Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Anthonie van Dijckstraat 13 III 1077MG Amsterdam, Minervabuurt Midden

Vraagprijs € 700.000 

Bouwjaar
1932
Woonoppervlakte
111 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

Anthonie van Dijckstraat 13-3

Licht, uitstekend onderhouden bovenhuis met verrassende indeling verdeeld over een woonoppervlakte van 111 m2 en centraal in de Minervabuurt gelegen.

Het betreft een licht vierkamer appartement met balkon en maakt onderdeel uit van een overzichtelijke vereniging van eigenaars (Anthonie van Dijckstraat 13). Circa vijf jaar geleden is het bovenhuis intern grondig gerenoveerd. Beide verdiepingen zijn aan de achterzijde van het gebouw georiŽnteerd en heeft door de Zuidligging de gehele dag licht in huis. Het appartement is door de zorgvuldige bewoning werkelijk instapklaar.

Uiterst centraal gelegen in stadsdeel Zuid. Op zeer korte afstand van de Zuidas en station Zuid/ WTC; een belangrijk knooppunt van de stad tussen enerzijds het financiŽle hart en anderzijds het ruime aanbod aan openbaar vervoer waaronder tevens de Noord-/ Zuidlijn. Ook de luchthaven Schiphol is zo te bereiken. Daarnaast treft u op korte afstand van de woning een uitgebreide winkelstand in onder andere de Beethovenstraat en een ruim aanbod horecagelegenheden in een korte straal tot aan het Stadionplein en het Gelderlandplein.

De indeling van de woning is als volgt;

Via een gemeenschappelijk trappenhuis heeft u entree op de derde verdieping. Binnenkomst in een ruime hal met separaat toilet, bergkast en interne trapopgang naar de vierde verdieping.
Aan het eind van de hal treedt u binnen in de ruime en lichte woonkamer die met de keuken in open verbinding staat. Deze luxe U-vormige keuken is in 2015 geplaatst en van diverse inbouwapparatuur voorzien en tevens een bargedeelte. Vanuit de woonkamer is er middels openslaande deuren toegang tot het balkon dat op het zuiden gelegen is. Aansluitend aan de keuken is er een werk-/ studeerkamer met een kast alwaar de opstelplaats van de cv ketel.

Via de interne trap bereikt u de vierde verdieping. Op deze verdieping bevindt zich de master bedroom met ingebouwd kastensysteem. Daarnaast is er een ruime tweede slaapkamer. In beide kamers is er veel opbergmogelijkheden in de knieschotten. In de hal is er een separate kast met de aansluiting voor de wasmachine en droger.

Aan het eind van de hal is de moderne en lichte badkamer toegankelijk die voorzien is van beige tegels op de wand en vloer, een ligbad, toilet, dubbele wastafel en separate douche.

Door het appartement ligt een fraaie houten lamellen planken vloer. Verwarming en het warme water geschiedt middels een eigen CV ketel.

Overzichtelijke vereniging van eigenaars (Anthonie van Dijckstraat 13) waarbij de administratie in eigen beheer gevoerd wordt. De maandelijkse servicekosten bedragen Ä 70,-. Het appartement is gelegen op erfpachtgrond (eigendom bij de gemeente Amsterdam). De canon is afgekocht tot het einde van het huidige tijdvak, zijnde 1 februari 2056. De aanvraag voor overstap naar Eeuwigdurende erfpacht is tijdig aangevraagd. Wij lichten een en ander graag aan u toe.

Bijzonderheden;
- Woonoppervlakte: 111 m2
- Gelegen op erfpacht grond van de gemeente Amsterdam, jaarcanon afgekocht tot 1 februari 2056;
- Aanvraag overstap naar Eeuwigdurende erfpacht is tijdig aangevraagd.
- Overzichtelijke vereniging van eigenaars, in eigen beheer;
- Ruim balkon op het zuiden;
- Veel opbergmogelijkheden in de knieschotten op de vierde verdieping.
- Maandelijkse servicekosten Ä 70,-;

English translation

Light, well-kept upstairs house with surprising layout spread over a living area of ??111 m2 and centrally located in the Minervabuurt.

It is a light four-room apartment with balcony and is part of a well-organized association of owners (Anthonie van Dijckstraat 13). About five years ago, the upper house was thoroughly renovated internally. Both floors are oriented at the rear of the building and have light throughout the day due to the southern location. The apartment is really ready to move in due to the careful occupation.

Extremely centrally located in the South district. At a very short distance from the Zuidas and the Zuid / WTC station; an important junction of the city between on the one hand the financial heart and on the other hand the wide range of public transport including the North / South line. Schiphol Airport is also easily accessible. In addition, you will find an extensive retail booth within a short distance of the home in Beethovenstraat and a wide range of catering establishments in a short radius to Stadionplein and Gelderlandplein.

The layout of the house is as follows;

Through a common staircase you have entrance on the third floor. Entry into a spacious hall with separate toilet, storage cupboard and internal staircase to the fourth floor.
At the end of the hall you enter the spacious and bright living room that is connected to the kitchen. This luxury U-shaped kitchen was installed in 2015 and equipped with various built-in appliances and also a bar area. From the living room there is access through sliding doors to the balcony that is located on the south. Adjacent to the kitchen there is a work / study room with a cupboard where the boiler room is installed.

You reach the fourth floor via the internal staircase. On this floor is the master bedroom with built-in cupboard system. There is also a spacious second bedroom. In both rooms there is a lot of storage space in the knee bulkheads. In the hall there is a separate cupboard with the connection for the washing machine and dryer.

At the end of the hall is the modern and bright bathroom accessible with beige tiles on the wall and floor, a bathtub, toilet, double sink and separate shower.

The apartment has a beautiful wooden slatted wooden floor. Heating and hot water is done through a private central heating boiler.

Well-organized association of owners (Anthonie van Dijckstraat 13) where the administration is carried out in-house. The monthly service costs are Ä 70. The apartment is located on leasehold land (owned by the municipality of Amsterdam). The canon was bought off until the end of the current period, being February 1, 2056.

Particularities;
- Living area: 111 m2
- Located on leasehold land of the municipality of Amsterdam, annual rent purchased until 1 February 2056;
- Well-organized association of owners, under own management;
- Spacious south-facing balcony;
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
03-09-2020
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1932

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
111 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Apollobuurt

De Apollobuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en de Boerenwetering, het Noorderamstelkanaal, het Zuideramstelkanaal en de Parnassusweg met het Olympiaplein. De wijk heeft een ruime opzet met villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School door elkaar heen. De bewoners zijn over het algemeen hoogopgeleid met gemiddeld een hoger inkomen, het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn bijzondere voorzieningen in de Apollobuurt. Amsterdamse School in de Apollobuurt De Apollobuurt is voor het grootste gedeelte gebouwd in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en dat is te zien aan de huizen; deze zijn voor het merendeel gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De hele buurt is onderdeel van Plan Zuid, het stedenbouwkundigplan dat architect Berlage begin vorige eeuw voor Amsterdam Zuid presenteerde. Ondanks dat Berlage niet van de Amsterdamse School was, maar van het rationalisme, is de Apollobuurt toch het toonbeeld van Amsterdamse Schoolbouw omdat de architecten van de wijk voor de invulling van Plan Zuid hun inspiratie putten uit de Amsterdamse Schoolstroming. Straten vernoemd naar componisten De Bachstraat, Chopinstraat en de bekende winkelstraat de Beethovenstraat; het is slechts een greep uit de straten in de Apollobuurt die zijn genoemd naar beroemde componisten. Naast aan componisten hebben de straten in dit deel van Amsterdam Zuid hun namen ook te danken aan schilders en goden uit de Griekse mythologie. Voorbeelden hiervan zijn de Titiaanstraat, Leonardostraat en RaphaŽlstraat en natuurlijk de Minerva- en Apollolaan, naamgever van de Apollobuurt..

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder