Vorige | Volgende

Apollolaan 45 1 1077AD Amsterdam, Beethovenbuurt

Huurprijs € 1.950 per maand

Bouwjaar
1906-1930
Woonoppervlakte
120 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

Royaal vierkamer appartement op de eerste verdieping van een statig pand aan de Apollolaan in Amsterdam Zuid nabij de Zuid As (WTC). Het appartement ligt op loopafstand van de chique winkelstraten Beethoven-, Cornelis Schuyt- en P.C. Hooftstraat. Openbaar vervoer zoals diverse bus en tramverbindingen liggen op korte afstand. Ringweg A-10 is binnen enkele minuten te bereiken. Het appartement beschikt over een sfeervolle ruime woonkamer met toegang tot het balkon op het zuiden, keuken voorzien van diverse inbouwapparatuur en een badkamer voorzien van wastafel, ruime inloopdouche en drie slaapkamers waarvan 2 slaapkamers toegang hebben tot een balkon.

Indeling: Entree hal, meterkast en berging, slaap/ studiekamer, keuken, centrale hal, woonkamer, master bedroom met openslaande deur naar balkon en toegang tot badkamer, twee slaapkamers, toilet.

Bijzonderheden:
• Huurprijs € 1.950,- ex. G/W/E, TV/Internet en gemeentelijke heffingen.
• Woonoppervlakte circa 120m2
• Gestoffeerd
• Eigen opgang
• Maximaal 2 delers
• Beschikbaar in overleg
• Geen bemiddelingskosten voor de huurder
• Huurovereenkomsten onder voorbehoud van toestemming van de eigenaar
• € 4.000,- waarborg

DISCLAIMER
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Spacious three bedroom apartment on the first floor of a stately building on the Apollolaan in Amsterdam South nearby the Zuid As (WTC). The apartment is within walking distance of the chic Beethovenstraat, Cornelis Schuyt and P.C. Hooftstraat. Public transport such as various bus and tram connections are within walking distance. The A-10 ring road can be reached within a few minutes. The apartment has an spacious living room with access to the south-facing balcony, kitchen with various appliances and a bathroom with sink, spacious walk-in shower and three bedrooms, 2 bedrooms do have access to a balcony.

Layout:
Entrance hall, meter cupboard and storage room, bedroom / study room, kitchen, central hall, living room, master bedroom with acces to balcony and access to bathroom, two bedrooms, toilet.

Particularities:
• Rent € 1.950,- ex. G / W / E
• Living area approximately 120m2
• Own entrance
• Padded
• Sharing allowed with max. 2 persons
• Available in consultation
• No brokerage fees for the tenant
• Rental agreements subject to the owner's permission
• € 4.000,- deposit

DISCLAIMER
This information has been compiled by us with the necessary care. On our part , however, no liability is accepted for any incompleteness, inaccuracy or otherwise, or its consequences. All sizes and dimensions are indicative.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2021-08-17
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
120 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4

Energie

Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Apollobuurt

De Apollobuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en de Boerenwetering, het Noorderamstelkanaal, het Zuideramstelkanaal en de Parnassusweg met het Olympiaplein. De wijk heeft een ruime opzet met villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School door elkaar heen. De bewoners zijn over het algemeen hoogopgeleid met gemiddeld een hoger inkomen, het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn bijzondere voorzieningen in de Apollobuurt. Amsterdamse School in de Apollobuurt De Apollobuurt is voor het grootste gedeelte gebouwd in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en dat is te zien aan de huizen; deze zijn voor het merendeel gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De hele buurt is onderdeel van Plan Zuid, het stedenbouwkundigplan dat architect Berlage begin vorige eeuw voor Amsterdam Zuid presenteerde. Ondanks dat Berlage niet van de Amsterdamse School was, maar van het rationalisme, is de Apollobuurt toch het toonbeeld van Amsterdamse Schoolbouw omdat de architecten van de wijk voor de invulling van Plan Zuid hun inspiratie putten uit de Amsterdamse Schoolstroming. Straten vernoemd naar componisten De Bachstraat, Chopinstraat en de bekende winkelstraat de Beethovenstraat; het is slechts een greep uit de straten in de Apollobuurt die zijn genoemd naar beroemde componisten. Naast aan componisten hebben de straten in dit deel van Amsterdam Zuid hun namen ook te danken aan schilders en goden uit de Griekse mythologie. Voorbeelden hiervan zijn de Titiaanstraat, Leonardostraat en Raphaλlstraat en natuurlijk de Minerva- en Apollolaan, naamgever van de Apollobuurt..

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Schakel een MVA/NVM makelaar in om te huren in Nederland

Het werkgebied van een makelaar reikt verder dan alleen het kopen of verkopen van huizen. Ook bij het vinden van een huurhuis is het inschakelen van een makelaar een verstandige keuze. Je makelaar kan je adviseren over welk soort woning het beste bij je past en in welke buurt deze het meest geschikt is.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder