Vorige | Volgende

Apollolaan 79 II+III 1077AK Amsterdam, Beethovenbuurt

Huurprijs € 3.495 per maand

Bouwjaar
1906-1930
Woonoppervlakte
182 m²
Aantal kamers
6

Omschrijving

Te huur: Luxueus en sfeervol appartement van circa 182 m2 gelegen aan een van de mooiste lanen van Amsterdam Zuid. Gelegen in een fraai appartementencomplex treft u op de tweede verdieping dit appartement welke gerenoveerd is, met vier slaapkamers en riant dakterras.

Indeling: Eigen entree/trappenhuis, met trap naar de derde verdieping.

Derde verdieping: Ruime vierkante hall met toegang tot alle vertrekken. Zeer lichte en ruime woonkamer met eetkamer en suite. De eetkamer geeft tevens toegang tot het balkon met openslaande deuren gelegen op het zuiden, ook is de lichte half open keuken bereikbaar via de eetkamer welke voorzien is van de nodige inbouwapparatuur. Aan de voorzijde van het appartement treft u een ruime slaapkamer en study/tv kamer. De tweede slaapkamer bevindt zich aan de achterzijde van het appartement. De badkamer is voorzien van een ligbad, douche en dubbele wastafel. Ook beschikt deze verdieping over een separaat toilet.

Vierde verdieping: Overloop en twee zeer ruime slaapkamers. De eerste slaapkamer is gelegen aan de voorzijde en heeft een terras gelegen op het noorden. De tweede slaapkamer is gelegen aan de achterzijde en beschikt over een riant dakterras gelegen op het zuiden. Ook beschikt deze verdieping over een badkamer voorzien van douche, wastafel en toilet. Er is een separate laundry.

Ligging:
De Apollolaan is zeer gunstig gelegen ten opzichte van het openbaar vervoer en de uitvalswegen. Op loopafstand treft u de Beethovenstraat en de Cornelis Schuytstraat met zijn diversiteit aan winkels, alsmede diverse eetgelegenheden en het Vondelpark. Ook diverse musea (onder andere het Rijksmuseum) liggen binnen handbereik.

Bijzonderheden:
- Huurprijs: EUR 3.495,- per maand exclusief g/w/e, tv, internet en servicekosten.
- De servicekosten bedragen EUR 400 per maand, en bestaan onder andere uit voorschot stookkosten en schoonmaak trappenhuis.
- Vier slaapkamers.
- Riant dakterras gelegen op het zuiden.

- ENGLISH -

Luxurious and stylish apartment of 182m2, located on one of the most beautiful avenues of Amsterdam Zuid. Situated on the second floor, with four bedrooms and roof terrace. The apartment is renovated in 2016/2017.

Layout: private entrance, with stairs to the third floor.

Third Floor: large hall with access to all rooms. Very bright and spacious living room with dining room en-suite. Dining room also gives access to the balcony which is facing south. Light open kitchen with access to the dining room which is equipped with the necessary appliances. In the front of the apartment you will find a spacious bedroom and study/TV room. The second bedroom is located at the rear of the apartment. The bathroom includes a bath, shower and double sink. There also is a separate toilet.

Fourth floor: two spacious bedrooms. The first bedroom is located on the front and has a terrace facing the north. The second bedroom is located at the back and has a roof terrace facing south. Also has this floor a bathroom with shower, sink and toilet. There is a separate laundry room.

Area:
The Apollolaan is very conveniently located to public transport and roads. Nearby you will find the Beethovenstraat and Cornelis Schuytstraat with a diversity of shops and several restaurants. Also several famous museums (Rijksmuseum, Van Gogh museum) are close to the apartment.

Specifics:
- Price: EUR 3.495,- per month excluding g/w/e, tv, internet and service costs.
- Service costs EUR 400 per month and include heating costs and maintenance stairwell.
- Four bedrooms.
- Spacious roof terrace facing south.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Service kosten
€ 400 p/m
Aanmeldingsdatum
14-04-2020
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
182 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
6
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Apollobuurt

De Apollobuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en de Boerenwetering, het Noorderamstelkanaal, het Zuideramstelkanaal en de Parnassusweg met het Olympiaplein. De wijk heeft een ruime opzet met villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School door elkaar heen. De bewoners zijn over het algemeen hoogopgeleid met gemiddeld een hoger inkomen, het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn bijzondere voorzieningen in de Apollobuurt. Amsterdamse School in de Apollobuurt De Apollobuurt is voor het grootste gedeelte gebouwd in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en dat is te zien aan de huizen; deze zijn voor het merendeel gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De hele buurt is onderdeel van Plan Zuid, het stedenbouwkundigplan dat architect Berlage begin vorige eeuw voor Amsterdam Zuid presenteerde. Ondanks dat Berlage niet van de Amsterdamse School was, maar van het rationalisme, is de Apollobuurt toch het toonbeeld van Amsterdamse Schoolbouw omdat de architecten van de wijk voor de invulling van Plan Zuid hun inspiratie putten uit de Amsterdamse Schoolstroming. Straten vernoemd naar componisten De Bachstraat, Chopinstraat en de bekende winkelstraat de Beethovenstraat; het is slechts een greep uit de straten in de Apollobuurt die zijn genoemd naar beroemde componisten. Naast aan componisten hebben de straten in dit deel van Amsterdam Zuid hun namen ook te danken aan schilders en goden uit de Griekse mythologie. Voorbeelden hiervan zijn de Titiaanstraat, Leonardostraat en Raphaėlstraat en natuurlijk de Minerva- en Apollolaan, naamgever van de Apollobuurt..

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Schakel een MVA/NVM makelaar in om te huren in Nederland

Het werkgebied van een makelaar reikt verder dan alleen het kopen of verkopen van huizen. Ook bij het vinden van een huurhuis is het inschakelen van een makelaar een verstandige keuze. Je makelaar kan je adviseren over welk soort woning het beste bij je past en in welke buurt deze het meest geschikt is.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder