraat. Zoals in veel andere wijken aan de rand van de stad vinden ook in de Hoofddorppleinbuurt ontwikkelingen plaats die wijzen op gentrification; er zijn meer middeninkomens en gezinnen met kinderen in de wijk komen wonen. Maar ook voor studenten en starters is de buurt aantrekkelijk. . De afgelopen jaren zijn dan ook hier veel particuliere huurwoningen omgezet in koopwoningen en is er veel horeca bijgekomen. Eind 2017 woonden er bijna 12000 inwoners in de Hoofddorppleinbuurt.
Hoofddorppleinbuurt onderdeel Plan West
De Hoofddorpleinbuurt is in de jaren twintig gebouwd als onderdeel van ‘Plan West’, een uitbreidingsplan van de gemeente voor het verlengde van de West-Indische buurt op het geannexeerde grondgebied van wat eerder gemeente Sloten was. Sommige straten in de wijk stammen nog uit die tijd, zoals de Jacob Marisstraat en omliggende straten. Veel straten in de Hoofddorppleinbuurt zijn genoemd naar 19e-eeuwse schilders en plaatsen ten zuidwesten van Amsterdam, zoals de Heemstedestraat en de Aalsmeerweg. De brug tussen de buurt en de Amstelveenseweg is er sinds 1927.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Schakel een MVA/NVM makelaar in om te huren in Nederland

Het werkgebied van een makelaar reikt verder dan alleen het kopen of verkopen van huizen. Ook bij het vinden van een huurhuis is het inschakelen van een makelaar een verstandige keuze. Je makelaar kan je adviseren over welk soort woning het beste bij je past en in welke buurt deze het meest geschikt is.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder