Vorige | Volgende

Argonautenstraat 78 1 1076KT Amsterdam, Van Tuyllbuurt

Vraagprijs € 425.000 

Bouwjaar
1906-1930
Woonoppervlakte
60 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

Super strak en sfeervol gerenoveerd twee-kamer appartement op de eerste verdieping van een fraai pand in de populaire Stadionbuurt in Amsterdam Zuid.

De woning beschikt over een moderne, strakke, open keuken, luxe badkamer, erker aan de voorzijde alsmede een balkon aan de achterzijde van het appartement. Kortom praktisch alle benodigde ingrediënten voor een heerlijke woning!

OMGEVING EN BEREIKBAARHEID
De Argonautenstraat is gelegen in stadsdeel Zuid, nabij de Amstelveenseweg, Stadionweg en de Stadionkade. In deze straten, evenals op het Stadion Plein, kunt u terecht voor al uw boodschappen. Het gebied is recent omgedoopt tot Amsterdam The Olympic.

De woning is heel gunstig gelegen ten opzichte van openbaar vervoer en uitvalswegen. Onder andere Station-Zuid en Zuid WTC alsmede diverse tramhaltes zijn op korte afstand gelegen. De A10 ligt op enkele autominuten rijden. Op de openbare weg is er voldoende parkeergelegenheid middels een vergunningensysteem.

INDELING
Gemeenschappelijke entree, net trappenhuis.
Entree woning: Hal, apart toilet, garderobe.
Aan de voorzijde van de woning bevindt zich de lichte, ruime woon - / eetkamer met erker. Er is hier voldoende ruimte voor het plaatsen van een gezellige zit- en eethoek. De strakke, moderne open keuken is voorzien van diverse lades en kasten, een koel-/ vriescombinatie, 5-pits gasfornuis met oven, afzuigkap, vaatwasser en spoelbak met thermostaatkraan.

De ruime slaapkamer, aan de achterzijde van het appartement, is voorzien van een grote inbouwkast en openslaande deuren naar het balkon. De luxe en grote badkamer is via de slaapkamer te bereiken. Deze badkamer is voorzien van een inloopdouche, dubbele wastafel met meubel, inbouwkast met de wasmachine- en droger aansluiting en handdoek radiator.

Door de gehele woning ligt een fraaie lamelparket vloer.

EIGENDOM
Het appartementsrecht is gelegen op grond uitgegeven in erfpacht. Het huidig tijdvak loopt tot 28-02-2055. De jaarcanon bedraagt €872,39 en heeft een 5-jaarlijkse indexering. Eerstvolgende indexering 28-02-2025. De algemene bepalingen 1994 van de gemeente Amsterdam zijn van toepassing.
De huidige eigenaren hebben een aanvraag bij de gemeente gedaan voor de afkoop voor eeuwigdurende erfpacht.

De indicatie die eigenaar nu vanuit de gemeente heeft ontvangen is als volgt:
- Vastklikken nieuwe canon vanaf 28-02-2055 bedraagt €1.324,85
- Afkopen alleen eeuwigdurende canon bedraagt € 21.790,-

Deze aanvraag is nog in behandeling bij de afdeling erfpacht van de gemeente Amsterdam, de officiële aanbieding is nog niet door de eigenaar ontvangen.

KADASTRALE GEGEVENS
Het appartementsrecht, rechtgevende op het uitsluitend gebruik van de woning gelegen op de eerste verdieping met veranda van het gebouw, één en ander met toebehoren, plaatselijk bekend te 1076 KT Amsterdam, Argonautenstraat 78-1, kadastraal bekend gemeente Amsterdam, sectie AB, complexaanduiding 2253-A, appartementsindex 8, uitmakende het één/vierentwintigste (1/24) onverdeeld aandeel in de gemeenschap.

VERENIGING VAN EIGENAARS
De Vereniging van Eigenaars is genaamd Argonautenstraat 74-88 te Amsterdam. De administratie wordt beheerd door Delair Vastgoed Beheer. De servicekosten bedragen €152,50 per maand.

BIJZONDERHEDEN
- Strak en sfeervol gerenoveerd turn key appartement;
- Balkon en erker;
- 58 m2 woonoppervlakte conform de NEN2580 meetinstructie;
- Strakke en luxe keuken;
- Moderne en royale badkamer;
- Oplevering in overleg.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sleek and tastefully renovated two-bedroom apartment on the first floor of a beautiful building in the popular Stadionbuurt in Amsterdam South.

The apartment has a modern, sleek, open kitchen, luxury bathroom, bay window at the front as well as a balcony at the rear of the apartment. In short, all the necessary ingredients for a lovely home!

AREA AND ACCESSIBILITY
The Argonautenstraat is located in the Zuid district, near the Amstelveenseweg, Stadionweg and Stadionkade. You can get your daily shopping in these streets, as well as the Stadion Plein. The area has recently been renamed Amsterdam The Olympic.

The house is very conveniently located for public transport and motorways. Station-Zuid and Zuid WTC, and other stations, as well as several tram stops, are a short distance away. The A10 is only a few minutes away by car. There is ample street parking space through a permit system.

CLASSIFICATION
Communal entrance, clean stairway.
Entrance hall, separate toilet, cloakroom.
At the front of the house is the bright, spacious living -/dining room with bay window. There is plenty of space here to set up a cosy sitting and dining area. The sleek, modern open kitchen has several drawers and cupboards, a fridge/freezer, 5-burner stove with oven, extractor, dishwasher and a sink with a thermostat.

The spacious bedroom, at the rear of the apartment, has a large built-in wardrobe and patio doors to the balcony. The luxurious and large bathroom can be accessed from the bedroom. This bathroom has a walk-in shower, double sink with under sink storage, built-in closet with washer and dryer connection and towel radiator.

The house has beautiful parquet flooring throughout.

OWNERSHIP
The apartment is located on land issued on a long lease. The current period runs until 28-02-2055. The annual ground lease amounts to €872.39 and has a 5-yearly indexation. Next indexation 28-02-2025. The 1994 general provisions of the municipality of Amsterdam apply. The current owners have applied to the municipality for the surrender of a perpetual long lease.

FEATURES
- Sleek and tastefully renovated turn-key apartment;
- Balcony and bay window;
- 58m2 living area according to the NEN25 measurement instruction;
- Sleek and luxurious kitchen;
- Modern and spacious bathroom;
- Completion to be agreed.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
19-04-2020
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
60 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Stadionbuurt

De Stadionbuurt De Stadionbuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en kreeg haar naam in 1922. De buurt is dus – in tegenstelling tot wat iedereen denkt – niet genoemd naar het Olympisch Stadion (1928) van architect Jan Wils, maar naar Het Stadion uit 1912 van architect Harry Elte. Een heel groot deel van de Stadionbuurt bestaat uit huurwoningen; meer dan de helft van de woningen wordt verhuurd door een woningcorporatie, slechts 13% van de huizen is particulier bezit. Meer dan 80% van de woningen is kleiner dan 80 m2. De Stadionbuurt en Plan Zuid Het Stadion van Elte stond 200 meter ten oosten van het Olympisch Stadion - aan de overzijde van de Amstelveenseweg - en werd na de Olympische Spelen van 1928 afgebroken zodat er woningbouw voor in de plaats kon komen. De Amazonenstraat, Van Tuyll van Serooskerkenweg, Argonautenstraat en de Jasonstraat liggen op de plek waar Het Stadion van Elte ooit stond. Plan Zuid, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor de bebouwing van Amsterdam Zuid had bedacht, kon na 1928 alsnog worden afgemaakt. Ware het niet volgens het originele plan van; De van Tuyll van Serooskerkenweg bijvoorbeeld, is aangepast ten gunste van het Olympisch Stadion, dat niet in Berlages Plan Zuid thuishoorde. Hij had op deze plek industrieterreinen en arbeiderswoningen bedacht. Drie buurten in de Stadionbuurt De wijk kan worden opgedeeld in drie buurten; De Marathonbuurt met veel kleinere sociale huurwoningen en de Van Tuyll van Serooskerkenbuurt met veel particuliere huurwoningen en een minderheid aan koopwoningen. Beide uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw in een voor die tijd herkenbare Amsterdamse Schoolbouw. Daarnaast is er nog de buurt ten westen van de Amstelveenseweg, met de woonboten aan het IJsbaanpad en het Olympisch Kwartier (direct naast het Olympisch Stadion), met straatnamen genoemd naar Griekse godinnen als Eos, Afrodite en Artemis. In deze nieuwbouwwijk zijn tussen 2004 en 2008 900 woningen gebouwd. Op dit moment wordt ook het nabijgelegen Het Stadionplein opnieuw ingericht, met extra voorzieningen en woningen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder