Vorige | Volgende

Argonautenstraat 34 III 1076KR Amsterdam, Van Tuyllbuurt

Vraagprijs € 800.000 

Bouwjaar
1930
Woonoppervlakte
118 m²
Aantal kamers
5

Omschrijving

Karakteristieke, stijlvolle en lichte VIERKAMER BOVENWONING met BALKON en DAKTERRAS. De bovenwoning biedt UNIEKE UITBREIDINGSMOGELIJKHEDEN naar een nog rianter dubbel bovenhuis. De vergunning hiervoor is reeds afgegeven. Deze ruime, sfeervolle woning is gelegen aan een rustige straat in de Stadionbuurt in het stadsdeel Zuid, een ruim opgezette wijk met brede straten en veel groen.

For English translation see below!

Bouwjaar circa 1930, woonoppervlakte circa 118 m². Oplevering in overleg.

Indeling:
Begane grond:
- overkapte, authentieke voordeur met toegang tot trappenhuis;
- entree met garderobe van het appartement op de tweede verdieping.

Derde verdieping:
- ruime en lichte woonkamer met trap naar de vierde verdieping met daklicht;
- open keuken met diverse inbouwapparatuur en toegang tot balkon;
- (slaap)kamer met vaste kast en toegang tot balkon;
- balkon gelegen op het zuiden met vaste kast met c.v. ketel en wasmachine aansluiting.

Vierde verdieping:
- overloop met daklicht en toegang tot dakterras;
- riant dakterras gelegen op het noorden; door de hoogte is er de hele dag zon;
- wit / zwart betegelde badkamer met toilet, douche, ligbad en wastafel;
- ruime ouderslaapkamer met grote inloopkast.

Vijfde verdieping:
- via vaste trap bereikbaar;
- (slaap)kamer met dakramen.

Parkeren kunt u in de buurt van de woning via een vergunningenstelsel en openbaar parkeren.
Verderop in de straat bevindt zich een speelplein voor kinderen. In de onmiddellijke omgeving van de woning vindt u onder andere meerdere supermarkten, de markt op het Stadionplein, een ruime keus aan winkels en een aantal gezellige cafés en restaurants. Kinderopvang, basisscholen en voortgezet onderwijs, het bevindt zich allemaal op loopafstand van de woning. In de wijk vindt u verder diverse medische voorzieningen en sportfaciliteiten, en ook het Amsterdamse Bos is niet ver.

Op enkele minuten lopen bevinden zich bus- en tramhaltes, en het NS-station Amsterdam Zuid is slechts vier minuten fietsen. Met de auto bent u in vijf minuten op de ring A10, vanwaar u eenvoudig naar onder meer de A2, de A4 of de A9 rijdt. Schiphol bevindt zich op ongeveer 20 autominuten.

Bijzonderheden:
• Servicekosten appartement € 120,- per maand;
• Het betreft een actieve vereniging van eigenaren;
• Grotendeels voorzien van dubbele beglazing;
• Balkon en dakterras;
• Verwarming en warm water via c.v. ketel Remeha (bouwjaar 2013 / eigendom);
• Unieke mogelijkheid om uit te breiden, vergunning is reeds verleend;
• Erfpacht tot en met 2054; de Algemene Bepalingen 2000 zijn van toepassing jaarcanon van € 763,- met jaarlijkse indexering;
• Verkopers hebben in 2019 een aanvraag gedaan voor afkoop van de voortdurende canon én de eeuwigdurende erfpacht.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Characteristic, stylish and bright FOUR-ROOM APARTMENT with BALCONY and ROOF TERRACE. The apartment offers unique possibilities to extend to an even more spacious house. The permit has already been granted. This spacious, attractive home is located on a quiet street in the Stadionbuurt in Amsterdam Zuid area, a neighborhood with wide streets and lots of green.

Built around 1930, living area approximately 118 sqm. Delivery in consultation.

Layout:
Ground floor:
- authentic front door with access to the staircase;
- entrance to the apartment with wardrobe on the second floor.

Third floor:
- spacious and bright living room with open staircase to the fourth floor with skylight;
- open kitchen with several built-in appliances and access to balcony;
- (bed)room with closet and access to balcony;
- balcony facing south with fixed cupboard with central heating system and washinemachine connection.

Fourth floor:
- landing with skylight and access to roof terrace;
- spacious roof terrace located facing north, because of the height one has sun all day;
- white / black tiled bathroom with toilet, shower, bath and sink;
- spacious master bedroom with large walk-in closet.

Fifth floor:
- accessible via a fixed staircase;
- (bed)room with skylights.

You can park near the house through a permit system on the public road.
There is a playground for children further down the street. In the immediate vicinity of the house you will find several supermarkets, the market at Stadionplein, a wide choice of shops and a number of cafes and restaurants. Childcare, primary schools and secondary education, it is all located within walking distance of the house. In the district you will also find various medical and sports facilities, and the Amsterdamse Bos is not far away.

There are bus and tram stops within a few minutes' walk, and the Amsterdam Zuid railway station is only four minutes by bike. You can reach the A10 ring road in five minutes by car, from where you can easily reach the A2, A4 or A9. Schiphol is approximately 20 minutes by car.

Special features:
• Service costs apartment € 120,- per month;
• Active owners' association;
• Largely fitted with double glazing;
• Balcony and roof terrace facing north;
• Heating and hot water via c.v. boiler Remeha (year of construction 2013 / owned);
• Unique opportunity to extend, permit has already been granted;
• Annual lease payments up to 2054; the General Provisions 2000 apply, annual canon of € 763,- with yearly indexation;
• Sellers submitted an application in 2019 to buy of the current lease aswell as to switch to perpetual leasehold.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
17-02-2021
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
118 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Stadionbuurt

De Stadionbuurt De Stadionbuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en kreeg haar naam in 1922. De buurt is dus – in tegenstelling tot wat iedereen denkt – niet genoemd naar het Olympisch Stadion (1928) van architect Jan Wils, maar naar Het Stadion uit 1912 van architect Harry Elte. Een heel groot deel van de Stadionbuurt bestaat uit huurwoningen; meer dan de helft van de woningen wordt verhuurd door een woningcorporatie, slechts 13% van de huizen is particulier bezit. Meer dan 80% van de woningen is kleiner dan 80 m2. De Stadionbuurt en Plan Zuid Het Stadion van Elte stond 200 meter ten oosten van het Olympisch Stadion - aan de overzijde van de Amstelveenseweg - en werd na de Olympische Spelen van 1928 afgebroken zodat er woningbouw voor in de plaats kon komen. De Amazonenstraat, Van Tuyll van Serooskerkenweg, Argonautenstraat en de Jasonstraat liggen op de plek waar Het Stadion van Elte ooit stond. Plan Zuid, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor de bebouwing van Amsterdam Zuid had bedacht, kon na 1928 alsnog worden afgemaakt. Ware het niet volgens het originele plan van; De van Tuyll van Serooskerkenweg bijvoorbeeld, is aangepast ten gunste van het Olympisch Stadion, dat niet in Berlages Plan Zuid thuishoorde. Hij had op deze plek industrieterreinen en arbeiderswoningen bedacht. Drie buurten in de Stadionbuurt De wijk kan worden opgedeeld in drie buurten; De Marathonbuurt met veel kleinere sociale huurwoningen en de Van Tuyll van Serooskerkenbuurt met veel particuliere huurwoningen en een minderheid aan koopwoningen. Beide uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw in een voor die tijd herkenbare Amsterdamse Schoolbouw. Daarnaast is er nog de buurt ten westen van de Amstelveenseweg, met de woonboten aan het IJsbaanpad en het Olympisch Kwartier (direct naast het Olympisch Stadion), met straatnamen genoemd naar Griekse godinnen als Eos, Afrodite en Artemis. In deze nieuwbouwwijk zijn tussen 2004 en 2008 900 woningen gebouwd. Op dit moment wordt ook het nabijgelegen Het Stadionplein opnieuw ingericht, met extra voorzieningen en woningen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder