Vorige | Volgende

Archimedesplantsoen 33 I hg 1098JW Amsterdam, Middenmeer Zuid

Bouwjaar
1931-1944
Woonoppervlakte
100 m²
Aantal kamers
5

Omschrijving

Bijzonder en authentiek jaren 30 dubbel bovenhuis in de populaire en kindvriendelijke Watergraafsmeer. Dit appartement is gelegen op een van de mooiste plekjes van de buurt, aan het groene en rustige Archimedesplantsoen. Een prachtige gezinswoning waar u helemaal een eigen invulling aan kan geven.

Omgeving:
De Watergraafsmeer behoeft voor Amsterdammers weinig toelichting maar is als een dorp in de stad, met een mix van jong en oud. Alle denkbare winkels treft u op loopafstand aan (o.a. Chr. Huygensplein, Middenweg en Oostpoort) evenals sportverenigingen, goede scholen en kinderdagverblijven. Toch liever het bruisende avondleven opzoeken? De Watergraafsmeer beschikt over een breed aanbod van gezellige restaurantjes en cafés.

Bereikbaarheid:
Het Archimedesplantsoen is een rustige straat maar ligt uitstekend wat betreft de bereikbaarheid, Binnen enkele minuten bereikt u via de Middenweg de A-10. Het NS-station Science Park ligt op een paar honderd meter afstand. Op de fiets is het centrum van Amsterdam binnen 15 min te bereiken.

Indeling:
Entree op de begane grond met eigen opgang. Ruime hal waar eventueel nog een kinderwagen en of een racefiets kan worden opgeborgen.

Eerste verdieping:
Hal/overloop met toiletruimte. Ruime en lichte woonkamer en suite met erker aan de voorzijde. Door de grote raampartijen aan de voorzijde heeft u prachtig wijds uitzicht over het Archimedesplantsoen. De woonkamer heeft een ruime bergkast. Aan de achterzijde kunt u het balkon bereiken via de openslaande deuren. Het balkon biedt uitzicht over de tuinen aan de achterzijde. De aparte keuken met inbouwkeuken heeft ook toegang tot het balkon.

Tweede verdieping:
Ruime overloop bergkast en ruime bergkamer. Twee royale slaapkamers. De slaapkamer aan de voorzijde van de woning heeft een dakkapel. De kamer aan de achterzijde van de woning grenst aan het tweede balkon. De openslaande deuren naar het balkon geven de slaapkamer een royale uitstraling. Naast deze kamer bevindt zich een zijkamer welke goed te gebruiken is als werk-/kinderkamer ook deze kamer heeft toegang tot het balkon. Centraal bevindt zich een ruime badkamer, deze is voorzien van een wastafel, bad/douche combinatie en WMA.

Op zoek naar een dubbele bovenwoning, in een van de mooiste straten van de Watergraafsmeer. De woning dient gemoderniseerd te worden maar heeft daardoor ook veel potentie zoals uitbreidingsmogelijkheden en het creëren van een dakterras.
Hiervoor dient u wel de benodigde vergunningen aan te vragen alsmede toestemming van de VVE.

Bijzonderheden:

• Bouwjaar 1932
• Woonoppervlakte van 100 m2 –meetrapport aanwezig (NEN 2580)
• 3 slaapkamers
• Groene en autoluw plantsoen
• Erfpacht afgekocht t/m 31 mei 2056
• 2 balkons op het oosten
• Uitbreidings- en wijzigingsmogelijkheden indeling
• VVE Archimedesplantsoen 31/33 (3 leden)
• 2019 schilderwerk buiten
• Verwarming middels gaskachels
• Woning dient gemoderniseerd te worden
• Levering: per direct
• Notaris: keuze koper, ring Amsterdam

Deze projectinformatie is met de grootste zorgvuldigheid samengesteld, Er wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheden of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.

Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper.
Van toepassing zijn de NVM-voorwaarden.

***This property is listed by a MVA Certified Expat Broker***
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
22-12-2020
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1931-1944

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
100 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Middenmeer

Middenmeer is stedenbouwkundig gezien divers: het noordelijk deel is 19e-eeuws, het middendeel behoort tot de gordel uit de jaren ‘¬¬20-‘40 en het zuidelijke deel is onderdeel van het algemene uitbreidingsplan van Amsterdam. Het laatste deel, gerealiseerd tussen 1955 en 1960, heeft iets weg van een tuindorp, maar dan meer de hoogte in. Het gebied heeft twee winkelgebieden: de winkels langs de Middenweg en de winkels aan het Christiaan Huygensplein. De buurt is in de stad een geliefd woongebied.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder