Vorige | Volgende

Apollolaan 197 M 1077AX Amsterdam, Minervabuurt Noord

Bouwjaar
1934
Woonoppervlakte
151 m²
Aantal kamers
5

Omschrijving

ENGLISH TEXT BELOW

Op toplocatie gelegen ruim en licht 5-kamerappartement met balkon en berging, op de derde verdieping van het markante, in 1934 gebouwde, appartementencomplex Schouwenhoek, ontworpen door architect F.A. Warners. Het zeer goed onderhouden complex is uniek qua opzet met een imposante gemeenschappelijke hal en twee liften. Hier ziet u ook de filosofie van de architect terug "Een gebouw is maar korte tijd nieuw en gedurende veel langere tijd oud. Zorg daarom voor materialen die mooier worden als ze verouderen". Het appartement is ruim opgezet, heeft grote ramen met dubbele beglazing, hoge plafonds en vrij uitzicht. De woning is gedateerd en kan naar eigen smaak en inzicht worden gerenoveerd. Het gebouw heeft een inwonende huismeester.

INDELING
Imposante centrale hal met automatische deuren, lift en trappenhuis.
Woningentree op de derde verdieping; ruime hal met inbouwkasten; toilet met fonteintje; twee ruime kamers aan de voorzijde, welke kunnen worden gescheiden door schuifdeuren. Vanuit de kamers heeft u een vrij uitzicht over het Olympiaplein; drie (slaap)kamers, gelegen aan de achterzijde. Twee kamers hebben een deur naar het balkon. De derde kamer heeft een wastafel; badkamer met ligbad en dubbele wastafel; dichte keuken met toegang tot balkon; badkamer met ligbad en dubbele wastafel. De badkamer is zowel via de hal als masterbedroom bereikbaar. Tweede toilet grenzend aan en toegankelijk vanuit zowel de badkamer als de hal; ruim balkon

Op de bovenste verdieping is nog een berging met raam en wastafel.

LIGGING
U woont hier op één van de beste plekken in de stad. Winkels en restaurants vindt u o.a. in de Beethovenstraat en Cornelis Schuijtstraat, beiden op loopafstand. In de directe omgeving zijn diverse basisscholen, middelbare scholen maar ook de British School. Sportvelden en -accomodaties zijn goed vertegenwoordigd. Met de fiets bent u zo in het centrum, Vondelpark, Museumkwartier, Zuidas of een van de vele andere hotspots. Op het Olympiaplein/Stadionweg is zowel een bus- als tramhalte o.a. van tramlijn 24 die rijdt tussen het VU Medisch centrum en Centraal Station. Station Zuid is enkele minuten fietsen. Hier stoppen treinen naar o.a. Schiphol, Utrecht, Den Haag en Rotterdam. De aansluiting op de Ringweg is uitstekend. Er is voldoende (betaalde) parkeergelegenheid langs de openbare weg.

VVE
De VvE bestaat uit 28 woningen. Er is een professionele administrateur. De VvE heeft een meer jaren onderhoudsplan en een onderhoudsreserve. De servicekosten zijn € 657,42 per maand inclusief een bedrag voorschot stookkosten van € 202,50.

DIVERSEN
- woonoppervlakte 151,10 m²
- berging 7,8 m²
- buitenruimte 10,9 m²
- volledig voorzien van dubbele beglazing
- ramen voorzijde zijn recentelijk vernieuwd geheel in stijl van het pand
- blokverwarming
- centrale voorziening warm water
- gemeenschappelijke fietsenkelder
- inwonende huismeester
- schilderwerk achterzijde uitgevoerd in 2017
- gemeentelijke erfpacht, algemene bepalingen 2000
- herzieningsdatum erfpacht 1 september 2050
- erfpachtcanon € 1.573,56 per jaar (fiscaal aftrekbaar voor eigenaar/bewoner)
- in de koopakte wordt een ouderdoms- en asbestclausule opgenomen
- oplevering in overleg

ENGLISH

Spacious and bright 5-room apartment with balcony and storage, situated on a top location, on the third floor of the markant Schouwenhoek apartment complex, built in 1934, designed by architect F.A. Warners. The very well maintained complex is unique in design with an impressive communal hall and two elevators. Here you can also see the architect's philosophy. "A building is only new for a short time and for a much longer time old. So make sure you have materials that look better when they age ". The apartment is spacious, has large windows with double glazing, high ceilings and unobstructed views. The property is dated and can be renovated to your own taste and insight. The building has a resident caretaker.
 
LAYOUT
Impressive central hall with automatic doors, elevator and staircase.
Housing entrance on the third floor; spacious hall with fitted wardrobes; toilet with hand basin; two spacious rooms at the front, which can be separated by sliding doors. From the rooms you have an unobstructed view of the Olympiaplein; three (bed) rooms, located at the rear. Two rooms have a door to the balcony. The third room has a sink; bathroom with bathtub and double sink; closed kitchen with access to balcony; bathroom with bathtub and double washbasin. The bathroom is accessible through the hall and master bedroom. Second toilet adjacent to and accessible from both the bathroom and the hall; spacious balcony

On the top floor is a storage room with window and sink.

LOCATION
You live here in one of the best locations in the city. Shops and restaurants can be found in Beethovenstraat, Stadionweg and Cornelis Schuijtstraat, all within walking distance. In the immediate vicinity are various primary schools, secondary schools but also the British School. Sports fields and accommodation are well represented. By bike you can easily reach the center, Vondelpark, Museum Quarter, Zuidas or one of the many other hotspots. There is both a bus and tram stop on Olympiaplein / Stadionweg, including tram line 24 that runs between the VU Medical Center and Central Station. Station Zuid is a few minutes by bike. Trains to Schiphol, Utrecht, The Hague and Rotterdam stop here. The connection to the Ringweg is excellent. There is sufficient (paid) parking along the public road.

VVE
The VvE consists of 28 apartments. There is a professional administrator. The VvE has a multi-year maintenance plan and a maintenance reserve. The service costs are € 657.42 per month including an advance payment for heating costs of € 202.50.

OTHER BUSINESS
- living area 151.10 m²
- storage room 7.8 m²
- outdoor space 10.9 m²
- fully equipped with double glazing
- windows at the front have recently been renewed completely in style of the building
- block heating
- central hot water supply
- common bicycle storage
- resident caretaker
- paintwork executed at the rear in 2017
- municipal lease, general provisions 2000
- revision date of ground lease 1 September 2050
- ground rent € 1,573.56 per year (tax deductible for owner / resident)
- an old age and asbestos clause is included in the deed of purchase
- Delivery in consultation
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
08-10-2019
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement met lift
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1934

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
151 m²
Externe bergruimte
8 m²
Inhoud
532 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Apollobuurt

De Apollobuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en de Boerenwetering, het Noorderamstelkanaal, het Zuideramstelkanaal en de Parnassusweg met het Olympiaplein. De wijk heeft een ruime opzet met villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School door elkaar heen. De bewoners zijn over het algemeen hoogopgeleid met gemiddeld een hoger inkomen, het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn bijzondere voorzieningen in de Apollobuurt. Amsterdamse School in de Apollobuurt De Apollobuurt is voor het grootste gedeelte gebouwd in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en dat is te zien aan de huizen; deze zijn voor het merendeel gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De hele buurt is onderdeel van Plan Zuid, het stedenbouwkundigplan dat architect Berlage begin vorige eeuw voor Amsterdam Zuid presenteerde. Ondanks dat Berlage niet van de Amsterdamse School was, maar van het rationalisme, is de Apollobuurt toch het toonbeeld van Amsterdamse Schoolbouw omdat de architecten van de wijk voor de invulling van Plan Zuid hun inspiratie putten uit de Amsterdamse Schoolstroming. Straten vernoemd naar componisten De Bachstraat, Chopinstraat en de bekende winkelstraat de Beethovenstraat; het is slechts een greep uit de straten in de Apollobuurt die zijn genoemd naar beroemde componisten. Naast aan componisten hebben de straten in dit deel van Amsterdam Zuid hun namen ook te danken aan schilders en goden uit de Griekse mythologie. Voorbeelden hiervan zijn de Titiaanstraat, Leonardostraat en Raphaëlstraat en natuurlijk de Minerva- en Apollolaan, naamgever van de Apollobuurt..

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder