Vorige | Volgende

Apollolaan 86 1077BE Amsterdam, Hiltonbuurt

Omschrijving

Vrijstaande villa met praktijk-/kantoorruimte op de begane grond gelegen aan de Apollolaan 86 in Amsterdam Zuid. De oppervlakte bedraagt circa 282 m g.b.o. en is verdeeld over een begane grond en 2 verdiepingen. De achtergelegen tuin is ruim en gelegen aan het water. Hier is de mogelijkheid om een boot af te meren. De naastgelegen garage biedt ruimte aan 2 auto's. Daarnaast is parkeren voor de garage, op eigen terrein, mogelijk.

De erfpacht is eeuwigdurend afgekocht.

Ligging
De kantoor-/woonvilla is zeer fraai gelegen in een rij met meerdere kapitale vrijstaande villa's aan de Apollolaan in Amsterdam Zuid. Het pand ligt met de tuin aan het water en heeft een vrij en onbelemmerd uitzicht over de Apollolaan en de Beethovenstraat. In de nabijheid zijn vele voorzieningen gelegen zoals winkels, horeca en openbaar vervoer.

Bereikbaarheid
Met het openbaar vervoer is het pand goed te bereiken. Op loopafstand bevindt zich de tramhalte van lijn 5 en 24. De tramlijnen geven een directe verbinding met het Centraal Station en Station Zuid.

Vanaf de Ringweg A10, afslag S108 en S109, is het pand goed te bereiken met eigen vervoer.

Oppervlakte
De totale oppervlakte bedraagt circa 282 m g.b.o. woon-/kantoorruimte en is als volgt verdeeld:

- Begane grond: 119 m g.b.o. (praktijk-/kantoorruimte);
- Eerste verdieping: 105 m g.b.o.;
- Tweede verdieping: 58 m g.b.o.;
- Overige inpandige ruimte: 102 m g.b.o.;
- Gebouw gebonden buitenruimte: 33 m g.b.o.

Parkeren
In de naastgelegen parkeergarage is plaats voor 2 auto's. Daarnaast is parkeren voor de garage, op eigen terrein, mogelijk.

Tevens is er de mogelijkheid tot betaald parkeren op de openbare weg of door middel van vergunningensysteem. Informatie over voorwaarden en mogelijkheden verstrekking bedrijfsvergunning en wachttijd op te vragen via de gemeente Amsterdam.

Opleveringsniveau
De kantoor-/woonvilla zal in de huidige staat worden opgeleverd en beschikt onder andere over de navolgende voorzieningen; t.w.:
- CV-installatie met radiatoren;
- Alarminstallatie;
- Parketvloer;
- Ruime tuin aan open vaarwater;
- Dakterras;
- Praktijkruimte;
- Lunchruimte;
- Wachtruimte;
- Toilet;
- Keuken met inbouwapparatuur;
- Woonkamer;
- Werkkamer;
- 2 badkamers;
- 2 slaapkamers;
- Zolder;
- Kelder.

Vraagprijs
3.000.000,-- kosten koper.

Bestemming
Publiekrechtelijk is bestemming wonen in combinatie met kantoor en/of maatschappelijke dienstverlening op de begane grond toegestaan.

Eventueel is het mogelijk om het gehele pand als kantoor te gebruiken. Echter hiervoor dient een formele procedure te worden doorlopen.

Kadastrale informatie
Gemeente: Amsterdam
Sectie: Z
Nummer: 1077
Grootte: 3 are en 77 centiare

Erfpacht
Algemene bepalingen Eeuwigdurende Erfpacht 2016
Canon: Afgekocht
Erfpachtbestemming: Wonen

Zakelijke lasten (op basis van wonen)
OZB ('19): 1.101,08 per jaar
Rioolrecht ('20) 138,33 per jaar

Fundering
Volgens verkregen informatie van de dienst Bouw en Woningtoezicht is er geen negatieve informatie bekend.

Zekerheidsstelling
10% waarborgsom c.q. bankgarantie dient binnen 14 dagen na ondertekening van de koopakte bij de notaris aanwezig te zijn.

Milieu
Volgens verkregen informatie van de dienst Milieu en Bouwtoezicht, d.d. 18 augustus 2015, is er geen negatieve informatie bekend m.b.t. verontreiniging.

Aanvaarding
In nader overleg.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
23-06-2020
Status
Verkocht onder voorbehoud

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1945-1959

Oppervlakten en inhoud

Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Apollobuurt

De Apollobuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en de Boerenwetering, het Noorderamstelkanaal, het Zuideramstelkanaal en de Parnassusweg met het Olympiaplein. De wijk heeft een ruime opzet met villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School door elkaar heen. De bewoners zijn over het algemeen hoogopgeleid met gemiddeld een hoger inkomen, het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn bijzondere voorzieningen in de Apollobuurt. Amsterdamse School in de Apollobuurt De Apollobuurt is voor het grootste gedeelte gebouwd in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en dat is te zien aan de huizen; deze zijn voor het merendeel gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De hele buurt is onderdeel van Plan Zuid, het stedenbouwkundigplan dat architect Berlage begin vorige eeuw voor Amsterdam Zuid presenteerde. Ondanks dat Berlage niet van de Amsterdamse School was, maar van het rationalisme, is de Apollobuurt toch het toonbeeld van Amsterdamse Schoolbouw omdat de architecten van de wijk voor de invulling van Plan Zuid hun inspiratie putten uit de Amsterdamse Schoolstroming. Straten vernoemd naar componisten De Bachstraat, Chopinstraat en de bekende winkelstraat de Beethovenstraat; het is slechts een greep uit de straten in de Apollobuurt die zijn genoemd naar beroemde componisten. Naast aan componisten hebben de straten in dit deel van Amsterdam Zuid hun namen ook te danken aan schilders en goden uit de Griekse mythologie. Voorbeelden hiervan zijn de Titiaanstraat, Leonardostraat en Raphalstraat en natuurlijk de Minerva- en Apollolaan, naamgever van de Apollobuurt..

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder