Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Apollolaan 121 1077AP Amsterdam, Minervabuurt Noord

Vraagprijs € 3.950.000 

Bouwjaar
1931-1944
Woonoppervlakte
470 m²
Aantal kamers
22
Perceeloppervlakte
251 m²

Omschrijving

Statig pand op de Apollolaan van 470 m2 met een uitzonderlijke gevel van 10 meter breed, verdeeld over vier verdiepingen met riante tuin van 112 vierkante meter op het Zuiden. Op de vierde verdieping bevindt zich tevens een dakterras van 57 vierkante meter.

Het pand is in 1931 gebouwd en een beschermd stads dorpsgezicht. De gevelbreedte trekt gelijk de aandacht wanneer u door het portaal van de statige voordeur loopt. Het pand is uit de bouw voorzien van ruime binnenkomst hal met trapgat tot aan de bovenste verdieping. Vanuit de lichtkoepel op de vierde verdieping zal door de vide’s op de verschillende verdiepingen het licht ook de begane grond bereiken.
Momenteel bevindt zich hier de tandartspraktijk maar er is een uitstekende uitkomst voor het maken van een woon/leefverdieping van 10 meter breed en 120 vierkante meter. Vanuit de toekomstige open keuken met kookeiland heeft u door middel van openslaande deuren toegang tot de royale tuin op het Zuiden.

De kelderruimte van 65 m2 ontleent zich als perfecte wasruimte en bergruimte.

Via de royale trap komt u terecht op de overloop op de eerste verdieping. Hier bevindt zich nu de woonverdieping en kan worden gerealiseerd als verdieping waar de master bedroom zich bevindt met kleedkamer en badkamer en suite. Vanuit de toekomstige ruime slaapkamer heeft u zicht op de Apollolaan en de ruim opgezette achtertuin. Uiteraard is op deze verdieping van 120 vierkante meter meer dan genoeg ruimte om 4 aparte slaapkamers en een luxe badkamer met ligbad, dubbele wastafel en dubbele douche te creëren.

Ook op de derde verdieping bevindt zich door middel van het daklicht en de overloop een zee van ruimte en licht.
Momenteel is deze verdieping verdeeld in 4 slaapkamers. Waarvan de master bedroom geschakeld is aan de badkamer en suite die doorloopt in de kleedruimte. De slaapkamers aan de achterzijde van het pand zijn voorzien van geschakeld balkon van 8 meter breed.

De bovenste verdieping kan worden gebruikt als slaapkamer maar is ook een fijne ruimte om nog een speel/werk kamer te maken met pantry. Deze verdieping is namelijk ideaal te gebruiken als extra leefruimte door zijn stadse dakterras van maar liefst 56 vierkante meter. Ook dit terras bevindt zich op het Zuiden met de mogelijkheid tot een grote eettafel met zit-hoek. De huidige indeling beschikt over een keuken met badkamer.

Omgeving:
Een woonhuis met een breedte van 10 meter en 470 vierkante meter midden in de Beethovenbuurt. U zal wonen op de karakteristieke en welbekende Apollolaan, met om de hoek de Beethovenstraat. Een uitzonderlijke straat in Amsterdam die is voorzien van vele gelegenheden voor de dagelijkse boodschappen zoals Albert Heijn, Marqt, de groentejuwelier en de Hergo.

Tevens bevinden zich hier fijne restaurants zoals Ferilli’s en Bar Kaspar. Het statige pand bevindt zich op loopafstand van het Concert gebouw en het Rijksmuseum. Tevens in de buurt van de van Baerlestraat, Pieter Cornelisz. Hooftstraat en de Cornelis Schuytstraat, aangrenzend aan het Vondelpark.

Bijzonderheden:
- Een uitzonderlijk familiehuis met achtertuin op het Zuiden op de Apollolaan.
- Door vide’s en een daklicht veel lichtinval
- Openslaande deuren van de leefverdieping naar de tuin
- Mogelijkheid tot het creeren van 10 slaapkamers
- Kelder van 65 vierkante meter met wasruimte.
- Tuin op het Zuiden van 112 vierkante meter
- Erfpacht AB 1994, aanvraag is gedaan, indicatie afkoopsom Eeuwigdurend is € 294.000
- MVA Erfpacht Analyse beschikbaar
- Jaarcanon wordt 5-jaarlijks geïndexeerd en is momenteel € 7.774,39. Huidige tijdvak loopt tot 2051
- Oplevering in overleg

*****English translation*****

Stately building on the Apollolaan of 470 m2 with an exceptional facade of 10 meters wide, spread over four floors with a spacious garden of 112 square meters on the South. There is also a roof terrace of 57 square meters on the fourth floor.

The property was built in 1931 and is a protected townscape. The width of the facade immediately attracts attention when you walk through the portal of the stately front door. The building has been equipped with a spacious entrance hall with stairwell up to the top floor. From the skylight on the fourth floor, the light will also reach the ground floor through the voids on the various floors.
The dental practice is currently located here, but there is an excellent solution for creating a living floor of 10 meters wide and 120 square meters. From the future open kitchen with cooking island you have access to the spacious garden on the South through the French doors.

The 65 m2 basement room lends itself as the perfect laundry room and storage space.

The spacious staircase takes you to the landing on the first floor. The living floor is now located here and can be realized as a floor where the master bedroom is located with dressing room and bathroom en suite. From the future spacious bedroom you have a view of the Apollolaan and the spacious backyard. Of course, on this 120 square meter floor there is more than enough space to create 4 separate bedrooms and a luxurious bathroom with bath, double sink and double shower.

Also on the third floor there is a ??space and light through the skylight and the landing.
Currently this floor is divided into 4 bedrooms. The master bedroom is connected to the bathroom en suite that continues into the dressing room. The bedrooms at the rear of the building have a connected balcony of 8 meters wide.

The top floor can be used as a bedroom but is also a nice space to make a play / work room with pantry. This floor is ideal to use as extra living space due to its urban roof terrace of no less than 56 square meters. This terrace is also located on the South with the possibility of a large dining table with sitting area. The current layout has a kitchen with bathroom.

Surroundings:
A house with a width of 10 meters and 470 square meters in the middle of the Beethoven neighborhood. You will live on the characteristic and well-known Apollolaan, with Beethovenstraat around the corner. An exceptional street in Amsterdam that is equipped with many opportunities for daily shopping such as Albert Heijn, Marqt, the vegetable jeweler and the Hergo.

There are also fine restaurants such as Ferillis and Bar Kaspar here. The stately building is within walking distance of the Concert building and the Rijksmuseum. Also near the van Baerlestraat, Pieter Cornelisz. Hooftstraat and Cornelis Schuytstraat, adjacent to the Vondelpark.

Particularities:
- An exceptional family home with a backyard and roofterrace facing South on the Apollolaan.
- Plenty of light through vide’s and a skylight
- French doors from the living floor to the garden
- Possibility to create 10 bedrooms
- Cellar of 65 square meters with laundry room.
- South-facing garden of 112 square meters
- Annual lease payments AB 1994, application has been made, indication lump sum Perpetual is € 294,000
- MVA Leasehold Analysis available
- Annual canon is indexed 5 years and is currently € 7,774.39. Current time period runs to 2051
- Delivery in consultation
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2021-05-12
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Herenhuis
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1931-1944

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
470 m²
Perceeloppervlakte
251 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
22

Energie

Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Apollobuurt

De Apollobuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en de Boerenwetering, het Noorderamstelkanaal, het Zuideramstelkanaal en de Parnassusweg met het Olympiaplein. De wijk heeft een ruime opzet met villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School door elkaar heen. De bewoners zijn over het algemeen hoogopgeleid met gemiddeld een hoger inkomen, het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn bijzondere voorzieningen in de Apollobuurt. Amsterdamse School in de Apollobuurt De Apollobuurt is voor het grootste gedeelte gebouwd in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en dat is te zien aan de huizen; deze zijn voor het merendeel gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De hele buurt is onderdeel van Plan Zuid, het stedenbouwkundigplan dat architect Berlage begin vorige eeuw voor Amsterdam Zuid presenteerde. Ondanks dat Berlage niet van de Amsterdamse School was, maar van het rationalisme, is de Apollobuurt toch het toonbeeld van Amsterdamse Schoolbouw omdat de architecten van de wijk voor de invulling van Plan Zuid hun inspiratie putten uit de Amsterdamse Schoolstroming. Straten vernoemd naar componisten De Bachstraat, Chopinstraat en de bekende winkelstraat de Beethovenstraat; het is slechts een greep uit de straten in de Apollobuurt die zijn genoemd naar beroemde componisten. Naast aan componisten hebben de straten in dit deel van Amsterdam Zuid hun namen ook te danken aan schilders en goden uit de Griekse mythologie. Voorbeelden hiervan zijn de Titiaanstraat, Leonardostraat en Raphaëlstraat en natuurlijk de Minerva- en Apollolaan, naamgever van de Apollobuurt..

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder