Vorige | Volgende

Andreas Schelfhoutstraat 65 HS 1058HT Amsterdam, Westlandgrachtbuurt

Bouwjaar
1933
Woonoppervlakte
85 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

Super uitzicht op het water. Op een prachtige plek aan het water ligt deze benedenwoning met 3 slaapkamers en stadstuin. De hoekwoning van 85 m2, beschikt over een grote woonkamer met moderne open keuken aan de voorzijde Door de hoekligging beschikt de woning over grote raampartijen en is daardoor bijzonder licht. De woning is gerenoveerd in 2018, o.a. badkamer en keuken, en beschikt over enkele fraai glas in lood ramen.

LOCATIE
Gelegen op een toplocatie in de Hoofddorppleinbuurt, op de hoek van twee rustige straten, de Warmondstraat en de Andreas Schelfhoutstraat. Vanuit de woonkeuken kijkt u fraai uit op het water en groen van de Westlandgracht. Nabij het Rembrandtpark en het Vondelpark, met in de omgeving, op loopafstand diverse leuke terassen, café's en restaurants, zoals Gent aan de Schinkel, Beis en stadscafé van Mechelen, met verderop de Amstelveenseweg en veel restaurantaanbod en het terras van De Vondeltuin. Nabij openbaar vervoer en goed bereikbaar met de auto, de ring A-10 is snel bereikt Snelle verbinding naar luchthaven Schiphol.

INDELING
BEGANE GROND – woonkamer en woonkeuken.
Via de eigen voordeur toegang tot de ruime en lichte woonkeuken. In 2018 is de keuken gemoderniseerd en beschikt over diverse inbouwapparatuur van SMEG, en voorzien van inbouwspots en verlichting. Aangrenzend treft u de woonkamer met toegang naar de daarachtergelegen slaapkamers en stadstuin. Aan de voorzijde van de woning is een extra brede stoep en staat een bankje om te genieten van de avondzon.

SLAAPKAMERS en STADSTUIN
Aan de voorzijde zijn 2 slaapkamers gesitueerd, waarvan de achterste kamer thans in gebruik als yoga-studio en daarmee ook zeer geschikt is als werkkamer. Aan de tuinzijde ligt de hoofdslaapkamer met openslaande deuren naar de stadstuin op het zuiden van ca. 5 m2.

GANG en BADKAMER
De gang vanuit de woonkamer geeft toegang tot alle slaapkamers, en is voorzien van garderobe, een trapkast met bergruimte en een aparte WC met fontein. Naast de hoofdslaapkamer ligt de badkamer en is voorzien van een inloopdouche met easy drain en glazen deur. Regen en handdouche, dubbele wastafel en meubel, een 2e WC en handoekradiator.

KENMERKEN
- Ruime benedenwoning 85 m2 op een toplocatie in de Hoofdorppleinbuurt.
- Met uitzicht op het water en groen van de Westlandgracht.
- 3 slaapkamers
- Stadstuin
- Beschikt over fraaie details zoals glas in lood ramen
- Voorzien van dubbel glas
- Gerenoveerd in 2018
- O.a.nieuwe keuken en badkamer
- Erfpacht afgekocht tot en met 15-02-2058.
- Datum levering in overleg
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
21-08-2020
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Benedenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1933

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
85 m²
Inhoud
363 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Hoofddorppleinbuurt

De Hoofddorppleinbuurt ligt in het westen van stadsdeel Zuid en is gescheiden van de rest van Amsterdam Zuid door rivier de Schinkel. Verder wordt de wijk begrensd door het Surinameplein, de Surinamestraat, de A10, de Henk Sneevlietweg en de Westlandgracht.
Gentrification in de Hoofddorppleinbuurt
Het Hoofddorpplein vormt het centrale verkeersplein van de Hoofddorppleinbuurt. Toch is Hoofddorppleinbuurt voornamelijk een woonbuurt met - daaruit voortkomend - een groot winkelaanbod. Dit centreert zich op en rondom het Hoofddorpplein en in de Zeilstraat. Zoals in veel andere wijken aan de rand van de stad vinden ook in de Hoofddorppleinbuurt ontwikkelingen plaats die wijzen op gentrification; er zijn meer middeninkomens en gezinnen met kinderen in de wijk komen wonen. Maar ook voor studenten en starters is de buurt aantrekkelijk. . De afgelopen jaren zijn dan ook hier veel particuliere huurwoningen omgezet in koopwoningen en is er veel horeca bijgekomen. Eind 2017 woonden er bijna 12000 inwoners in de Hoofddorppleinbuurt.
Hoofddorppleinbuurt onderdeel Plan West
De Hoofddorpleinbuurt is in de jaren twintig gebouwd als onderdeel van ‘Plan West’, een uitbreidingsplan van de gemeente voor het verlengde van de West-Indische buurt op het geannexeerde grondgebied van wat eerder gemeente Sloten was. Sommige straten in de wijk stammen nog uit die tijd, zoals de Jacob Marisstraat en omliggende straten. Veel straten in de Hoofddorppleinbuurt zijn genoemd naar 19e-eeuwse schilders en plaatsen ten zuidwesten van Amsterdam, zoals de Heemstedestraat en de Aalsmeerweg. De brug tussen de buurt en de Amstelveenseweg is er sinds 1927.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder