Vorige | Volgende

Argonautenstraat 9 1 1076KJ Amsterdam, Van Tuyllbuurt

Bouwjaar
1931
Woonoppervlakte
76 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

WEGENS HET GROTE ANIMO KUNNEN WIJ HELAAS GEEN AFSPRAKEN MEER INPLANNEN.
Argonautenstraat 9-1, 1076 KJ Amsterdam

Sfeervol appartement (76m) met speelse indeling met balkon aan de voor- en achterzijde.
Het appartement is voorzien van een luxe keuken en badkamer en door het gehele appartement een fraaie houtenvloer.

Ligging:

Het betreft een rustige, kindervriendelijke buurt met alle voorzieningen. Het appartement is gelegen nabij het Olympisch Stadion en de Zuidas. De Beethovenstraat, de Cornelis Schuytstraat alsmede het Beatrixpark bevinden zich in directe omgeving. Om de hoek zijn meerdere scholen, zo ook de international school. Zeer centraal gelegen t.o.v. het openbaar vervoer en de ring A10 (S108). In dit stadsdeel is het mogelijk per adres zonder wachtlijst twee parkeervergunningen aan te vragen

Indeling:

Entree. Ruime hal die toegang biedt tot alle vertrekken. Zeer royale living aan de voorzijde met breed, smal balkon. Aan achterzijde een luxe keuken, voorzien van oven, magnetron, vriezer, ijskast en gasfornuis. Vanuit de keuken heeft u toegang tot een klein balkon. Twee goede slaapkamers aan de voor- en achterzijde. Fraaie badkamer met inloopdouche en wastafel. Separaat toilet. Ruime kast met wasmachine aansluiting.

Argonautenstraat:
Griekse Zeehelden die op het schip Argo uitvoeren om het Gulden Vlies te halen. (Bron: Stadsatlas Amsterdam)

Bijzonderheden:
- Driekamerappartement van ca. 76m (NEN2580)
- Keurige staat
- Twee slaapkamers
- Exclusief gas, water, licht, tv en internet
- Twee maanden waarborgsom
- CV-installatie
- Beschikbaar per 1 november 2021
- 2 parkeervergunningen per direct beschikbaar

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2021-09-03
Status
Verhuurd onder voorbehoud
Aanvaarding
per datum

Bouw

Soort woning
tussenverdieping
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1931

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
76 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3

Energie

Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Stadionbuurt

De Stadionbuurt De Stadionbuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en kreeg haar naam in 1922. De buurt is dus in tegenstelling tot wat iedereen denkt niet genoemd naar het Olympisch Stadion (1928) van architect Jan Wils, maar naar Het Stadion uit 1912 van architect Harry Elte. Een heel groot deel van de Stadionbuurt bestaat uit huurwoningen; meer dan de helft van de woningen wordt verhuurd door een woningcorporatie, slechts 13% van de huizen is particulier bezit. Meer dan 80% van de woningen is kleiner dan 80 m2. De Stadionbuurt en Plan Zuid Het Stadion van Elte stond 200 meter ten oosten van het Olympisch Stadion - aan de overzijde van de Amstelveenseweg - en werd na de Olympische Spelen van 1928 afgebroken zodat er woningbouw voor in de plaats kon komen. De Amazonenstraat, Van Tuyll van Serooskerkenweg, Argonautenstraat en de Jasonstraat liggen op de plek waar Het Stadion van Elte ooit stond. Plan Zuid, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor de bebouwing van Amsterdam Zuid had bedacht, kon na 1928 alsnog worden afgemaakt. Ware het niet volgens het originele plan van; De van Tuyll van Serooskerkenweg bijvoorbeeld, is aangepast ten gunste van het Olympisch Stadion, dat niet in Berlages Plan Zuid thuishoorde. Hij had op deze plek industrieterreinen en arbeiderswoningen bedacht. Drie buurten in de Stadionbuurt De wijk kan worden opgedeeld in drie buurten; De Marathonbuurt met veel kleinere sociale huurwoningen en de Van Tuyll van Serooskerkenbuurt met veel particuliere huurwoningen en een minderheid aan koopwoningen. Beide uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw in een voor die tijd herkenbare Amsterdamse Schoolbouw. Daarnaast is er nog de buurt ten westen van de Amstelveenseweg, met de woonboten aan het IJsbaanpad en het Olympisch Kwartier (direct naast het Olympisch Stadion), met straatnamen genoemd naar Griekse godinnen als Eos, Afrodite en Artemis. In deze nieuwbouwwijk zijn tussen 2004 en 2008 900 woningen gebouwd. Op dit moment wordt ook het nabijgelegen Het Stadionplein opnieuw ingericht, met extra voorzieningen en woningen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Schakel een MVA/NVM makelaar in om te huren in Nederland

Het werkgebied van een makelaar reikt verder dan alleen het kopen of verkopen van huizen. Ook bij het vinden van een huurhuis is het inschakelen van een makelaar een verstandige keuze. Je makelaar kan je adviseren over welk soort woning het beste bij je past en in welke buurt deze het meest geschikt is.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder