Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Apollolaan 82 1077BD Amsterdam

Vraagprijs € 3.950.000 

Bouwjaar
1927
Woonoppervlakte
230 m²
Aantal kamers
9
Perceeloppervlakte
326 m²

Omschrijving

Grandioze villa op toplocatie in Amsterdam-Zuid!
Het komt niet vaak voor dat een woning als deze door een 2e eigenaar wordt aangeboden.
Uniek door de locatie, de veelheid aan authentieke details en sfeer die deze woning uitstraalt. Deze villa ligt aan de Apollolaan in een rij van kapitale (half-vrijstaande) stadsvilla’s.
Unieke gelegen, half verscholen door een diepe voortuin met aan de achterzijde een terras en de mogelijkheid direct aan te meren aan het Amstelkanaal.

In 1927 werd dit deel van de Apollolaan gebouwd met halfvrijstaande villa’s ontworpen door architect Westerman als project “Klein Venetië”, een terechte omschrijving voor deze woningen die een vrije ligging aan het water combineren met alles wat de stad biedt. Het huis bevindt zich vlakbij de Beethovenstraat met al zijn winkels en restaurants. Daarnaast zijn het Museumkwartier met het Concertgebouw, Vondelpark en aan de andere zijde het WTC en Beatrixpark op loopafstand.
Openbaar vervoer via de Beethovenstraat op loopafstand en ontsluiting met de auto ook via de Beethovenstraat richting de Zuid As.

Indeling:
Het betreft de helft van een dubbele villa met aangebouwde stenen garage, ruime tuin op het zuiden (aan de voorzijde) en terras aan het Noorder Amstelkanaal. Het object is gelegen aan een van de mooiste straten van Amsterdam Zuid en heeft een totale oppervlakte van een ca. 360 m2. Dit is inclusief het souterrain. Er is de mogelijkheid om op eigen terrein circa 3 auto’s te parkeren.

INDELING:
Begane grond:
Zijentree, hal met garderobe, separaat toilet, royale kamer en suite met aan de voorzijde de woonkamer met naastgelegen voorkamer. De woonkamer is voorzien van een open haard en originele details. Middels openslaande deuren is de ruime voortuin, op het zuiden gelegen, bereikbaar. Aan de achterzijde zijn eetkamer en keuken gelegen.
Vanuit de keuken en de eetkamer heeft men toegang tot een heerlijk terras met uitzicht op het water.
Lambrizeringen van koremandelhout, glas-in-lood ramen, origineel verzilverd beslag, reliëfplafonds geven de woning de authentieke sfeer.
Eerste verdieping:
Via het monumentale trappenhuis naar de eerste etage met een royale werkkamer aan de waterzijde met balkon en daarnaast een kleine slaapkamer, een grote slaapkamers aan de voorzijde met een eigen badkamer en een separaat toilet.
Tweede verdieping:
Voorslaapkamer met eigen badkamer en aan de achterzijde een grote slaapkamer.
Souterrain
Vanuit de hal bereikbaar en is voorzien van verschillende kamers.

Juridische status:
De villa staat op erfpachtsgrond. De Algemene Bepalingen voor voortdurende erfpacht 1994 van de Gemeente Amsterdam zijn van toepassing.
De erfpachtcanon bedraagt € 5.556,35 en wordt 5-jaarlijks geïndexeerd (eerst volgende indexering per 31 maart 2026). Tijdvak loopt tot 31 maart 2051.

Kenmerken:
- 230 m2 woonoppervlakte, 129 m2 kelder, uitbreidbaar tot 359 m2 woonoppervlakte
- Parkeergelegenheid voor meerdere auto’s op eigen terrein
- Unieke ligging aan het water
- Perceeloppervlak 326 m2
- Levering in overleg

Deze projectinformatie is met de grootste zorgvuldigheid samengesteld. Er wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheden of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.
Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper.
Van toepassing zijn de NVM-voorwaarden.

***This property is listed by a MVA Certified Expat Broker***
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2021-09-11
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Villa
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1927

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
230 m²
Perceeloppervlakte
326 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
9
Aantal badkamers
1

Energie

Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Apollobuurt

De Apollobuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en de Boerenwetering, het Noorderamstelkanaal, het Zuideramstelkanaal en de Parnassusweg met het Olympiaplein. De wijk heeft een ruime opzet met villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School door elkaar heen. De bewoners zijn over het algemeen hoogopgeleid met gemiddeld een hoger inkomen, het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn bijzondere voorzieningen in de Apollobuurt. Amsterdamse School in de Apollobuurt De Apollobuurt is voor het grootste gedeelte gebouwd in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en dat is te zien aan de huizen; deze zijn voor het merendeel gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De hele buurt is onderdeel van Plan Zuid, het stedenbouwkundigplan dat architect Berlage begin vorige eeuw voor Amsterdam Zuid presenteerde. Ondanks dat Berlage niet van de Amsterdamse School was, maar van het rationalisme, is de Apollobuurt toch het toonbeeld van Amsterdamse Schoolbouw omdat de architecten van de wijk voor de invulling van Plan Zuid hun inspiratie putten uit de Amsterdamse Schoolstroming. Straten vernoemd naar componisten De Bachstraat, Chopinstraat en de bekende winkelstraat de Beethovenstraat; het is slechts een greep uit de straten in de Apollobuurt die zijn genoemd naar beroemde componisten. Naast aan componisten hebben de straten in dit deel van Amsterdam Zuid hun namen ook te danken aan schilders en goden uit de Griekse mythologie. Voorbeelden hiervan zijn de Titiaanstraat, Leonardostraat en Raphaëlstraat en natuurlijk de Minerva- en Apollolaan, naamgever van de Apollobuurt..

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder