Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Argonautenstraat 76 - 2 1076KT Amsterdam

Vraagprijs € 569.000 

Bouwjaar
1930
Woonoppervlakte
73 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Ruim opgezet appartement (totaal 73,10 m) met dakterras (21 m) in de Stadionbuurt van Amsterdam-Zuid.

Het appartement met twee slaapkamers (mogelijkheid voor een derde slaap/werkkamer), balkon en dakterras in de gewilde Stadionbuurt. Deze volledig gerenoveerde jaren '30 woning in de kenmerkende stijl van de Amsterdamse School bevindt zich op de tweede en deels derde verdieping in een rustige groene zijstraat van het Stadionplein. De tweede verdieping is tevens de bovenste verdieping, dus geen bovenburen!

Indeling:
Via de gemeenschappelijke en ruime entree komen we binnen in de woning op de tweede verdieping. De gang geeft toegang tot de woonkamer aan de voorzijde, de keuken en slaapkamer aan de achterzijde en een separaat toilet met doorsteek naar de badkamer die tevens via de slaapkamer is te bereiken. De slaapkamer aan de achterzijde heeft een grote glazen pui met openslaande deuren naar het balkon over de volle breedte van het appartement. Hier tevens een inbouwkast over de volledige achterwand voor voldoende bergruimte. Via de slaapkamer heeft men toegang tot de badkamer met douche, bad en wastafel. De nette keuken aan de achterzijde is voorzien van recent vernieuwde oven, gasplaat en vaatwasmachine en geeft tevens toegang tot het balkon.

De woonkamer aan de voorzijde is licht door de mooie erker op het zuiden. Hierdoor schijnt er de hele dag fijn licht naar binnen. In de woonkamer bestaat de mogelijkheid om nog een extra kamer te creren. Tevens vindt men hier de trap naar de slaapkamer op de derde verdieping. In deze tweede grote slaapkamer is een aansluiting voor de wasmachine en droger, een grote wastafel en de deur naar het riante dakterras.

Het dakterras van ruim 20 m ligt mooi beschut en uit de wind achter de kap van de derde verdieping. Hier geniet men in de zomer van vroeg in de ochtend tot laat in de avond van de zon. Er is voldoende plaats voor een ruime zithoek en eettafel om heerlijke dagen op door te brengen. Op de derde verdieping bevindt zich ook nog een afgesloten bergruimte voor opslag, toegankelijk via de gezamenlijke hal.

De VVE wordt professioneel beheerd door Delair Vastgoedbeheer. In 2018 is het dak waar nodig vernieuwd en aangepakt. In 2019 is al het schilderwerk aan de voor en achterzijde van het pand gedaan.

Ligging:
De woning bevindt zich om de hoek van het bruisende Stadionplein met vele terrassen, leuke restaurants, een grote supermarkt en een verscheidenheid aan winkels. Bovendien is er elke zaterdag een gezellige markt op het plein. Het Olympiaplein, de Beethovenstraat en de Amstelveenseweg zijn om de hoek om te winkelen en uit eten te gaan. En ook als het gaat om recreatiemogelijkheden en sportfaciliteiten is alles op steenworp afstand. In een paar minuten bent u in het Amsterdamse Bos, de sportvelden aan het IJsbaanpad en het Olympisch Stadion. En ook het Vondelpark is op 5 minuten fietsen bereikbaar.
Hiernaast een zeer gunstige ligging ten opzichte van station Amsterdam Zuid en uitstekende bereikbaarheid van de binnenstad met tram en bus vanaf het Stadionplein. De ring A-10 is binnen enkele minuten te bereiken en ook Schiphol is maximaal 15 minuten reizen.

Bijzonderheden:
- Per direct twee parkeervergunningen beschikbaar (zie de website van de gemeente);
- Parkeervergunningen geven gratis toegang tot de overdekte parkeergarage onder het Stadionplein;
- Balkon over de volle breedte en een dakterras van ca. 21 m;
- Gezonde en actieve VVE;
- Huidige canon is afgekocht tot 2055;
- Overstap naar nieuwe eeuwigdurende erfpachtvoorwaarden 2016 onder zeer gunstige condities is tijdig aangevraagd!

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoekplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de MVA voorwaarden.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2021-11-18
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1930

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
73 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Aantal badkamers
1

Energie

Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Stadionbuurt

De Stadionbuurt De Stadionbuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en kreeg haar naam in 1922. De buurt is dus in tegenstelling tot wat iedereen denkt niet genoemd naar het Olympisch Stadion (1928) van architect Jan Wils, maar naar Het Stadion uit 1912 van architect Harry Elte. Een heel groot deel van de Stadionbuurt bestaat uit huurwoningen; meer dan de helft van de woningen wordt verhuurd door een woningcorporatie, slechts 13% van de huizen is particulier bezit. Meer dan 80% van de woningen is kleiner dan 80 m2. De Stadionbuurt en Plan Zuid Het Stadion van Elte stond 200 meter ten oosten van het Olympisch Stadion - aan de overzijde van de Amstelveenseweg - en werd na de Olympische Spelen van 1928 afgebroken zodat er woningbouw voor in de plaats kon komen. De Amazonenstraat, Van Tuyll van Serooskerkenweg, Argonautenstraat en de Jasonstraat liggen op de plek waar Het Stadion van Elte ooit stond. Plan Zuid, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor de bebouwing van Amsterdam Zuid had bedacht, kon na 1928 alsnog worden afgemaakt. Ware het niet volgens het originele plan van; De van Tuyll van Serooskerkenweg bijvoorbeeld, is aangepast ten gunste van het Olympisch Stadion, dat niet in Berlages Plan Zuid thuishoorde. Hij had op deze plek industrieterreinen en arbeiderswoningen bedacht. Drie buurten in de Stadionbuurt De wijk kan worden opgedeeld in drie buurten; De Marathonbuurt met veel kleinere sociale huurwoningen en de Van Tuyll van Serooskerkenbuurt met veel particuliere huurwoningen en een minderheid aan koopwoningen. Beide uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw in een voor die tijd herkenbare Amsterdamse Schoolbouw. Daarnaast is er nog de buurt ten westen van de Amstelveenseweg, met de woonboten aan het IJsbaanpad en het Olympisch Kwartier (direct naast het Olympisch Stadion), met straatnamen genoemd naar Griekse godinnen als Eos, Afrodite en Artemis. In deze nieuwbouwwijk zijn tussen 2004 en 2008 900 woningen gebouwd. Op dit moment wordt ook het nabijgelegen Het Stadionplein opnieuw ingericht, met extra voorzieningen en woningen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder