Vorige | Volgende

Anna Spenglerstraat 6 1054NK Amsterdam, WG-terrein

Bouwjaar
1987
Woonoppervlakte
61 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

***ENGLISH TRANSLATION BELOW***

Zo te betrekken begane grond appartement van 61 m2 met terras, vloerverwarming, eikenhouten vloer, gestuukte muren en plafonds, moderne badkamer, complete high end keuken, nieuwe CV ketel, riante externe berging en eeuwig afgekochte erfpacht.

De eigenaresse heeft de gehele woning gerenoveerd eind 2017 en is werkelijk in top conditie. Er is makkelijk een tweede slaapkamer te realiseren.

Centraal in Amsterdam ligt de Helmersbuurt in Oud West. Door de centrale ligging van de buurt zijn vrijwel alle faciliteiten die Amsterdam heeft nabij. Voor de dagelijkse boodschappen zijn de Lidl, Albert Heijn, Jumbo en Stach om de hoek. Er zijn verschillende restaurants in de buurt als: Hap-hmm, Panache, Bosco, Teds en Pastis om er een paar te noemen. Ook genoeg cafés te vinden als Gollem's Proeflokaal, 't Blauwe Theehuis, Café de Toog en de Ebeling. Het Vondelpark, de grachtengordel en het Leidseplein zijn op loopafstand. De bekende winkelstraten PC Hooftstraat en Cornelis Schuytstraat zijn in de buurt, maar ook de Kinkerstraat, Jan Pieter Heijestraat, de dagelijkse Ten Kate Markt en Foodhallen zijn heel dichtbij. Voor sporten ga je naar Saints & Stars, Rocycle, David Lloyd of loop je hard in het Vondelpark.

Het openbaar vervoer is goed. De trams, 1, 3, 7, 11 en 17 stoppen in de directe omgeving. Tram 1 gaat naar station Lelylaan (vanwaar het slechts 7 minuten naar Schiphol is), trams 11 en 17 gaan direct naar het centraal station en tram 7 brengt je naar Oost.

Indeling: Centrale hal, entree van de woning, hal, apart toilet, CV kast, badkamer met dubbele wastafel, design RVS radiator en ruime inloopdouche. Ruime slaapkamer met meer dan genoeg ruimte voor een tweepersoonsbed, bureau en ruime kast. In de slaapkamer is een aansluiting voor de TV aanwezig en ook een aansluiting voor de wasmachine.
De ruime woonkamer heeft direct toegang tot het gezellige terras. De open woonkeuken is voorzien van werkelijk alle gemakken zoals een heetwaterkraan, inductie kookplaat en diverse inbouwapparatuur. Het is mogelijk om een tweede slaapkamer of werkkamer te realiseren in de woonkamer. Ook is er een externe ruime berging aanwezig.
In de woning ligt een fraaie eikenhouten vloer met vloerverwarming.

Bijzonderheden:

* Geheel high end gerenoveerd
* Nieuwe CV
* Ruim terras
* Actieve VvE met MJOP
* Erfpacht eeuwig afgekocht
* Levering kan voor 1 april, kikker in je bil
* Aparte berging

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ground floor apartment of 61 m2 living space with terrace, floor heating, oak wooden floor, plastered walls and ceilings, modern bathroom, complete high end kitchen, new central heating system, spacious external storage room and leasehold paid for ever!

The apartment was renovated entirely at the end of 2017 and it is really in top condition. It is easy to realise a second bedroom.
The apartment is central located in the Helmersbuurt in Old West. Due to the central location of the neighbourhood, almost all facilities that Amsterdam has are nearby. For daily shopping, the Lidl, Albert Heijn, Jumbo and Stach are around the corner. There are several restaurants in the neighbourhood like: Hap-hmm, Panache, Bosco, Teds and Pastis to name a few. There are also plenty of cafés like Gollem's Proeflokaal, 't Blauwe Theehuis, Café de Toog and Ebeling. The Vondelpark, the canals and the Leidseplein are within walking distance. The famous shopping streets PC Hooftstraat and Cornelis Schuytstraat are nearby, but also the Kinkerstraat, Jan Pieter Heijestraat, the daily Ten Kate Markt and Foodhallen are very close by. For sports, go to Saints & Stars, Rocycle, David Lloyd or run in the Vondelpark.

Public transport is close by. Trams 1, 3, 7, 11 and 17 stop in the immediate vicinity. Tram 1 goes to Lelylaan station (from where it is only 7 minutes to Schiphol), trams 11 and 17 go directly to Central Station and tram 7 takes you to the East part of the city.

Layout: Central hallway, entrance of the apartment, hallway, separate toilet, boiler room, bathroom with double washbasin, designer stainless steel radiator and spacious walk-in shower. Spacious bedroom with more than enough space for a double bed, desk and spacious closet. In the bedroom there is a connection for the TV and also a connection for the washing machine.
The spacious living room has direct access to the cosy terrace. The open plan kitchen is equipped with all the conveniences such as a hot water tap, induction hob and various appliances. It is possible to realise a second bedroom or study in the living room. There is also a spacious external storage room.
Throughout the apartment there is a beautiful oak floor with floor heating.

Details:

* Entirely high end renovated
* New CV
* Spacious terrace
* Active community with MJOP
* Ground lease purchased in perpetuity
* Transfer can take place before the first of April 1
* Separate storage room


Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Service kosten
€ 140 p/m
Aanmeldingsdatum
05-02-2021
Status
Onder bod
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
benedenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1987

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
61 m²
Externe bergruimte
13 m²
Inhoud
200 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Aantal slaapkamers
1
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Helmersbuurt

De Helmersbuurt ligt in het voormalige Amsterdam Oud-West, nu West. De wijk en Helmersstraten zijn vernoemd naar dichter Jan Frederik Helmers. Ook veel andere straten in de buurt zijn vernoemd naar schrijvers en dichters, zoals Constantijn Huygens, Hugo de Groot en Anna Bosboom-Toussaint. De wijk werd dan ook bekend als Dichtersbuurt of Letterkundig Kwartier.
Stadsuitbreiding eind 19e eeuw
Eind 19e eeuw was in Amsterdam grote behoefte aan stadsuitbreiding; de Helmersbuurt werd gebouwd in plaats van het voormalige Sophiapark, een mooie naam voor een gribusachtig straatje dat was gebouwd op niet-opgehoogde grond, iets wat in 1876 werd verboden. De belangrijkste straat dwars op de drie Helmersstraten is de Eerste Constantijn Huygensstraat, waar sinds 1902 tramlijn 3 doorheen rijdt. Evenwijdig aan de Helmersstraten loopt nog een belangrijke verkeersader van de wijk, de Overtoom. Deze dankt zijn naam aan de Overtoomsevaart die begin 1900 werd gedempt.
Helmersbuurt, dichtbij het centrum en Zuid
Alhoewel als volksbuurt gebouwd, waren de huurprijzen van de woningen meteen al te hoog voor de groep waarvoor de huizen bedoeld waren. Na de oorlog bleef de ster van de buurt rijzen en werd het – mede door de uitmuntende ligging dichtbij het Leidseplein en het Vondelpark - steeds aantrekkelijker om in de Helmersbuurt neer te strijken. De kamers van de oorspronkelijke revolutiebouw werden doorgebroken en er ontstonden grotere woningen, waardoor de huizen ook voor gezinnen aantrekkelijk werden. Op het moment van schrijven is de wijk één van de meest gewilde wijk van de stad.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder