Vorige | Volgende

Apollolaan 50 1077BB Amsterdam, Beethovenbuurt

Vraagprijs € 2.000.000 

Bouwjaar
1926
Woonoppervlakte
263 m²
Aantal kamers
7
Perceeloppervlakte
187 m²

Omschrijving

---ENGLISH TRANSLATION BELOW---

Een schitterend ruime half-vrijstaande hoekwoning met vrij uitzicht over de Apollolaan en de Mozartkade van ca. 263 m2. Een fantastisch woonhuis met luxe kantoorruimte op de begane grond, 5 slaapkamers, een onderhoudsvrij binnenplaatsje en een verwarmd terras.
Dit sfeervolle herenhuis is gemoderniseerd in 2016 met behoudt van diverse authentieke details, zoals de glas in lood ramen.

INDELING
Begane grond:
Middels de hoofd entree toegang tot de hal met garderobe, een ontvangstruimte en separaat toilet met fontein. Vanuit de ontvangstruimte toegang tot de kelder met een goede stahoogte, een kamer met separaat toilet met fontein (perfect als werkkamer) en toegang tot het charmante binnenplaatsje met vrijstaande stenen schuur v.v. elektra. Aan de andere zijde toegang tot nog twee royale kantoor/praktijkruimtes met airco (tevens te gebruiken als woonruimte).
De begane grond is thans in gebruik als praktijkruimte, maar indien gewenst kunt u hier een prachtige woonverdieping van maken.

Eerste verdieping:
Middels de trap bereikt u de overloop met separaat toilet met fontein (gerenoveerd in 2016). Een sfeervolle royale woon- en eetkamer met open haard, mooie lichte parketvloer en openslaande, deels glas in lood, deuren naar het verwarmbare terras voorzien van een elektrisch bedienbaar zonnescherm. Door de vele raampartijen is deze verdieping heerlijk licht met een fantastisch uitzicht over de Apollolaan.
De luxe woonkeuken is v.v. de volgende inbouwapparatuur (2016):
- 5-pits Smeg gaskookplaat met wokbrander met luxe wasemkap;
- grote Smeg combi-oven/hete lucht/grill;
- nieuwe in 2020 aangeschafte vaatwasmachine;
- koelkast;
- vriezer.

Tweede verdieping:
Overloop. Twee zeer royale slaapkamers met inbouwkasten. De luxe badkamer (2016) in lichte kleurstelling is v.v. een 2 persoons ligbad, dubbele wastafel, separate inloop douche, toilet en C.V. kast met HR ketel (eigendom).
Op deze verdieping is nog een aparte ruimte voor de wasmachine en droger en hier bevindt zich tevens de toegang tot de vliering.

Kortom een geweldige villa in een van de mooiste lanen van Amsterdam met veel groen, rust en zeer centraal gelegen.

BIJZONDERHEDEN
- Woonoppervlakte 263m²;
- Inhoud 1058 m³;
- Perceeloppervlakte 187 m²;
- Bouwjaar 1926 ;
- Het pand heeft een monumentale status;
- Keuken, toilet en badkamer in 2016 gerenoveerd;
- Het dak is onlangs gerepareerd;
- Alarmsysteem, airco, intercom met beeld, elektrische zonwering en terrasverwarming.

ERFPACHT
- Voortdurende erfpacht algemene voorwaarden 1994;
- 5 jaarlijkse indexering;
- Jaarcanon € 3.472,80 betreft periode 1 april 2021 t/m 31 maart 2026;
- Aanvraag datum overstap eeuwigdurende erfpacht: 16-12-2019, u kunt gebruik maken van de gunstige voorwaarden;
- Afkoopbedrag van huidige en eeuwigdurende tijdvak ca. € 186.674,-.

OMGEVING
De woning is gelegen aan de prachtige, statige Apollolaan, op een steenworp afstand van de populaire winkelstraat (Beethovenstraat) met haar diverse winkels, grote Albert Heijn, cafés en restaurants. Voor ontspanning ligt het Vondelpark en het Beatrixpark vlakbij. De door Berlage ontworpen buurt kenmerkt zich door vele pleinen en statige groene lanen. Voor de cultuur en kunstliefhebber is het Museumplein (Van Gogh/Rijks Museum en het Concertgebouw) op ca. 5 min fietsafstand dan wel een klein kwartiertje lopen gelegen. Basis- en middelbare scholen in de buurt (waaronder de Internationale school en de British school). De woning is met het openbaar vervoer en de auto uitstekend bereikbaar. Zowel het NS Station Amsterdam Zuid/W.T.C., de Noord/Zuidlijn, als de belangrijke uitvalswegen (o.a. Ringweg A-10) en de luchthaven Schiphol bevinden zich op geringe afstand. Voor de deur en in de directe omgeving is voldoende parkeergelegenheid.


---ENGLISH TRANSLATION---

A beautifully spacious semi-detached corner house with unobstructed views over the Apollolaan and the Mozartkade of approx. 263 m2. A fantastic house with luxurious office space on the ground floor, 5 bedrooms, a small maintenance-free courtyard and a heated terrace.
This attractive mansion was modernized in 2016 while retaining various authentic details, such as the stained glass windows.

LAYOUT
Ground floor:
Through the main entrance access to the hall with cloakroom, a reception room and separate toilet with washbasin. From the reception room access to the basement with a good ceiling hight, a room with separate toilet with washbasin (perfect as an office) and access to the charming small courtyard with detached stone shed with electricity. On the other side access to two more spacious office / practice rooms with air conditioning (can also be used as living space).
The ground floor is currently used as a practice space, but if desired you can turn it into a beautiful living floor.

First floor:
Through the stairs you reach the landing with separate toilet with washbasin (renovated in 2016). An attractive spacious living and dining room with fireplace, beautiful light parquet floor and French windows, partly stained glass, to the heated terrace with an electrically operated sunshade. The many windows make this floor wonderfully light with a fantastic view over the Apollolaan.
The luxurious kitchen is equipped with the following built-in appliances (2016):
- 5-burner Smeg gas hob with wok burner with luxury extractor hood;
- large Smeg combi oven / hot air / grill;
- new dishwasher purchased in 2020;
- refrigerator;
- freezer.

Second floor:
Landing. Two very spacious bedrooms with fitted wardrobes. The luxurious bathroom (2016) in light color scheme is equipped with a 2 person bathtub, double sink, separate walk-in shower, toilet and C.V. cabinet with HR boiler (owned).
On this floor is a separate room for the washing machine and dryer and here is also access to the attic.

In short, a great villa in one of the most beautiful avenues in Amsterdam with lots of greenery, tranquility and very centrally located.

PARTICULARITIES
- Living area 263m²;
- Content 1058 m³;
- Plot area 187 m²;
- Year of construction 1926;
- The building has a monumental status;
- Kitchen, toilet and bathroom renovated in 2016;
- The roof has recently been repaired;
- Alarm system, air conditioning, intercom, electric blinds and patio heating.

GROUND LEASE
- Continuous leasehold general terms and conditions 1994;
- 5 annual indexation;
- Annual canon € 3,472.80 concerns the period April 1, 2021 to March 31, 2026;
- Request for transfer date everlasting leasehold: 16-12-2019, you can use the favorable conditions;
- Redemption amount for the current and perpetual period of time approx. € 186,674.

SURROUNDINGS
The house is located on the beautiful, stately Apollolaan, a stone's throw from the popular shopping street Beethovenstraat with its various shops, large Albert Heijn, cafes and restaurants. For relaxation, the Vondelpark and Beatrixpark are nearby. The neighborhood designed by Berlage is characterized by many squares and stately green avenues. For culture and art lovers, the Museumplein (Van Gogh / Rijks Museum and the Concertgebouw) is about 5 minutes by bike or a 15-minute walk. Primary and secondary schools nearby (including the International school and the British school). The house is easily accessible by public transport and car. The Amsterdam Zuid / W.T.C. NS Station, the North / South line, as well as the major arterial roads (including Ring A-10) and Schiphol Airport are located a short distance away. There is ample parking space in front of the door and in the immediate vicinity.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2021-09-30
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Herenhuis
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1926

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
263 m²
Perceeloppervlakte
187 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
7

Energie

Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Apollobuurt

De Apollobuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en de Boerenwetering, het Noorderamstelkanaal, het Zuideramstelkanaal en de Parnassusweg met het Olympiaplein. De wijk heeft een ruime opzet met villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School door elkaar heen. De bewoners zijn over het algemeen hoogopgeleid met gemiddeld een hoger inkomen, het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn bijzondere voorzieningen in de Apollobuurt. Amsterdamse School in de Apollobuurt De Apollobuurt is voor het grootste gedeelte gebouwd in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en dat is te zien aan de huizen; deze zijn voor het merendeel gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De hele buurt is onderdeel van Plan Zuid, het stedenbouwkundigplan dat architect Berlage begin vorige eeuw voor Amsterdam Zuid presenteerde. Ondanks dat Berlage niet van de Amsterdamse School was, maar van het rationalisme, is de Apollobuurt toch het toonbeeld van Amsterdamse Schoolbouw omdat de architecten van de wijk voor de invulling van Plan Zuid hun inspiratie putten uit de Amsterdamse Schoolstroming. Straten vernoemd naar componisten De Bachstraat, Chopinstraat en de bekende winkelstraat de Beethovenstraat; het is slechts een greep uit de straten in de Apollobuurt die zijn genoemd naar beroemde componisten. Naast aan componisten hebben de straten in dit deel van Amsterdam Zuid hun namen ook te danken aan schilders en goden uit de Griekse mythologie. Voorbeelden hiervan zijn de Titiaanstraat, Leonardostraat en Raphaëlstraat en natuurlijk de Minerva- en Apollolaan, naamgever van de Apollobuurt..

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder