Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Argonautenstraat 88 1 1076KV Amsterdam, Van Tuyllbuurt

Koopsom € 475.000 

Bouwjaar
1930
Woonoppervlakte
59 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Argonautenstraat 88-1, 1076KV Amsterdam

Heerlijk ruim en recent gerenoveerd appartement met zolderkamer en berging (in totaal circa 66m) met ruim balkon op een toplocatie in Amsterdam Zuid. De woning is gelegen op een steenworp afstand van de Zuidas en Station Zuid/WTC. In 2021 is de woning volledig gerenoveerd.

Locatie/bereikbaarheid:
Het appartement bevindt zich in het rustige en kindvriendelijke gedeelte van Amsterdam Zuid, tussen de Stadionkade en het groene Van Tuyll van Serooskerkenplein. Veel pluspunten van het wonen in deze buurt zijn de Stadionweg, Stadionplein en de Beethovenstraat. Hier treft u onder andere een bakker, slager, groenteman, diverse supermarkten (grote Albert Heijn) en speciaalzaken waaronder Marqt, Le Fournil en LAmuse. Gezellige terrassen en restaurants sieren de buurt. In de buurt zijn verschillende goede (inter)nationale scholen te vinden, zoals de tweede Openluchtschool, de tweede Daltonschool, de Willemsparkschool en The British School. Kortom: het is comfortabel wonen in de Stadionbuurt met alles binnen handbereik.
De woning is uitstekend bereikbaar. Er is ruimschoots openbaar vervoer: diverse tram- en bushaltes en station Zuid/WTC bevinden zich op een steenworp afstand van het appartement. Er is thans een directe verbinding tussen station Zuid en Schiphol. Met de auto bereikt u de A10 binnen enkele minuten. Parkeren geschiedt middels vergunningstelsel, op dit moment heeft u de mogelijkheid om twee parkeervergunningen per direct aan te vragen. Bij deze vergunning behoort de mogelijkheid tot parkeren in de parkeergarage onder het Stadionplein.

Indeling:
Eerste verdieping
Bij binnenkomst vanuit de gemeenschappelijke opgang komt u in de hal terecht. Vanaf hier zijn de 2 goed bemeten slaapkamers te betreden (ca 8,8m2 en ca 13,4m2). Vanuit de hoofdslaapkamer kijkt u door middel van de charmante erker uit over de gehele straat. Vanuit de hal is tevens de badkamer te betreden. Deze beschikt over een toilet, wastafel, aansluiting voor de wasmachine en droger, ligbad en douche. De riante open keuken/woonkamer heeft een breedte van bijna zes meter en beschikt over een grote kozijndeuren welke veel licht doorlaten. De keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur. Denk hierbij aan een vaatwasser, oven, Boretti gasfornuis, Quooker systeem en een SMEG koelkast. Vanaf de keuken loopt u vervolgens in een keer het ruime balkon op. In de balkonkast bevindt zich de gloednieuwe CV-ketel.
Zolderverdieping
Op de derde en tevens zolderverdieping bevindt zich een kamer welke ideaal is als bijvoorbeeld werkkamer of extra slaapkamer. Deze kamer is voorzien van elektra. Aangrenzend bevind zich ook nog een aparte opslagkamer. Zowel de zolderkamer als de gehele woning zijn voorzien van een fraaie en nieuwe visgraatvloer.

Bijzonderheden
- Appartementsrecht 59m +7m2 zolderkamer (NEN2580 gemeten)
- Gerenoveerd in 2021
- Ruim balkon
- Sfeervolle erker
- Servicekosten VVE 152,50
- MJOP aanwezig
- Afgekochte erfpachtcanon tot 01-03-2055
- Twee parkeervergunningen mogelijk.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
08-03-2021
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
59 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Stadionbuurt

De Stadionbuurt De Stadionbuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en kreeg haar naam in 1922. De buurt is dus in tegenstelling tot wat iedereen denkt niet genoemd naar het Olympisch Stadion (1928) van architect Jan Wils, maar naar Het Stadion uit 1912 van architect Harry Elte. Een heel groot deel van de Stadionbuurt bestaat uit huurwoningen; meer dan de helft van de woningen wordt verhuurd door een woningcorporatie, slechts 13% van de huizen is particulier bezit. Meer dan 80% van de woningen is kleiner dan 80 m2. De Stadionbuurt en Plan Zuid Het Stadion van Elte stond 200 meter ten oosten van het Olympisch Stadion - aan de overzijde van de Amstelveenseweg - en werd na de Olympische Spelen van 1928 afgebroken zodat er woningbouw voor in de plaats kon komen. De Amazonenstraat, Van Tuyll van Serooskerkenweg, Argonautenstraat en de Jasonstraat liggen op de plek waar Het Stadion van Elte ooit stond. Plan Zuid, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor de bebouwing van Amsterdam Zuid had bedacht, kon na 1928 alsnog worden afgemaakt. Ware het niet volgens het originele plan van; De van Tuyll van Serooskerkenweg bijvoorbeeld, is aangepast ten gunste van het Olympisch Stadion, dat niet in Berlages Plan Zuid thuishoorde. Hij had op deze plek industrieterreinen en arbeiderswoningen bedacht. Drie buurten in de Stadionbuurt De wijk kan worden opgedeeld in drie buurten; De Marathonbuurt met veel kleinere sociale huurwoningen en de Van Tuyll van Serooskerkenbuurt met veel particuliere huurwoningen en een minderheid aan koopwoningen. Beide uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw in een voor die tijd herkenbare Amsterdamse Schoolbouw. Daarnaast is er nog de buurt ten westen van de Amstelveenseweg, met de woonboten aan het IJsbaanpad en het Olympisch Kwartier (direct naast het Olympisch Stadion), met straatnamen genoemd naar Griekse godinnen als Eos, Afrodite en Artemis. In deze nieuwbouwwijk zijn tussen 2004 en 2008 900 woningen gebouwd. Op dit moment wordt ook het nabijgelegen Het Stadionplein opnieuw ingericht, met extra voorzieningen en woningen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder