Vorige | Volgende

Andreas Schelfhoutstraat 39 K 1058HS Amsterdam, Surinamepleinbuurt

Bouwjaar
1936
Woonoppervlakte
132 m²
Aantal kamers
5
Perceeloppervlakte
135 m²

Omschrijving

Een ontwikkeling van Rock Vastgoed: WONEN IN DE ANDREASKERK. Nog 1 beschikbaar, alle andere woningen zijn verkocht.

Licht en goed ingedeeld gezinshuis van ca. 132 m² met vier slaapkamers, twee badkamers en een zonnige tuin van ca. 60 m².
Het wonen is verdeeld over drie woonlagen en de woonkamer heeft een indrukwekkende glas pui van 6,5 meter naar de tuin.

Optioneel is er een eigen parkeerplek te koop voor emissie loze auto’s.

In De Andreaskerk in het geliefde Oud Zuid van Amsterdam, worden in totaal 10 bijzonder prettige en moderne gezinswoningen gerealiseerd. Dichtbij het Vondelpark, uitvalswegen en vele winkels & restaurants. De woningen zijn ca. 91 tot 167 m² en hebben courante indelingen met 3 tot 5 slaapkamers, luxe badkamers, ruime woonkeukens en zonnige tuinen.
De woningen en de gemeenschappelijke ruimtes zijn onder architectuur ontworpen met respect voor het originele ontwerp. Het authentieke gebouw met zijn specifieke details én de toegevoegde moderne architectuur zorgen voor woningen die origineel en uniek zijn. Licht en ruimte voeren er de boventoon.

INDELING:

BEGANE GROND
Entree in hal met een garderobe en gastentoilet. De woning beschikt over een ruime woonkeuken met luxe keuken met kookeiland.
Aansluitend de zit- en eetkamer met een vrije hoogte van ca. 3 meter en grote pui met openslaande deuren naar de tuin.

1E VERDIEPING
Op de eerste etage zijn twee ruime slaapkamers. De luxe en smaakvolle badkamer heeft een inloopdouche en wastafel. Verder is er een apart toilet aan de gang.

2E VERDIEPING
Op de tweede verdieping zijn nog twee slaapkamers, een tweede badkamer met ligbad, toilet en wastafel en een wasruimte met cv installatie.

• Nieuwe fundering
• Erfpacht afgekocht tot 31-12-2095
• Verwachte oplevering: Q4 2020/ Q1 2021
• Kijk voor meer informatie op de website van De Andreaskerk

LOCATIE
De Andreaskerk is gelegen in het binnenterrein van een mooi en prettig dertiger jaren bouwblok aan de Andreas Schelfhoutstraat in de Hoofddorppleinbuurt en Stadsdeel Zuid. Dichtbij het Vondelpark, uitvalswegen en de Amstelveenseweg. Door de vele gezinnen is het een kindvriendelijke buurt, met alle faciliteiten van dien.
De Hoofddorppleinbuurt is gebouwd in de jaren 20 van de vorige eeuw. De buurt is rijk aan winkels en horecagelegenheden, van afhaal tot Michelin Ster, en deze zijn op loopafstand te bereiken. Vanuit de rust en privacy van de woningen in het hofje binnen 5 minuten in de gezellige reuring van Amsterdam.
Indien men behoefte heeft aan nabije natuur is er Het Amsterdamse Bos. Tevens is deze plek een groot gymlokaal: er zijn allerlei faciliteiten om in clubverband of individueel te sporten.

TURN KEY OPLEVERING
De woning worden turn Key opgeleverd inclusief parketvloeren, badkamers en keukens.
Het is desgewenst mogelijk om uw keuken in eigen beheer te laten uitvoeren, na de oplevering van uw woning. Uw kopersadviseur kan u hierover nader informeren.
In de Technische Omschrijving, onderdeel van de kopersdocumentatie die de makelaar u kan verstrekken, vindt u meer gedetailleerde over de afwerking, materialen, technische details en koperkeuzen (meerwerk).
Project ontwikkelaar Rock Vastgoed, specialist in het renoveren en transformeren van historisch erfgoed, bedacht samen met AvB Architecten deze hoogwaardige ontwikkeling. Het interieur ontwerp is in handen van Interior Studio Van Maanen.

HISTORIE
De Andreaskerk werd gebouwd in 1936 voor de Nederlands Hervormde gemeenschap. De kerk had 2 architecten, waarvan George Hamerpagt (1899 -1965) de belangrijkste was. Hamerpagt was gespecialiseerd in de zogenaamde utiliteitsbouw, van kantoren, fabrieken tot restaurants en kerken. Bij de Andreaskerk zien we de brede vorm van een basiliek; een robuuste gevel en grote raampartijen.
Het ontwerp van Hamerpagt neigt naar De Nieuwe Haagse School, al was de Amsterdamse Schoolstijl de populaire architectuurstroming in Amsterdam in die tijd. De strakke lijnen en geometrische volumes van de Nieuwe Haagse School vormden, meer dan de Amsterdamse School, de aanzet van de moderne architectuur. Kenmerken zijn bij De Andreaskerk terug te vinden in de overstekende daken, de kubistische vormen van de aanbouwen en de glas in loodramen.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
17-10-2019
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1936

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
132 m²
Perceeloppervlakte
135 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Hoofddorppleinbuurt

De Hoofddorppleinbuurt ligt in het westen van stadsdeel Zuid en is gescheiden van de rest van Amsterdam Zuid door rivier de Schinkel. Verder wordt de wijk begrensd door het Surinameplein, de Surinamestraat, de A10, de Henk Sneevlietweg en de Westlandgracht.
Gentrification in de Hoofddorppleinbuurt
Het Hoofddorpplein vormt het centrale verkeersplein van de Hoofddorppleinbuurt. Toch is Hoofddorppleinbuurt voornamelijk een woonbuurt met - daaruit voortkomend - een groot winkelaanbod. Dit centreert zich op en rondom het Hoofddorpplein en in de Zeilstraat. Zoals in veel andere wijken aan de rand van de stad vinden ook in de Hoofddorppleinbuurt ontwikkelingen plaats die wijzen op gentrification; er zijn meer middeninkomens en gezinnen met kinderen in de wijk komen wonen. Maar ook voor studenten en starters is de buurt aantrekkelijk. . De afgelopen jaren zijn dan ook hier veel particuliere huurwoningen omgezet in koopwoningen en is er veel horeca bijgekomen. Eind 2017 woonden er bijna 12000 inwoners in de Hoofddorppleinbuurt.
Hoofddorppleinbuurt onderdeel Plan West
De Hoofddorpleinbuurt is in de jaren twintig gebouwd als onderdeel van ‘Plan West’, een uitbreidingsplan van de gemeente voor het verlengde van de West-Indische buurt op het geannexeerde grondgebied van wat eerder gemeente Sloten was. Sommige straten in de wijk stammen nog uit die tijd, zoals de Jacob Marisstraat en omliggende straten. Veel straten in de Hoofddorppleinbuurt zijn genoemd naar 19e-eeuwse schilders en plaatsen ten zuidwesten van Amsterdam, zoals de Heemstedestraat en de Aalsmeerweg. De brug tussen de buurt en de Amstelveenseweg is er sinds 1927.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder