Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Argonautenstraat 21 II 1076KJ Amsterdam, Van Tuyllbuurt

Vraagprijs € 525.000 

Bouwjaar
1934
Woonoppervlakte
70 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

(English below)

- VANWEGE HET ZEER HOGE AANTAL AANVRAGEN ZIJN WIJ HELAAS VOLGEBOEKT VOOR HET BEZICHTIGEN VAN DE WONING -

Sfeervol Jaren 30 appartement in een rustige straat nabij het Stadionplein, een prachtige locatie in Amsterdam Zuid. Het betreft een 4 kamerwoning (2 slaapkamers!) op de 2e verdieping met een heerlijk balkon op het zonnige zuiden.

Prachtige plek
De locatie is geweldig: op enkele minuten loopafstand van het vernieuwde stadionplein, met een grote variëteit aan winkels, terrasjes en de wekelijkse markt. Hier is altijd wat te beleven. Tevens op korte afstand van de Zuidas, treinstation Zuid en het Amsterdamse Bos. Goede openbaar vervoer verbindingen, tramlijn 24 brengt u in no-time naar het centrum van de stad. Ook met de auto snelle uitvalswegen naar ring A10 zuid. Parkeren kan voor de deur via het vergunningensysteem, wat tevens toegang geeft tot de parkeergarage onder het Stadionplein.

Stijlvol appartement
Het appartement bevindt zich in uitstekende staat van onderhoud, met houten parketvloer, een moderne, luxe badkamer voorzien van aparte douche, ligbad, wc en wastafel, een aparte keuken met alle apparatuur en 2 rustig gelegen slaapkamers aan de achterzijde, beide grenzend aan het balkon van ca 6 m2 op het zuiden.
Het meest sfeervolle deel is toch wel de woonkamer, die met glas en lood en-suite deuren is verbonden met de eetkamer over de breedte van het pand, wat tevens als een perfecte plek voor een home office kan fungeren. Veel raamoppervlak en een erker voor licht en uitzicht.

Recent zijn de volgende verbeteringen aangebracht: akoestisch geïsoleerd plafond, nieuwe Siemens combi-oven, parketvloeren opnieuw geschuurd en geolied en is de trapopgang opnieuw bekleed.

Details:
- Ca 70 m2 woonoppervlak, conform Meetinstructie NEN2580
- Balkon op het zonnige zuiden
- Stijlvolle afwerking
- Rustige straat, zeer prettige leefomgeving met veel groen en jaren 30 bebouwing
- CV combiketel in balkonkast, Remeha uit 2013
- Intern grotendeels gerenoveerd in 2013, goed onderhouden
- VVE bestaande uit 4 leden, administratie in beheer bij VvE’tje VVE Beheer
- Servicekosten 149,30 euro per maand
- Gemeentelijke erfpacht, canon 573,04 euro per jaar met 10-jaarlijse indexering. Huidig tijdvak loopt tot 30 april 2059. AB 2000 van toepassing.
- Oplevering in overleg, beoogd wordt september 2021

**
- DUE TO THE VERY HIGH INTEREST IN THIS PROPERTY UNFORTUNATELY WE ARE NOT ABLE TO HOST ANY MORE VIEWINGS FOR NOW-

Attractive 1930s apartment in a quiet street near the Stadionplein, a beautiful location in Amsterdam South. It is a 4-room house (2 bedrooms!) on the 2nd floor with a lovely balcony on the sunny south.

Beautiful location
The location is great: a few minutes walk from the renewed Stadionplein square, with a wide variety of shops, terraces and the weekly market. There is always something going on here. Also a short distance from the Zuidas, train station Zuid and the Amsterdamse Bos (the forrest). Good public transport connections, tram 24 takes you to the center of the city in no time. Also by car fast connection to ring A10 south. You can park in front of the door via the permit system, which also gives access to the parking garage under the Stadionplein.

stylish apartment
The apartment is in excellent condition, with wooden parquet floors, a modern, luxurious bathroom with separate shower, bath, toilet and sink, a separate kitchen with all appliances and 2 quietly located bedrooms at the rear, both adjacent to the balcony of about 6 m2 facing the south.
The most attractive part is the living room, which is connected with original stained glass en-suite doors to the dining room across the width of the building, which can also serve as a perfect place for a home office. Lots of window space and a bay window for light and a view.

The following improvements have recently been made: acoustically insulated ceiling, new Siemens combi oven, parquet floors re-sanded and oiled and the staircase has been re-clad.

Details:
- Approximately 70 m2 of living space, in accordance with Measurement Instruction NEN2580
- Balcony on the sunny south
- Stylish finish
- Quiet street, very pleasant living environment with lots of greenery and 1930s buildings
- CV combi boiler in balcony cupboard, Remeha from 2013
- Internally largely renovated in 2013, well maintained
- VVE consisting of 4 members, administration managed by VvE’tje VVE Beheer
- Service costs 149,30 euros per month
- Municipal leasehold, canon 573.04 euros per year with 10-year indexation. Current timeframe runs to April 30, 2059. General Terms of 2000 applicable
- Delivery in consultation, target is September 2021
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2021-06-01
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1934

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
70 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4

Energie

Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Stadionbuurt

De Stadionbuurt De Stadionbuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en kreeg haar naam in 1922. De buurt is dus – in tegenstelling tot wat iedereen denkt – niet genoemd naar het Olympisch Stadion (1928) van architect Jan Wils, maar naar Het Stadion uit 1912 van architect Harry Elte. Een heel groot deel van de Stadionbuurt bestaat uit huurwoningen; meer dan de helft van de woningen wordt verhuurd door een woningcorporatie, slechts 13% van de huizen is particulier bezit. Meer dan 80% van de woningen is kleiner dan 80 m2. De Stadionbuurt en Plan Zuid Het Stadion van Elte stond 200 meter ten oosten van het Olympisch Stadion - aan de overzijde van de Amstelveenseweg - en werd na de Olympische Spelen van 1928 afgebroken zodat er woningbouw voor in de plaats kon komen. De Amazonenstraat, Van Tuyll van Serooskerkenweg, Argonautenstraat en de Jasonstraat liggen op de plek waar Het Stadion van Elte ooit stond. Plan Zuid, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor de bebouwing van Amsterdam Zuid had bedacht, kon na 1928 alsnog worden afgemaakt. Ware het niet volgens het originele plan van; De van Tuyll van Serooskerkenweg bijvoorbeeld, is aangepast ten gunste van het Olympisch Stadion, dat niet in Berlages Plan Zuid thuishoorde. Hij had op deze plek industrieterreinen en arbeiderswoningen bedacht. Drie buurten in de Stadionbuurt De wijk kan worden opgedeeld in drie buurten; De Marathonbuurt met veel kleinere sociale huurwoningen en de Van Tuyll van Serooskerkenbuurt met veel particuliere huurwoningen en een minderheid aan koopwoningen. Beide uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw in een voor die tijd herkenbare Amsterdamse Schoolbouw. Daarnaast is er nog de buurt ten westen van de Amstelveenseweg, met de woonboten aan het IJsbaanpad en het Olympisch Kwartier (direct naast het Olympisch Stadion), met straatnamen genoemd naar Griekse godinnen als Eos, Afrodite en Artemis. In deze nieuwbouwwijk zijn tussen 2004 en 2008 900 woningen gebouwd. Op dit moment wordt ook het nabijgelegen Het Stadionplein opnieuw ingericht, met extra voorzieningen en woningen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder