Vorige | Volgende

Apollolaan 197 F 1077AX Amsterdam

Vraagprijs € 930.000 

Bouwjaar
1937
Woonoppervlakte
111 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

*ENGLISH TEXT BELOW*

OMSCHRIJVING
Zeer charmant en licht vierkamerappartement met zonnig balkon gelegen op de tweede verdieping van het fraaie complex “Schouwenhoek” gelegen aan de groene en statige Apollolaan in Amsterdam Zuid. Het stijlvolle appartementencomplex ligt op een absolute toplocatie en is ontworpen in de bouwstijl “Amsterdamse School” door de architect Philip A. Warners. Het complex is zeer goed onderhouden door de actieve en financieel gezonde VvE. Ook beschikt het complex over een LIFT en een huismeester. Parkeren voor de deur is eerder regel dan uitzondering en er is een mogelijkheid voor 2 parkeervergunningen.

INDELING (zie plattegrond)
Vanuit de nostalgische sfeervolle hoofdentree, alwaar de huismeester kantoor houdt, wordt het appartement via het trappenhuis of de lift op de tweede etage bereikt. De bouwstijl "Amsterdamse School" komt hier optimaal tot zijn recht. Vervolgens de entree/hal van het appartement welke toegang biedt tot alle vertrekken en ruimte voor de garderobe. De lichte en zeer riante woonkamer en-suite kijkt uit over het groen van de Apollolaan. De erker, de plafond hoogte van 3 meter, de en-suite woon-eetkamer en de roedeverdeling in de ramen zorgen voor een charmante jaren ’30 sfeer. Naast de woonkamer grenst de moderne keuken voorzien van inbouwapparatuur. Aan de achterzijde de master bedroom met toegang tot een zonnig balkon en de badkamer. De badkamer is in het midden gesitueerd en voorzien van een dubbelwastafelmeubel, een toilet en een inloopdouche. Verder een tweede slaapkamer aan de achterzijde, welke thans dienst doet als walkin-closet. En een tweede separaat toilet bevindt zich in de hal. In de onderbouw van het complex is een gemeenschappelijke fietsenberging.

OMGEVING
Het appartement is gelegen in een rustig en chique gedeelte van Amsterdam Zuid op loopafstand van de Beethovenstraat en het Olympiaplein met allerhande winkels. Maar ook de Cornelis Schuytstraat, de P.C. Hooftstraat en het Vondelpark liggen op slechts 10 minuten lopen. Evenals diverse musea zoals het Van Gogh, Stedelijk en het Rijksmuseum en diverse restaurants/cafés. Parkeren voor de deur is eerder regel dan uitzondering, en er is geen wachttijd voor het verkrijgen van een vergunning (2). Uitvalswegen zijn snel te bereiken en openbaar vervoer is te vinden op de Stadionweg en in de Beethovenstaat, tram 5 (CS - Amstelveen) en tram 24 (CS - de VU) . Het NS-station Zuid–WTC ligt op 10 minuten lopen en treinen rijden af en aan naar Schiphol.

BIJZONDERHEDEN
- energielabel C
- oplevering in overleg
- liftinstallatie aanwezig
- dubbele beglazing voorzijde
- fraaie visgraat houten vloer
- statig appartementencomplex
- huismeester aanwezig tijdens kantooruren
- fraai uitzicht over de Apollolaan en ARTZUID
- geen wachttijd voor parkeervergunningen (2)
- professionele en financieel gezonde VvE (28 leden)
- erfpacht, AB 2000, canon € 1.345,38 per jaar tot 31-08-2050
- ideaal gelegen m.b.t winkels in de Beethovenstraat en Olympiaplein
- servicekosten € 500,38 (incl. huismeester, stookkosten / warmwater, etc.
- overstap naar eeuwigdurende erfpacht aangevraagd (gunstige voorwaarden)

*ENGLISH TEXT*

DESCRIPTION
Very charming and bright four-room apartment with a sunny balcony located on the second floor of the beautiful "Schouwenhoek" complex on the green and stately Apollolaan in Amsterdam South. The chic apartment complex is situated at an absolute prime location and was designed in the architectural style of the "Amsterdam School" by architect Philip A. Warners. The complex is very well-maintained by the active and financially sound homeowners association (VvE). It also features an elevator and a concierge. Parking in front of the door is more of a rule than an exception, and there is an option for 2 parking permits.

LAYOUT
The apartment is accessed from the nostalgic and atmospheric main entrance, where the caretaker's office is located, and can be reached via the staircase or the elevator to the second floor. The "Amsterdam School" architectural style is beautifully showcased here. The entrance/hall of the apartment provides access to all rooms and space for a wardrobe. The spacious and bright living room en-suite offers views of the greenery of Apollolaan. The bay window, 3-meter high ceilings, the en-suite living-dining room, and the divided windows create a charming 1930s atmosphere. Adjacent to the living room is the modern kitchen equipped with built-in appliances. At the rear, there is the master bedroom with access to a sunny balcony and the bathroom. The bathroom is centrally located and features a double washbasin, a toilet, and a walk-in shower. There is also a second bedroom at the rear, currently serving as a walk-in closet. A second separate toilet is located in the hallway. The complex has a communal bicycle storage in the basement.

SURROUNDINGS
The apartment is located in a quiet and upscale area of Amsterdam South, within walking distance of Beethovenstraat and Olympiaplein with a variety of shops. The Cornelis Schuytstraat, P.C. Hooftstraat, and Vondelpark are also just a 10-minute walk away. Various museums such as the Van Gogh Museum, Stedelijk Museum, and Rijksmuseum, as well as several restaurants/cafés, can be found nearby. On-street parking is usually available, and there is no waiting time to obtain a permit (2). Major roads are easily accessible, and public transportation can be found on Stadionweg and Beethovenstraat, with tram lines 5 (CS - Amstelveen) and 24 (CS - VU). The Zuid-WTC train station is a 10-minute walk away, with frequent trains to Schiphol Airport.

SPECIAL FEATURES
- energy label C
- delivery upon agreement
- double glazing at the front
- stately apartment complex
- elevator installation present
- beautiful wooden herringbone floor
- no waiting time for parking permits (2)
- concierge available during office hours
- beautiful view over Apollolaan and ARTZUID
- switch to perpetual leasehold applied for (favorable conditions)
- leasehold, AB 2000, ground rent €1,345.38 per year until 31-08-2050
- ideally located with regard to shops in Beethovenstraat and Olympiaplein
- service costs €500.38 (including caretaker, heating costs/hot water, etc.)
- professional and financially sound homeowners association (28 members)
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwjaar
1937

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
111 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

MVA wijkinformatie: Apollobuurt

De Apollobuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en de Boerenwetering, het Noorderamstelkanaal, het Zuideramstelkanaal en de Parnassusweg met het Olympiaplein. De wijk heeft een ruime opzet met villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School door elkaar heen. De bewoners zijn over het algemeen hoogopgeleid met gemiddeld een hoger inkomen, het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn bijzondere voorzieningen in de Apollobuurt. Amsterdamse School in de Apollobuurt De Apollobuurt is voor het grootste gedeelte gebouwd in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en dat is te zien aan de huizen; deze zijn voor het merendeel gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De hele buurt is onderdeel van Plan Zuid, het stedenbouwkundigplan dat architect Berlage begin vorige eeuw voor Amsterdam Zuid presenteerde. Ondanks dat Berlage niet van de Amsterdamse School was, maar van het rationalisme, is de Apollobuurt toch het toonbeeld van Amsterdamse Schoolbouw omdat de architecten van de wijk voor de invulling van Plan Zuid hun inspiratie putten uit de Amsterdamse Schoolstroming. Straten vernoemd naar componisten De Bachstraat, Chopinstraat en de bekende winkelstraat de Beethovenstraat; het is slechts een greep uit de straten in de Apollobuurt die zijn genoemd naar beroemde componisten. Naast aan componisten hebben de straten in dit deel van Amsterdam Zuid hun namen ook te danken aan schilders en goden uit de Griekse mythologie. Voorbeelden hiervan zijn de Titiaanstraat, Leonardostraat en Raphaëlstraat en natuurlijk de Minerva- en Apollolaan, naamgever van de Apollobuurt..

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder