Vorige | Volgende

Andreas Schelfhoutstraat 38 1058HV Amsterdam, Surinamepleinbuurt

Bouwjaar
1971
Woonoppervlakte
57 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

Charming apartment for rent on the second floor of a small apartment complex with an elevator. The apartment comes with wooden floors, modern bathroom and kitchen, storage box and a sunny balcony with a side view on De Sloterkade. This well-maintained apartment is within walking distance of the Vondelpark.

LAY OUT:
Communal entrance, lift to second floor, hallway with access to all areas and wardrobe space, spacious bedroom lot's of cupboard space, modern renovated bathroom with, shower, sink and toilet, laundry area with washer, bright and sunny living room with modern open plan kitchen equipped with 4-burner gas cooker, extractor hood, free standing fridge freezer, dishwasher and oven, south-facing balcony. Storage box and communal bike storage available

SURROUNDING AREA
The apartment is situated at a quiet road in the bustling Schinkel/Overtoom area; a vibrant neighborhood with lots of facilities nearby. The Vondelpark is within walking distance and the Overtoom and Amstelveenseweg offer a great variety of restaurants and a good selection of shops for your daily shopping. There are many bars and restaurants nearby, including Bar Oslo and Bar Kosta, where you can sit outdoors in summer. Sports and nature lovers will certainly enjoy the David Lloyd sports facility and relax in the Vondelpark and Rembrandtpark.

ACCESSIBILITY
The apartment has excellent public transport links; there are various tram and bus stops just around the corner at Surinameplein. The A-10 highway is just a 5-minute drive away.

DETAILS
. Rental price € 1.600,- excl per month
. Furnished
. Size 53 m2 (not NEN 2580 measured)
. 4 m2 south-facing balcony
. 5 m2 storage box
. Communal bike storage
. Available by the 2nd of December, for a minimum of 12 months
. Prepaid amount on top of € 55,- for block heating
. Great location
. Good quality
. No pets/no smoking

This property is offered by a certified MVA broker
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
20-11-2019
Status
Verhuurd
Aanvaarding
Per datum

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1971

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
57 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Hoofddorppleinbuurt

De Hoofddorppleinbuurt ligt in het westen van stadsdeel Zuid en is gescheiden van de rest van Amsterdam Zuid door rivier de Schinkel. Verder wordt de wijk begrensd door het Surinameplein, de Surinamestraat, de A10, de Henk Sneevlietweg en de Westlandgracht.
Gentrification in de Hoofddorppleinbuurt
Het Hoofddorpplein vormt het centrale verkeersplein van de Hoofddorppleinbuurt. Toch is Hoofddorppleinbuurt voornamelijk een woonbuurt met - daaruit voortkomend - een groot winkelaanbod. Dit centreert zich op en rondom het Hoofddorpplein en in de Zeilstraat. Zoals in veel andere wijken aan de rand van de stad vinden ook in de Hoofddorppleinbuurt ontwikkelingen plaats die wijzen op gentrification; er zijn meer middeninkomens en gezinnen met kinderen in de wijk komen wonen. Maar ook voor studenten en starters is de buurt aantrekkelijk. . De afgelopen jaren zijn dan ook hier veel particuliere huurwoningen omgezet in koopwoningen en is er veel horeca bijgekomen. Eind 2017 woonden er bijna 12000 inwoners in de Hoofddorppleinbuurt.
Hoofddorppleinbuurt onderdeel Plan West
De Hoofddorpleinbuurt is in de jaren twintig gebouwd als onderdeel van ‘Plan West’, een uitbreidingsplan van de gemeente voor het verlengde van de West-Indische buurt op het geannexeerde grondgebied van wat eerder gemeente Sloten was. Sommige straten in de wijk stammen nog uit die tijd, zoals de Jacob Marisstraat en omliggende straten. Veel straten in de Hoofddorppleinbuurt zijn genoemd naar 19e-eeuwse schilders en plaatsen ten zuidwesten van Amsterdam, zoals de Heemstedestraat en de Aalsmeerweg. De brug tussen de buurt en de Amstelveenseweg is er sinds 1927.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Schakel een MVA/NVM makelaar in om te huren in Nederland

Het werkgebied van een makelaar reikt verder dan alleen het kopen of verkopen van huizen. Ook bij het vinden van een huurhuis is het inschakelen van een makelaar een verstandige keuze. Je makelaar kan je adviseren over welk soort woning het beste bij je past en in welke buurt deze het meest geschikt is.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder