Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Apollolaan 62 1077BC Amsterdam, Beethovenbuurt

Bouwjaar
1927
Woonoppervlakte
287 m²
Aantal kamers
7
Perceeloppervlakte
320 m²

Omschrijving

Videoviewing!

Nu ook Video Viewing! Persoonlijke Rondleiding via Skype of FaceTime op afspraak.
Exclusief video rondleiding met persoonlijk contact met de makelaar. Bel ons kantoor tbv een afspraak.

Uiteraard zijn normale bezichtigingen ook mogelijk, waarbij wij de richtlijnen van het RIVM in acht nemen

*

Bijzonder charmant en fraaie helft van een dubbele villa aan het water. Gelegen aan de groene Apollolaan, één van de mooiste lanen van de Beethovenbuurt.

*English text below*

Een robuust en prettig jaren dertig huis in Amsterdamse School stijl met mooie kenmerken als houten overstekken en siermetselwerk.

Gelegen op een ruim perceel van 320 m² met oprit, garage en diepe achtertuin aan het water van het Noorder Amstelkanaal.

Het geheel is ruim opgezet en omvat 287 m² gebruiksoppervlakte wonen met 50 m² overige inpandige ruimte, die courant zijn verdeeld over 3 woonlagen en een riante kelder/souterrain.

De woning verkeert in fraaie originele staat. De koper dient rekening te houden met een renovatie.

Indeling:
Entree in vestibule en een ruime hal met garderobe, gastentoilet en trappenhuis. Aan de voorzijde is de riante woonkamer gelegen met een hoog plafond en met zicht op de Apollolaan.

Aan de tuinzijde is de eetkamer met serre en keuken. Via de serre is de ruime achtertuin te bereiken. De tuin grenst aan het Noorder Amstelkanaal en heeft de mogelijkheid voor het aanleggen van een boot. Door de diepte van de tuin is er volop zon en privacy. Vanuit de tuin is er toegang tot de garage met ruimte voor één auto.

Op de eerste etage zijn drie ruime slaapkamers. De ouder slaapkamer heeft een loggia met uitzicht op het water en een en suite badkamer met ligbad, douche, wastafel en toilet. De badkamer is ook vanaf de overloop bereikbaar. Voorts is er een tweede toilet aan de overloop.

Via het centrale trappenhuis is de tweede verdieping te bereiken. Deze verdieping is voorzien van twee ruime slaapkamers en een derde kleine slaapkamer.

Onder het huis is een volledige kelder/souterrain verdieping met voldoende stahoogte en daglichttoetreding. De ruimte is te verbouwen naar bijvoorbeeld een mediakamer, speelkamer, gastenverblijf of opslag.

Ligging
Zeer fraai gelegen in een rij met meerdere kapitale villa's aan de Apollolaan in Amsterdam Zuid.

Het pand ligt met tuin aan het water en heeft een vrij uitzicht aan de voor- en achterzijde. In de nabijheid zijn vele voorzieningen zoals winkels, horeca en openbaar vervoer. Met het openbaar vervoer is het pand goed te bereiken. Op loopafstand bevindt zich de tramhalte van lijn 5 en 24. De tramlijnen geven een directe verbinding met het Centraal Station en Station Zuid. Vanaf de Ringweg A10, afslag S108 en S109, is het pand goed te bereiken met eigen vervoer.

De Apollolaan maakt deel uit van het culturele centrum van de stad met een tweejaarlijkse route waar kunst en architectuur samenkomen.

Tevens valt de Apollolaan onder het “Uitbreidingsplan Zuid” van Berlage uit de jaren 20 van de vorige eeuw.

Parkeren is mogelijk op eigen terrein!

Bijzonderheden:
Gebruiksoppervlakte van ca. 287 m2
Overige inpandige ruimte van ca. 50 m2
Ruim perceel van ca. 320 m2 met achtertuin aan het water
Mogelijkheid voor het aanmeren van een boot achter het huis
Oprit en garage van ca. 17 m2
Authentieke details
Het pand dient gerenoveerd te worden
In de koopakte zal een niet-bewoningsclausule, asbestclausule en ouderdomsclausule worden opgenomen
Gelegen op voortdurende erfpacht tot 31 maart 2051.
Beschermd Stadsgezicht.
Afkoop van de erfpacht is aangevraagd
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn slechts indicatief
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Videoviewing!

Now we also have Video Viewing! Personal Tour via Skype or FaceTime by appointment!
Exclusive video tour with personal contact with the broker. Call our office for an appointment!

*

Exceptionally charming and stunning semi-detached waterfront villa. Situated on leafy Apollolaan, one of Beethovenbuurt district's most beautiful lanes.

A robust and comfortable 1930s home in the Amsterdam School architectural style with stunning details such as wooden overhangs and decorative masonry.

Situated on a large plot spanning 320 sqm with a driveway, garage and expansive backyard on the water of Noorder Amstelkanaal canal.

This property is of generous dimensions and encompasses 287 sqm of usable residential floor area with 50 sqm of further indoor space, and a well-configured layout on 3 levels and a spacious basement.

The house is in beautiful, original condition. The buyer must be prepared to renovate the property.

Layout:
Entrance to the foyer and a spacious reception hall with a coat area, guest restroom and staircase. The spacious living room is at the front, showcasing tall ceilings and overlooking Apollolaan.

Facing the garden is the dining room, with a sunroom and the kitchen. The expansive backyard can be accessed via the sunroom. The garden borders on Noorder Amstelkanaal, a boat can be docked at the back. The garden's length ensures ample sunlight exposure and privacy. The garden accesses the garage with room for one car.

The first floor accommodates three large bedrooms. The master bedroom includes a loggia with a view of the water and a connecting bathroom with a bathtub, shower, sink and toilet. The bathroom can also be accessed from the landing. There is a second restroom off the landing.

The central staircase leads to the second floor. This level features two large bedrooms and a smaller third bedroom.

There is a basement under the house with good standing-height ceilings and natural daylight entry. This space can be remodeled to accommodate a media room, game room, playroom, guest-floor or storage.

Location
Beautifully situated on a row with several gorgeous mansions and villas on Apollolaan in Amsterdam Zuid.
The building has a waterfront garden and offers unobstructed views from both the front and rear. Nearby countless amenities including shops, restaurants, cafes and public transportation. The property is easily accessible by public transportation; within walking distance of the stop for trams 5 and 24. These trams offer direct service to Central Station and Station Zuid. Equally good connectivity by car via the A10 beltway exits S108 and S109.

Apollolaan is a part of the city's cultural center, with a bi-annual art and architecture route.

Furthermore, Apollolaan is a component of the “Extension Plan Zuid” drafted by prolific architect Berlage from the 1920s.

On-lot parking!

Specifications:
Usable residential floor area ca. 287 sqm
Further indoor space ca. 50 sqm
Vast ca. 320 sqm lot with a waterfront backyard
Option to dock a boat behind the house
Driveway and garage of ca. 17 sqm
Authentic details
The property requires renovation
The purchase agreement will include a non-owner-occupancy clause, asbestos clause and property age clause
Situated on continuous ground lease land, current lease period applies until March 31, 2051.
Protected Cityscape.
Application for settlement of the eternal ground lease submitted
This information was drafted with the utmost care. However, we are not liable for any unintended omission or inaccuracy, etcetera, nor any consequences related thereto. All measurements and sizes are indicative only.
The Measurement Code is based on NEN2580 standards. The Measurement Code is intended to ensure a more universal survey method for indicating total net internal area (usable floor area). The Measurement Code cannot fully preclude discrepancies between individual surveys, due to e.g. differences regarding interpretation, rounding and restrictions to conducting measurement surveys.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
10-04-2020
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1927

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
287 m²
Perceeloppervlakte
320 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
7
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Apollobuurt

De Apollobuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en de Boerenwetering, het Noorderamstelkanaal, het Zuideramstelkanaal en de Parnassusweg met het Olympiaplein. De wijk heeft een ruime opzet met villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School door elkaar heen. De bewoners zijn over het algemeen hoogopgeleid met gemiddeld een hoger inkomen, het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn bijzondere voorzieningen in de Apollobuurt. Amsterdamse School in de Apollobuurt De Apollobuurt is voor het grootste gedeelte gebouwd in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en dat is te zien aan de huizen; deze zijn voor het merendeel gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De hele buurt is onderdeel van Plan Zuid, het stedenbouwkundigplan dat architect Berlage begin vorige eeuw voor Amsterdam Zuid presenteerde. Ondanks dat Berlage niet van de Amsterdamse School was, maar van het rationalisme, is de Apollobuurt toch het toonbeeld van Amsterdamse Schoolbouw omdat de architecten van de wijk voor de invulling van Plan Zuid hun inspiratie putten uit de Amsterdamse Schoolstroming. Straten vernoemd naar componisten De Bachstraat, Chopinstraat en de bekende winkelstraat de Beethovenstraat; het is slechts een greep uit de straten in de Apollobuurt die zijn genoemd naar beroemde componisten. Naast aan componisten hebben de straten in dit deel van Amsterdam Zuid hun namen ook te danken aan schilders en goden uit de Griekse mythologie. Voorbeelden hiervan zijn de Titiaanstraat, Leonardostraat en Raphaëlstraat en natuurlijk de Minerva- en Apollolaan, naamgever van de Apollobuurt..

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder