Vorige | Volgende

Apollolaan 86 1077BE Amsterdam, Hiltonbuurt

Bouwjaar
1952
Woonoppervlakte
311 m²
Aantal kamers
9
Perceeloppervlakte
377 m²

Omschrijving

ERFPACHT EEUWIG DUREND AFGEKOCHT!!
Uniek vrijstaand woonhuis van 311 m² met garage en mogelijkheid tot het aanmeren van eigen boot, onder de woning is een kelder van circa 69 m².

* See English text below *

Entree via de eigen oprit naast het huis. De begane grond is een voormalige praktijkruimte. Grote open ruimtes geven de vrijheid om hier een mooie slaapverdieping van te maken of een gelijkvloerse woonverdieping van 150 m² of meer. De kamers aan de tuinzijde hebben samen een breedte van circa 12 meter aan de vrij gelegen tuin. Voorts toegang intern tot garage.

De eerste etage is een lichte woonkamer met veel openslaande deuren, open haard en een keuken. Vanuit de keuken is het terras bereikbaar met mooi zicht op de tuin en het water. Een trap geeft toegang tot de tuin.

De tweede etage heeft 2 ruime slaapkamers en 2 badkamers. Onder de woning is een riante kelder met stahoogte. Hier zijn 3 verschillende compartimenten.
De achtergelegen tuin is ruim en grenst aan het water. Hier is de mogelijkheid om een boot af te meren.
De naastgelegen garage biedt ruimte aan 2 auto's. Daarnaast is parkeren voor de garage mogelijk op eigen terrein.
Een unieke kans, een huis met veel mogelijkheden.

De huidige woning is gebouwd in de jaren '50. Het behoort tot de mogelijkheden de huidige woning te verbouwen tot een gezinshuis met eventueel woonkamer met grote eetkeuken op de begane grond en meerdere slaapkamers op de bovenverdiepingen.
Kantoor of praktijk aan huis, zoals in de huidige situatie, behoren ook tot de mogelijkheden.

Omgeving
Zeer fraai gelegen, in een rij met meerdere kapitale vrijstaande villa's aan de Apollolaan.
De woning ligt met de tuin aan het water en heeft een vrij en onbelemmerd uitzicht over de Apollolaan en de Beethovenstraat.
De Beethovenstraat biedt alle voorzieningen van winkels, horeca en openbaar vervoer.
Met de auto is de woning goed bereikbaar en parkeren is mogelijk op eigen terrein.
Het centrum en het Vondelpark zijn eveneens goed bereikbaar vanuit de woning.

Bijzonderheden

- Gebruiksoppervlakte wonen 282 m² (exclusief garage van 29 m2 en kelder van 69 m2), totaal circa 380 m²
- Erfpacht is eeuwig durend afgekocht
- Uniek vrijstaand pand aan het water met parkeren op eigen terrein

Voor meer informatie, plattegronden en de brochure kijk op onze site!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
INCLUDING PAID OFF GROUND LEASE!!
Unique detached house of 311 sqm with garage and possibility to moor your own boat, under the house is a basement of approximately 69 sqm.

Layout:
Entrance through the private driveway next to the house. The ground floor is a former practice room. Large open spaces give the freedom to turn this into a beautiful sleeping floor or a ground floor living space of 150 m² or more. The rooms on the garden side together have a width of approximately 12 meters on the secluded garden. Furthermore, internal access to garage.

The first floor is a light living room with many doors, fireplace and a kitchen. From the kitchen the terrace is accessible with a beautiful view of the garden and the water. A staircase gives access to the garden.

The second floor has two spacious bedrooms and two bathrooms. Underneath the house a large basement with headroom, divided into two different compartments.
The waterside garden at the rear is large. Possibility to moor a boat.
The adjacent garage can accommodate two cars. Parking in front of the garage is also possible, parking on site.

The present house was built in the 50s. It is possible to convert the current home into a family home with a living room with large kitchen diner on the ground floor and several bedrooms on the upper floors. A unique opportunity, a house with many possibilities: for example office or surgery at home.

Location:
Very nicely situated on a part of Apollolaan with several detached villas. The house has got a waterside garden and a clear and unobstructed view of Apollolaan and Beethovenstraat.
Beethovenstraat offers many facilities: shops, restaurants and cafés, and public transport.
The house is easily accessible by car. On-site parking possible. The city centre and the Vondelpark are easily accessible too.

Specifics:
- Usable area approximately 282 sqm (excluding garage of 29 sqm and 69 sqm of basement), total of approx 380 sqm
- Ground lease paid off
- Unique detached waterfront with private parking.

More information and floorplan on our site!
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
20-05-2020
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1952

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
311 m²
Perceeloppervlakte
377 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
9
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Apollobuurt

De Apollobuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en de Boerenwetering, het Noorderamstelkanaal, het Zuideramstelkanaal en de Parnassusweg met het Olympiaplein. De wijk heeft een ruime opzet met villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School door elkaar heen. De bewoners zijn over het algemeen hoogopgeleid met gemiddeld een hoger inkomen, het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn bijzondere voorzieningen in de Apollobuurt. Amsterdamse School in de Apollobuurt De Apollobuurt is voor het grootste gedeelte gebouwd in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en dat is te zien aan de huizen; deze zijn voor het merendeel gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De hele buurt is onderdeel van Plan Zuid, het stedenbouwkundigplan dat architect Berlage begin vorige eeuw voor Amsterdam Zuid presenteerde. Ondanks dat Berlage niet van de Amsterdamse School was, maar van het rationalisme, is de Apollobuurt toch het toonbeeld van Amsterdamse Schoolbouw omdat de architecten van de wijk voor de invulling van Plan Zuid hun inspiratie putten uit de Amsterdamse Schoolstroming. Straten vernoemd naar componisten De Bachstraat, Chopinstraat en de bekende winkelstraat de Beethovenstraat; het is slechts een greep uit de straten in de Apollobuurt die zijn genoemd naar beroemde componisten. Naast aan componisten hebben de straten in dit deel van Amsterdam Zuid hun namen ook te danken aan schilders en goden uit de Griekse mythologie. Voorbeelden hiervan zijn de Titiaanstraat, Leonardostraat en Raphaëlstraat en natuurlijk de Minerva- en Apollolaan, naamgever van de Apollobuurt..

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder