Vorige | Volgende

Arendonksingel 10 1066KZ Amsterdam, Nieuw Sloten Noordoost

Vraagprijs € 545.000 

Bouwjaar
1992
Woonoppervlakte
167 m²
Aantal kamers
6
Perceeloppervlakte
77 m²

Omschrijving

VEEL LEEFRUIMTE, ZONNIG DAKTERRAS MET PANORAMISCH UITZICHT, CREATIEVE RUIMTE EN WOONGENOT, de Arendonksingel heeft het allemaal!

Een zeer lichte en ruimtelijke eengezinswoning met een woonoppervlakte van wel 167 m². De woning beschikt naast een binnentuin/patio van 12 m2 over een zonnig dakterras van 33 m2. De omgeving is bijzonder groen en de eenden dobberen rustig in het water bij uw voordeur. Wooncomfort, ruimte en rust, staan op hoog niveau.

Alle benodigde voorzieningen, zoals winkels, goede basis- en middelbare scholen, speelvoorzieningen e.d. zijn in de buurt aanwezig. Voor uw boodschappen kunt u terecht aan het Belgiëplein. Hier zijn vele winkels waaronder een Albert Heijn, apotheek, schoenmaker, kapper, Kruidvat, Dirk supermarkt, sportschool/squashbaan, Bruna, Blokker, keurslager, bakker, vishandel, Gall & Gall, Chinees en sushi restaurant. Op loopafstand natuurgebied de Oeverlanden en het strand van de Nieuwe Meer -inclusief pontje naar het Amsterdamse Bos!

De ligging is gunstig ten opzichte van uitvalswegen (o.a. A10, S107), maar ook wat betreft openbaar vervoer: tram 2 ligt op loopafstand, die u in ca. 15 minuten naar het hartje Centrum brengt. Ook de bushalten voor de lijnen 69 en 145 liggen op loopafstand. Via de vlakbij gelegen uitvalswegen, A9, A4 en ringweg A10 zijn luchthaven en treinstation Schiphol, maar ook Haarlem, Bloemendaal, Hoofddorp, Den Haag en Rotterdam eenvoudig en snel te bereiken. Na een avond stappen in de binnenstad kunt u op de fiets naar huis. Uw auto parkeert u gewoon gratis voor de deur waar voldoende parkeergelegenheid is.

De globale indeling van de woning is als volgt:

Op een hoekligging in de straat, stapt u de woning binnen in een ruime en lichte hal, toilet met fontein en de trap naar boven.

De royale woonkamer geeft een open gevoel door de vele ramen en lichtinval aan verschillende kanten. Er is een open keuken in hoekopstelling voorzien van een 5-pits gaskookplaat, vaatwasser, combi-oven en veel opbergruimte. Aan de woonkamer bevindt zich een knusse tuin die op het westen is gelegen. Tevens is er nog een berging aanwezig van goed formaat die zowel van binnenuit als vanuit de straatzijde toegankelijk is.

Eerste verdieping:
Ruime overloop en toegang tot alle slaapkamers. Op deze verdieping bevinden zich 2 slaapkamers van middelformaat en één zeer ruime slaapkamer met inbouwkasten. De badkamer is voorzien van alle gemakken, denk daarbij aan een ligbad, douche, 2 wastafels en 2e toilet.

Tweede verdieping:
Deze verdieping is momenteel in creatief gebruik. De grote open ruimte heeft een prettige lichtinval, een grote vaste inbouwkast en een keukenblok. Deze verdieping zou eventueel helemaal opnieuw kunnen worden ingedeeld naar wens.

Derde verdieping:
Wederom een ruime overloop met de opstelling van de wasmachine, droger en de CV-ketel. De overloop geeft toegang tot het hoog gelegen zonnige dakterras met een PANORAMISCH uitzicht over de wijk. Hier kunt u de gehele dag van de zon vertoeven of van het uitzicht!

Door de gemetselde borstwering van circa 1,20 cm die om het dakterras zit, heeft u hier meer als voldoende privacy.

BIJZONDERHEDEN
- Inpandige berging
- 4 ruime slaapkamers en mogelijkheid van creëren van 5 slaapkamers
- Verwarming en warmwater middels CV-ketel (Intergas 2006)
- Gratis parkeren voor de deur
- Oplevering in overleg
- Erpacht afgekocht tot 30 september 2040. Jaarlijkse canon na 2040 met gunstige voorwaarden is al vastgelegd bij de notaris.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2021-03-19
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Eengezinswoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1992

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
167 m²
Perceeloppervlakte
77 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
6

Energie

Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Sloter-/Riekerpolder

Sloter/Riekerpolder ligt in stadsdeel Nieuw-West in gemeente Amsterdam, rondom de A4, aan de Nieuwe Meer. Tot 1921 was de Sloter/Riekerpolder een polder in de gemeente Sloten. Daarna werd Sloten geannexeerd door Amsterdam en behoorde de polder dus Amsterdam toe.
Sloter/Riekerpolder: Van polder tot stad
Tot de jaren 20 van vorige eeuw was het poldergebied ten zuidwesten van de stad voor de meeste Amsterdammers onbekend terrein; het was uitsluitend via het water te bereiken en er woonden alleen tuinders en boeren, die met hun tuinderijen verse groenten voor de stad verzorgden. Tot ver in vorige eeuw was het leven er simpel; te midden van de landerijen stonden aan het water gelegen houten huizen, er voeren bootjes met groenten naar de veiling over de Kostverlorenvaart op en neer en het was er volgens de overlevering bijzonder mooi.
Zandwinning uit de Sloterplas
Al eind 19e eeuw verdween een deel van de polder toen de Staatsliedenbuurt werd aangelegd, even later gevolgd door bebouwing volgens Plan West, dat ook een deel van dit gebied in beslag nam. In 1952 begon men met zandwinning voor het ophogen van de weilanden ten noorden van Sloten voor woningbouw in de Westelijke Tuinsteden, te weten Bos en Lommer, Slotermeer, Geuzenveld, Slotervaart, Overtoomse Veld en Osdorp. Hierdoor ontstond de Sloterplas en werd de Nieuwe Meer uitgediept tot 30 meter. De poldermolens die het zand wonnen voor het droogleggen van de polders staan op de Amsteldijk bij de Kalfjeslaan en aan de Haarlemmerweg. Het waterpeil van de Sloter/Riekerpolder ligt nog steeds ver onder Amsterdams stadspeil; op NAP -2.10 m, dat is 1,70 meter lager dan peil van de rest van de stad. Langs de Sloterweg bevindt zich het Siegerpark en aan de Nieuwe Meer ligt sinds 1927 een groot volkstuinencomplex: Ons Buiten. Ook wordt de Sloter/Riekerpolder gekenmerkt door enkele sportparken. Eind 2017 had Sloter/Riekerpolder bijna 14.000 inwoners.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder