Vorige | Volgende

Anjeliersstraat 470 boven 1015NL Amsterdam, Anjeliersbuurt Zuid

Vraagprijs € 885.000 

Bouwjaar
-1906
Woonoppervlakte
98 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

Nu Video Viewing! Persoonlijke Rondleiding via Skype of FaceTime op afspraak !
Exclusief video rondleiding met persoonlijk contact met de makelaar. Bel ons kantoor tbv een afspraak!

Uiteraard zijn normale bezichtigingen ook mogelijk, waarbij wij de richtlijnen van het RIVM in acht nemen.

NU optie tot INRUIL van uw HUIDIGE WONING, verkoper is bereid uw woning in te kopen om uw aankoop zeker te stellen. Op deze wijze kan er in worden voorzien dat u geen onzekerheid heeft t.a.v. de verkoop van uw eigen woning en kunt u de aankoop tot zekere hoogte veilig stelen.
Bel ons voor een nadere toelichting. Een eventuele inruil zal tailor made worden afgestemd op uw aankoop.
--------------------
Super leuke en lichte penthouse in 'DE DIAMANT' in hartje Jordaan, een ontwikkeling van SOM Amsterdam, nu met verbeterde indeling!

* See English text below *

Licht en ruim appartement met uitzicht op de Westertoren.
Totaal ruim 98m² G.O. met hoge kapconstructie voorzien van sfeervolle balken, smaakvolle visgraat walnoten houten parketvloer, luxe badkamer en diep balkon.

De woning is gelegen op de bovenste verdieping van een fraai industrieel pand. Deze voormalige diamantslijperij is recent gerenoveerd tot hoogwaardige herontwikkeling; 'DE DIAMANT'.

Heerlijk appartement dat direct toegankelijk is vanuit de lift, met veel ramen. Grotendeels over één laag met als extra een entresol. In het ontwerp van dit loftachtige appartement met een open indeling en thans 1 slaapkamer, is rekening gehouden met de eventuele wens meerdere slaapkamers toe te voegen met het behoud van het loftgevoel.

Zie plattegrond voor de indeling.

3E VERDIEPING + ENTRESOL

Woonkamer, eetkamer
Twee slaapkamers (wanden naar keuze te plaatsen)
Studeerkamer op entresol, fraaie kapconstructie
Woonruimte ca. 97 m² (inclusief entresol)
Entresol 11 m²
Balkon 5 m²
Mogelijkheid tot extra berging in trappenhuis, zie alternatieve plattegrond
Lift met privé entree in de woning
Houten vloer (visgraat, Pacific Walnut)
Vloerverwarming
Energielabel A
Design woonkeuken met inbouwapparatuur
Badkamer met handgemaakte kasten
Bergkast op begane grond
Uitzicht op Westertoren

In 'De Diamant' zijn in totaal vier lofts mét buitenruimte opgeleverd. De bovenwoningen hebben aan drie zijden ramen, met een uniek vrij uitzicht op het Madelievenplein. Het indrukwekkende pand dat ooit diende als diamantslijperij, is volledig herontwikkeld en wordt turnkey opgeleverd.
Kodde Architecten heeft de woningen modern ontworpen met behoud van originele elementen. Het interieurontwerp van Diana van den Boomen omvat luxe materialen en prachtige kleurcombinaties.

Kijk voor meer informatie op de website van dediamant-amsterdam. nl

LIGGING

De Diamant ligt in de luwte van de historische binnenstad aan een rustig en open plein. Op slechts 150 meter afstand vindt u de gezelligheid van de Jordaan. Struin rond tussen de cafés en restaurants op de Tweede Tuindwarsstraat. Of doe boodschappen op de (biologische) boerenmarkt aan de voet van de Noorderkerk, waar men vanaf de 17de eeuw al komt ruiken, proeven en kopen. Boetiekjes, creatieve werkplekken, sport- en yogastudio’s, ze zijn allemaal binnen loopafstand. De Diamant is goed bereikbaar via het Centraal Station of met trams 3, 5, bus 18 en 21.

HISTORIE

Diamantslijperij ‘Elise’ stamt uit 1880. In die tijd was er zo’n grote toevoer van ruwe diamant, dat de diamanten binnen diamantslijperijen werden verwerkt. De directeur (oorspronkelijk graveur) verhuurde de molens aan diamantslijpers. De slijperij is vermoedelijk vernoemd naar Elisabeth, de vrouw van de directeur. Aan het einde van de 19de eeuw was de diamantindustrie een van de grootste bedrijfstakken van Amsterdam. Het gebouw is licht geïnspireerd op de Neorenaissance bouwstijl met industriële kenmerken.

----------------------------

Last apartment for sale in the Pearl of the Jordaan, development by SOM Amsterdam,
now with improved layout!

Unique design of 97 m2 with direct access by LIFT in the apartment. The house has two bedrooms and attractive original beams, tasteful herringbone walnut wooden parquet floor, luxury bathroom and deep balcony.

Wonderfully light apartment with many windows, atmospheric mezzanine and common layout!

The property is part of a small-scale and luxury renovation project De Diamant.

See floorplans for the layout.

3rd FLOOR + ENTRESOL

Living room, dining room
Two bedrooms (walls to be placed as desired)
Study room on mezzanine, beautiful roof construction
Living space approx. 97 m² (including mezzanine)
Entrance 11 m²
Balcony 5 m²
Elevator with private entrance in the home
Wooden floor (herringbone, Pacific Walnut)
Underfloor heating
Energylabel A
Designer kitchen with appliances
Bathroom with handmade cupboards
Storage cupboard on the ground floor
View of Westertoren

In 'De Diamant', four lofts of approximately 78 to 95 m² with outside space will be sold. The upstairs apartments have windows on three sides, with a unique unobstructed view of Madelievenplein. The impressive building that once served as a diamond mill has been completely redeveloped and is delivered turnkey.
Kodde Architecten designed the houses in a modern way while retaining original elements. The interior design of Diana van den Boomen includes luxury materials and beautiful color combinations.

For more information, visit the website of the diamond-amsterdam. NL

LOCATION

De Diamant is located in the lee of the historic city center on a quiet square. The Jordaan is just 150 meters away. Browse among the cafés and restaurants on Tweede Tuindwarsstraat. Or go shopping at the (organic) farmers' market at the foot of the Noorderkerk. Boutiques, creative workplaces, sports and yoga studios, they are all within walking distance. De Diamant is easily accessible via Central Station or with trams 3, 5, buses 18 and 21.

HISTORY

Diamond cutting company "Elise" dates from 1880. At that time there was such a large supply of rough diamonds that the diamonds were processed within diamond cutting companies. The director (originally engraver) rented the mills to diamond cutters. The grindery is probably named after Elisabeth, the director's wife. At the end of the 19th century, the diamond industry was one of the largest industries in Amsterdam. The building is slightly inspired by the Neo-Renaissance architectural style with industrial features.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
17-06-2020
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
-1906

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
98 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Jordaan

De Jordaan is één van de bekendste buurten van Amsterdam. Het is een geliefde buurt om te wonen en uit te gaan. Dat heeft onder meer te maken met zijn geschiedenis en zijn bewoners van toen en nu. Het historische karakter is bewaard gebleven in de vele smalle straatjes met prachtig gerestaureerde pandjes. Maar daarnaast staat de Jordaan ook voor pleinen en plantsoenen, grachten en brede straten. In het noordelijk deel vind je verschillende markten, die samen met horeca en kleine bedrijfjes voor de nodige levendigheid zorgen. De zuidelijke Jordaan is in verhouding wat meer een woonbuurt. Als enigszins vreemde eend in de bijt loopt langs de westkant van de Jordaan de Marnixstraat, een belangrijke verkeersader en ontsluitingsroute.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder