Vorige | Volgende

Argonautenstraat 32 III 1076KR Amsterdam, Van Tuyllbuurt

Bouwjaar
1930
Woonoppervlakte
132 m²
Aantal kamers
5

Omschrijving

VIDEO VIEWING!

Nu Video Viewing! Persoonlijke Rondleiding via Skype of FaceTime op afspraak!
Exclusief video rondleiding met persoonlijk contact met de makelaar. Bel ons kantoor tbv een afspraak!

“sfeervol, licht en ruim appartement met dakterras”

Bijzonder ruim en licht appartement van 132 m² verdeeld over de derde, vierde en kapverdieping. De woning heeft een optimale indeling met een woonkamer over de breedte, vier slaapkamers en dakterras met pantry.

Indeling:

Tweede verdieping
Eigen entree vanaf de tweede verdieping geeft toegang tot de woning op de derde verdieping.

Derde verdieping
Woonkamer met houtkachel, eetgedeelte en semi open keuken voorzien van inbouw apparatuur. Apart toilet en kast voor de wasmachine en droger.

Vierde verdieping
Overloop, aan de voorzijde zijn twee slaapkamers, ruime badkamer voorzien van een ligbad, douche, toilet en dubbele wastafel. Aan de achterzijde is een logeer/ werk/ was/ slaapkamer met openslaande deuren naar het eerste dakterras.

Kapverdieping
Overloop met pantry en slaapkamer met vaste inbouwkasten. Er zijn openslaande deuren naar het aangelegde dakterras van ruim 20 m².

Locatie:
Het appartement is gelegen in een mooie en rustige straat in de Stadionbuurt. Een gebied dat in de bouwperiode van 1919- 1935 gebouwd is en karakteristieke uitstraling heeft met groene brede straten en pleinen.

In de omgeving zijn uitgebreide voorzieningen zoals diverse supermarkten, markt op het Stadionplein en centraal gelegen ten opzichte van het Olympiaplein ( o.a. franse bakker Le Fournil, delicatessenzaak l’Amuse, Bruna, Spagetteria, drogist, Chabrol wijnen).

Tevens gunstig gelegen ten opzichte van de Ring A10 via S108 en openbaar vervoer zoals station Zuid en diverse tram en bus verbindingen op de Stadionweg.

Bijzonderheden:
Metrage: 132 m²
Beschermd stadsgezicht
Erfpacht € 730,- per jaar tot 2054, aanvraag voor overstap gedaan op 15-12-2019

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VIDEO VIEWING!

Now Video Viewing! Personal Tour via Skype or FaceTime by appointment!
Exclusive video tour with personal contact with the broker. Call our office for an appointment!

“charming, bright and spacious apartment with a roof deck”

Exceptionally bright and spacious apartment of 132 sqm on the third, fourth and attic floors. This property features an ideal layout with a living room spanning the full width of the apartment, four bedrooms and a roof deck with a pantry.

Layout:

Second floor
Private entrance from the second floor to the apartment on the third floor.

Third floor
Living room with a wood-burner, dining area with a semi-open plan kitchen with built-in appliances. Separate restroom and European laundry.

Fourth floor
Landing, two bedrooms at the front, large bathroom with a bathtub, shower, toilet and double vanity. At the rear, a guestroom/study/ironing room/bedroom with French doors to the first roof deck.

Attic floor
Landing with a pantry and a bedroom with fitted closets. French doors to the expansive 20 sqm+ roof deck.

Location:
The apartment is on a beautiful and tranquil street in Stadionbuurt district. An area dating back to 1919- 1935 and showcasing the era's characteristic architecture and atmosphere, with lush, wide streets and leafy squares.

The area offers a wide range of amenities, including several supermarkets, the market on Stadionplein, and is in a central location relative to Olympiaplein (with shops including the French bakery Le Fournil, delicatessen l’Amuse, Bruna, Spagetteria, drugstore, Chabrol wines).

Also in an excellent location relative to the A10 beltway and public transportation, such as Station Zuid and several tram and bus stops on Stadionweg.

Specifications:
Floor area: 132 sqm
Protected cityscape
Ground lease € 718,64 per year until 2054, application for transition to new ground lease system submitted on 15-12-2019
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
15-04-2020
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
132 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Stadionbuurt

De Stadionbuurt De Stadionbuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en kreeg haar naam in 1922. De buurt is dus – in tegenstelling tot wat iedereen denkt – niet genoemd naar het Olympisch Stadion (1928) van architect Jan Wils, maar naar Het Stadion uit 1912 van architect Harry Elte. Een heel groot deel van de Stadionbuurt bestaat uit huurwoningen; meer dan de helft van de woningen wordt verhuurd door een woningcorporatie, slechts 13% van de huizen is particulier bezit. Meer dan 80% van de woningen is kleiner dan 80 m2. De Stadionbuurt en Plan Zuid Het Stadion van Elte stond 200 meter ten oosten van het Olympisch Stadion - aan de overzijde van de Amstelveenseweg - en werd na de Olympische Spelen van 1928 afgebroken zodat er woningbouw voor in de plaats kon komen. De Amazonenstraat, Van Tuyll van Serooskerkenweg, Argonautenstraat en de Jasonstraat liggen op de plek waar Het Stadion van Elte ooit stond. Plan Zuid, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor de bebouwing van Amsterdam Zuid had bedacht, kon na 1928 alsnog worden afgemaakt. Ware het niet volgens het originele plan van; De van Tuyll van Serooskerkenweg bijvoorbeeld, is aangepast ten gunste van het Olympisch Stadion, dat niet in Berlages Plan Zuid thuishoorde. Hij had op deze plek industrieterreinen en arbeiderswoningen bedacht. Drie buurten in de Stadionbuurt De wijk kan worden opgedeeld in drie buurten; De Marathonbuurt met veel kleinere sociale huurwoningen en de Van Tuyll van Serooskerkenbuurt met veel particuliere huurwoningen en een minderheid aan koopwoningen. Beide uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw in een voor die tijd herkenbare Amsterdamse Schoolbouw. Daarnaast is er nog de buurt ten westen van de Amstelveenseweg, met de woonboten aan het IJsbaanpad en het Olympisch Kwartier (direct naast het Olympisch Stadion), met straatnamen genoemd naar Griekse godinnen als Eos, Afrodite en Artemis. In deze nieuwbouwwijk zijn tussen 2004 en 2008 900 woningen gebouwd. Op dit moment wordt ook het nabijgelegen Het Stadionplein opnieuw ingericht, met extra voorzieningen en woningen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder