Vorige | Volgende

Anton Verheijstraat 9 I 1077KT Amsterdam, Prinses Irenebuurt

Bouwjaar
1956
Woonoppervlakte
112 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

Een in originele staat verkerende hoekflat uit 1956 met groot zonnig terras op het zuidwesten over één laag.

* See English translation below *

Het appartement is gelegen in een goed onderhouden complex met lift en heeft een berging op de begane grond.

Ook wordt er een parkeergarage aangeboden gelegen direct onder het appartement de vraagprijs hiervoor is € 85.000,-- k.k.

Indeling:
Entree, garderobe, keuken met toegang tot balkon. Lichte woonkamer gericht op het zuiden met openslaande deuren tot het grote zonnige terras, drie slaapkamers van een goede maatvoering en apart toilet.

Een courante plattegrond zoals deze uit de bouw is opgeleverd.

Omgeving:
Gelegen in de gewilde Prinsessenbuurt, direct om de hoek van de Beethovenstraat en op loopafstand van de Zuid-as.

In de omgeving zijn diverse horecagelegenheden, coffee corners, goede restaurants en leuke winkels in de Beethovenstraat.

Het Beatrixpark ligt om de hoek.

Bijzonderheden:
• Gelegen op erfpachtgrond. Huidig tijdvak 16-10-1955 tot 15-10-2030, AB 1937. Te betalen canon bedraagt € 184,23, eeuwigdurende afkoop is aangevraagd.
• Zeer licht appartement door hoekligging
• Groot hoekbalkon op het zuidwesten en klein balkon aan de keuken
• In originele staat verkerend, dient intern gemoderniseerd te worden
• Berging op de begane grond
• Mogelijkheid tot kopen van garage in het complex, vraagprijs € 85.000,-- k.k.
• Actieve en financieel gezonde VvE
• Goede locatie nabij Beethovenstraat en Zuid-as
• samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn slechts indicatief.
• De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Kijk voor meer informatie, plattegrond en brochure op onze site!

-------------------------------

Anton Verheijstraat 9 I

A corner apartment on one floor from 1956 in its original condition with a large sunny terrace facing southwest.

The apartment is part of a well maintained complex with lift and has a storage room on the ground floor.

A parking garage directly below the apartment is offered for the asking price of € 85,000 purchasing costs payable by the purchaser.

Layout:
Entrance, wardrobe, kitchen with access to the balcony. Bright living room facing south with doors opening onto the large sunny terrace, three bedrooms with good dimensions and a separate toilet.

A practical floorplan unchanged as from the completion.

Location:
Located in the sought-after Prinsessen area, near Beethovenstraat and within walking distance of the Zuidas.

There are various cafés, coffee corners and good restaurants in the immediate vicinity and nice shops on Beethovenstraat.

Near the Beatrixpark.

Specifics:
• Ground rent € 184.23 per year. Period runs from October 16th, 1955 until October 15th, 2030. General provisions of 1937. A request to buy out the ground rent in perpetuity has been submitted.
• Very light apartment thanks to corner location
• Large corner balcony facing southwest and a small balcony adjacent to the kitchen
• In its original condition, the interior needs to be modernized
• Storage room on the ground floor
• Possibility of buying a garage in the complex, asking price € 85,000 purchasing costs payable by the purchaser
• Active and financially healthy owners’ association
• Good location near Beethovenstraat and Zuidas
• This information has been compiled by us with due care . On our part, however, no liability is accepted for any incompleteness, inaccuracy or otherwise, or the consequences thereof. All specified sizes and areas are indicative only.
• Measurement instruction based on NEN2580, intended to apply a more unambiguous method of measurement for an indication of the usable area. The Measurement instruction does not completely exclude various measurement results, for example due to differences in interpretation, rounding off or limitations when performing the measurement.


More information and floorplan on our site!
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
03-03-2020
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1956

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
112 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Prinses Irenebuurt e.o.

De Prinses Irenebuurt, genoemd naar de Prinses Irenestraat die door de buurt loopt, ligt in stadsdeel Amsterdam Zuid. In eerste instantie was het de bedoeling dat de buurt bij Plan Zuid zou horen, maar die plannen zijn nooit gerealiseerd. In 1940 werd een nieuw stedenbouwkundig plan vastgesteld, waarbij met open bebouwing werd gewerkt. Dit bepaalt tot op de dag van vandaag het karakter van de Prinses Irenebuurt, die tussen 1954 en 1958 werd gerealiseerd.
Prinses Irenebuurt: interessante architectuur
Het is een groene buurt, die dicht tegen de levendige Beethovenstraat aanligt, met een dorps karakter en veel eengezinswoningen met voor- en achtertuinen. Architectonisch gezien is de buurt interessant omdat elke flat, villa en eengezinswoning een eigen ontwerp heeft en is gebouwd voor particulieren. Veel architecten die voor ontwerpen van woningen in de wijk hebben getekend waren ‘functionalisten’, ontwerpers die, zoals de naam al aangeeft, ontwierpen naar functie van een gebouw. Ook is er gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School.
Straatnamen naar componisten
De straatnamen zijn herkenbaar omdat ze óf verband houden met een lid van de koninklijke familie of met een componist. Al vallen de naar componisten genoemde straten ten noorden van het Zuider Amstelkanaal kanaal niet in de Prinses Irenewijk, maar in de Apollobuurt. Naast door het Zuider Amstelkanaal wordt de buurt begrensd door de Zuidas, het Beatrixpark en de Amstelveenseweg. Grote straten zijn de Parnassusweg, Minervalaan, Beethovenstraat en de Strawinskylaan.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder