Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Arent Janszoon Ernststraat 0 ong 1082LN Amsterdam, Gelderlandpleinbuurt

Koopsom € 515.000 

Bouwjaar
2022
Woonoppervlakte
77 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Ben je op zoek naar nieuwbouw in Buitenveldert en kun je het niet vinden? Dan nodigen wij je uit om een kijkje te nemen naar ons aankomende nieuwe project. Hoe uniek!

Op een bestaand appartementencomplex heeft zich de mogelijkheid aangediend voor deze ontwikkelaar om er een laag met appartementen op te bouwen. Zo woon je nieuw en comfortabel en heb je toch de sfeer van een reeds bestaande woonwijk met volop voorzieningen rondom en omgeven door groen.

Een kijkje in de keuken.
De appartementen zullen verrijzen op het bestaande gebouw met de huisnummers 737-799. En de transformatie begint al bij de entree. De ontwikkelaar zal de entree verfraaien, vernieuwen met een lift en zorgen dat de uitstraling eigentijds wordt.
De nieuwe woonlaag zal bestaan uit totaal 10 appartementen waarbij er 1 kleine zal zijn van circa 53 m2 en 9 van circa 77 m2. Op dit moment zijn er nog 5 woningen beschikbaar van 77m2. De rest is reeds in het eerste deel van de presale fase verkocht.

Wat kun je verwachten van de appartementen? Moet je zelf nog veel doen na oplevering? Nee gelukkig niet, het idee van de ontwikkelaar is om de appartementen met een goede basis af te werken en eventueel als meerwerk zelfs turn-key af te leveren zodat je ook direct kunt wonen.

Alle appartementen zijn voorzien van een balkon, twee slaapkamers, een woningbreed georiënteerde woonkamer met open keuken en een badkamer v.v. inloopdouche en wastafelmeubel.

De doelstelling is om in december 2021/januari 2022 te beginnen en de appartementen in Q2/Q3 2022 op te leveren. De aannemer is Akor.

In de aanmelding hebben wij een plattegrond uitgewerkt van een 3-kamerappartement en ook Artist Impressions laten maken om een beter beeld te geven.

Wat kunnen wij nog meer vertellen:
- turn-key de oplevering betekent; in de basis keuken en sanitair inrichting met als meerwerk aangevuld met een vloer en gestucte en gesausde wanden. Alleen nog zelf de raambekleding en je kunt direct wonen!
- koper heeft tot enig moment nog de keuze om de kleurstelling van de keuken en badkamer te wijzigen binnen de gekozen opties (via de Carpentier)
- prijzen v.o.n. op basis van afgekochte erfpacht tot 2086
- de woningen worden voorzien van een gasgestookte c.v.-kete
- de lift zal worden vervangen door door een moderne lift
- de centrale entree zal worden gerenoveerd
- deze woningen zullen ontstaan door het opbouwen van een extra verdieping op het gebouw, hiermee wordt het dak meteen vernieuwd
- de gegeven Nen-metrage is berekend vanaf de werktekening
- de VvE bestaat reeds en de raming van de servicekosten bedraagt € 200,- per maand
- mogelijkheid tot kopersbegeleiding vanuit de Carpentier
- project notaris is Hartman L.M.H.

Zelfbewoningsplicht
Voor nieuwbouw koopwoningen en transformaties vanaf 8 juli 2020 geldt een zelfbewoningsplicht. Dit houdt in dat de erfpachter (koper) niet toegestaan is de woningen te verhuren. Dit is slechts mogelijk, na daartoe vooraf verkregen schriftelijke toestemming van de gemeente in de volgende gevallen:
i. Verhuur van de woning aan familie in eerste graad;
ii. Verhuur van de woning eens in de 5 jaar gedurende een beperkte periode van minimaal drie maanden en maximaal 2 jaar, bij aantoonbaar verblijf van de erfpachter in het buitenland;
iii. Verhuur van de woning voor een totale huurprijs die niet boven de grens voor middeldure huur uitkomt, waarbij geen sprake mag zijn van de verplichting een parkeerplaats af te nemen. Deze maximale huurprijs bedraagt bij de wijziging van het erfpachtrecht €1.040,73 per maand en wordt jaarlijks per 1 januari geïndexeerd overeenkomstig de jaarmutatie van de consumentenprijsindex (CPI) reeks alle huishoudens zoals het Centraal Bureau voor de Statistiek jaarlijks in januari publiceert over het voorafgaande kalenderjaar.
iv. Voor bijzondere gevallen kan worden afgeweken als het verhuurverbod het doel en de strekking daarvan onvoorziene en onredelijk benadelende gevolgen met zich mee brengt.

Hoe nu verder?
Omdat, zoals bij ieder nieuwbouwproject, ook hier een voorverkooppercentage zal gelden voordat de bouw van het project gegund wordt starten wij de verkoop nu na de presale fase weer op. In de presale fase zijn er reeds reserveringsovereenkomsten getekend ( 50%) en voor de thans nog beschikbare woningen is er nu nog de mogelijkheid om in te schrijven.

Dat betekent effectief dat men zich voor een periode van 3 maanden kan vastleggen, tegen een vergoeding van
€ 1500,- om daarna een koop-/aannemingsovereenkomst te tekenen. Op dat moment is er zekerheid dat de bouw ook daadwerkelijk zal starten en zijn ook alle stukken afgerond. Denk hierbij o.a. aan de concept leveringsakte, gewijzigde splitsingsakte en tekening en is er een technische omschrijving als contractstuk voorhanden.

Als makelaar geven wij hier graag persoonlijk meer tekst en uitleg over. Ook met betrekking tot de afwerking. En de rest van het proces. Wij geven geen reserveringen en voeren met diverse kandidaten gesprekken. Diegene die wil doorpakken kan met de makelaar een reserveringsovereenkomst sluiten.

Dus ben je nieuwsgierig geworden, neem dan contact met ons op.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2021-08-10
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwtype
Nieuwbouw
Bouwjaar
2022

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
77 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3

Energie

Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Buitenveldert-West

In het zuidelijkste deel van Amsterdam-Zuid ligt de wijk Buitenveldert en de Zuidas. Het gebied grenst aan Amstelveen bij de Kalfjeslaan en het Kleine Loopveld. Buitenveldert is een ruim opgezette woonbuurt met relatief veel groen, recreatievoorzieningen en water. Hier vind je de wat grotere koopwoningen. Ook zijn er meerdere winkelcentra, waarvan het Gelderlandplein de meest bekende is. In de buurt wonen relatief veel ouderen. Het gebied rond de Zuidas is een dynamisch gebied volop in ontwikkeling. Waar de focus eerst lag op de ontwikkeling van een hoogwaardig kantorengebied, is die nu meer gericht op woningen in de omliggende deelgebieden. Er wonen nog relatief weinig mensen, maar dat verandert met de bouw van huurappartementen door de woningcorporaties. Dat vraagt ook om meer voorzieningen in de buurt. Zo komt er bijvoorbeeld een integraal kindcentrum annex brede school.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder