Vorige | Volgende

Archimedesweg 3 1098JK Amsterdam, Middenmeer Noord

Vraagprijs € 700.000 

Bouwjaar
1938
Woonoppervlakte
134 m²
Aantal kamers
7

Omschrijving

Royaal familiehuis met maar liefst 7 kamers en een eigen opgang. Door de hoekligging zijn er veel ramen die voor een mooie lichtinval zorgen. Het pand ligt in het verlengde van de Linnaeuskade en grenst aan een plantsoentje, waar de kinderen fijn kunnen spelen. De woning dient gerenoveerd te worden. Een goede gelegenheid om naar eigen wensen en inzichten er een prachtig huis van te maken!

Omgeving:
In de nabije omgeving zijn goede basisscholen, evenals een divers winkelaanbod (Oostpoort, Middenweg en Christiaan Huygensplein). Voor de nodige ontspanning kunt u lopen naar het Flevopark en Park Frankendael. De sportvelden (hockey, voetbal, tennis, atletiek etc.) en Jaap Edenbaan liggen 5 minuten fietsafstand. Met de tram, bus of fiets bent u in een mum van tijd in het centrum, en ook de NS stations zijn in de buurt (Muiderpoort, Science Park en Amstel).

Indeling:
Eigen entree op de begane grond met hal en trap naar eerste verdieping. Overloop met toilet, ruime woonkamer met open keuken, hier veel ramen met vrij uitzicht op plantsoen en prachtige zonsondergangen.

Tweede verdieping: overloop met bergkasten en toegang naar de badkamer. Hier vindt u een ligbad, wastafel en tweede toilet. Grote slaapkamer (hoekligging), slaapkamer aan de voorzijde en een derde slaapkamer (waar nu een keukenblokje staat).

Derde verdieping: deze zolderverdieping bestaat uit nog eens 3 slaapkamers. Hier is ook de opstelplaats voor de CV-ketel.

Bijzonderheden/voorzieningen:
- Bouwjaar omstreeks 1938
- Woonoppervlakte 134m2 (meetrapport aanwezig)
- CV ketel (AWB)
- Gedeeltelijk isolatieglas
- Vaste erfpachtcanon tot 2036 (Algemene Bepalingen 2000 met 25 jaar vaste canon)
- Aanbieding overstap naar eeuwigdurende erfpacht is tijdig aangevraagd
- Actieve VVE, professionele beheerder (12 appartementen)
- De huidige eigenaren hebben de woning niet recent bewoond
- Asbest- en ouderdomsclausule zijn van toepassing
- Oplevering kan snel

Kadastrale gegevens:
Gemeente Watergraafsmeer, sectie B, nummer 4873, A-6, uitmakende het 13/212e aandeel in de gemeenschap.

Zakelijke lasten:
Onroerende zaakbelasting € 331,27 per jaar
Erfpachtcanon € 1028,02 tot 2036
Rioolrecht € 144,00 per jaar
Waterschapsbelasting € 93,86 per jaar
Bijdrage VVE € 127,57 per maand


In het koopcontract zal de clausule worden opgenomen dat wij aspirant-kopers hebben uitgenodigd om de oppervlakte van dit object op of na te meten. Mochten zij hiervan afzien dan vrijwaren zij de medewerkers van Pappie & Van der Zee Makelaars o/g en de eigenaren van het object van alle aansprakelijkheid.

******************************************************************************
***This Property is listed by a Certified MA Expat Broker***

This generously proportioned family home has no less than 7 rooms (!) and a private entrance. The corner property has lots of windows letting in an abundance of natural light and is situated just beyond Linnaeuskade, near a green area where the children can play. The house is in need of renovation; the perfect opportunity to change this house exactly to your liking!

Surrounding area:
The area has good primary schools, a variety of shops (Oostpoort, Middenweg and Christiaan Huygensplein), two parks within walking distance (Flevopark and Park Frankendael). and the sports clubs (hockey, soccer, tennis, athletics etc.) and Jaap Edenbaan ice rink are located within short biking distance of the property. The city centre is within easy reach by either bike, tram or bus and the train stations (Muiderpoort, Science Park and Amstel) are all within biking distance.

Layout:
Private ground floor entrance with hall and stairs leading up to the first floor. Landing with toilet, spacious living room with open plan kitchen; the living room has lots of windows and offers an unobstructed view of the greenery; you can even enjoy the sundown.

Second floor: landing with storage cupboards and access to the bathroom; the bathroom includes a bathtub, a washbasin and a second toilet. Large bedroom (on the corner), bedroom at the front and a third bedroom (which currently has kitchen units).

Third floor: the attic floor has three more bedrooms and a utility space for the central heating boiler.

Specifics/facilities:
- Year of construction approx. 1938
- Living area: 134m2 (measurement report available)
- Central heating boiler (AWB)
- Partially insulated glass
- Fixed ground lease until 2036 (2000 General Provisions with a 25-year fixed ground lease)
- An application for perpetual ground lease (under favourable conditions) has been requested before the deadline
- Active Owners’ Association, professionally managed (12 apartments)
- The current owners did not live in the apartment recently
- The asbestos and old-age clauses apply
- Quick delivery is possible

The purchase contract shall include a clause stating that we have invited the prospective buyers to have their own measurement of the property carried out. Should the prospective buyers decide not to have such a measurement carried out, they automatically indemnify Pappie & Van der Zee Makelaars o/g and the owners of the property against any liability.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2021-07-02
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1938

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
134 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
7

Energie

Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Middenmeer

Middenmeer is stedenbouwkundig gezien divers: het noordelijk deel is 19e-eeuws, het middendeel behoort tot de gordel uit de jaren ‘¬¬20-‘40 en het zuidelijke deel is onderdeel van het algemene uitbreidingsplan van Amsterdam. Het laatste deel, gerealiseerd tussen 1955 en 1960, heeft iets weg van een tuindorp, maar dan meer de hoogte in. Het gebied heeft twee winkelgebieden: de winkels langs de Middenweg en de winkels aan het Christiaan Huygensplein. De buurt is in de stad een geliefd woongebied.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder