Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Arie de Bruijnstraat 1 1544ST Zaandijk, Oud Zaandijk

Vraagprijs op aanvraag

Omschrijving

OMSCHRIJVING

Binnenstedelijke herontwikkelingslocatie in oud Zaandijk naast de nostalgische wijk Domineestuin en de recent gerestaureerde Zaandijker kerk. De herontwikkeling bestaat uit het realiseren van woningbouw. De Gemeente Zaanstad heeft een kwaliteitskader voor het gebied en randvoorwaarden voor de herontwikkeling opgesteld voor de toekomstige nieuwbouw. Welke gegevens samen met andere noodzakelijke gegevens in de dataroom beschikbaar zijn.


OMGEVING

De locatie is gelegen in oud Zaandijk aan de rand van de wijk Domineestuin een wijk gebouwd in de jaren '80 bestaande uit houten woningen met historische strokenverkaveling met waterlopen en paden , het Kerkplein met de gerestaureerde kerk en Gemeentelijke monumenten, Brouwerij de Hoop met restaurant/cafe, nieuwbouwlocatie voor 10 woningen, de Willem Dreeslaan en aan de achterzijde de Berkenweg. Aan de oostzijde van de locatie ligt de Lagedijk met daarachter de rivier de Zaan welke vanuit de herontwikkelingslocatie bereikbaar gemaakt kan worden door het verbreden van de Nieuwe Vaart.

GESCHIEDENIS
In het kwaliteitskader van de Gemeente Zaanstad wordt verwezen naar de lange historie van het gebied teruggaande naar lang vervlogen tijden. In het buurtje achter de kerk heerste armoede en werkloosheid. Het had zich inmiddels ontwikkeld tot arbeidersbuurtje met een wirwar van bedrijfjes en woonhuizen. Eind 19e eeuw kwam de industrialisatie in Nederland goed op gang. In de Zaanstreek werden de molens langzaam vervangen door fabrieken. De molens werden in eerste instantie aangepast en voorzien van een stoommachine. Met de opkomst van de gasmotoren, elektromotoren en dieselmotoren rond 1890/1900werden de molens definitief gesloopt en vervangen door fabrieksgebouwen. Aan het Langepad, vlak achter de kerk, kwam een fabriek. Jacob Pielkenrood kocht in 1895 een huisje aan het Langepad en ging daar fornuizen, kachels en ijzeren bussen vervaardigen. Rond 1910 werd het eerste stenen fabriekje gebouwd aan het Langepad en in de jaren ‘20 was de fabriek flink uitgebreid. Op historische foto’s is goed te zien hoe het pad in het begin van de 20ste eeuw langzaam werd ingenomen door de fabriek van Pielkenrood het huidige Ardagh Metal Packaging.


VOORMALIG GEBRUIK
De locatie is vanaf 1910 in gebruik geweest als fabriek voor het maken van blikken, deze werkzaamheden stoppen in de maand juli 2019.

BESTEMMING
Op dit moment is de bestemming bedrijfsdoeleinden, echter is er een door de Gemeente Zaanstad een kwaliteitskader vastgesteld inzake herontwikkeling en zijn de randvoorwaarden daarvoor ook al geformuleerd.VRAAGPRIJS


KADASTRALE KENMERKEN
Gemeente Zaandijk sectie A nummers 7234,3052 (gedeelte;ijk) , 4642, 7028, 5444 samen groot 12.783m2


BEZICHTIGINGEN EN PROCES


Bezichtigingen gaan op afspraak ..

Voor de aanwezige informatie met betrekking tot de verkoop is een digitale kluis ingericht. Indien u interesse heeft in de verwerving van de onderhavige locatie kunt u dit kenbaar maken via e-mailadres info@beudeker.nl of nieuwbouw@thijssenmakelaardij.nl Via een separate link krijgt u op basis van uw e-mailadres en een uniek wachtwoord toegang tot de digitale kluis.

Het tijdpad van het verkoopproces ligt vast in de inschrijvingsvoorwaarden en is, bij wijze van indicatie, als volgt:Kosten Koper
De koop is kosten koper. Dat wil zeggen dat de verschuldigde overdrachtsbelasting (6% over de koopsom) en notariskosten in rekening gebracht worden bij de koper.

Zekerheidstelling
De borgstelling bedraagt 10 % van de koopsom. Deze borgstelling dient als zekerheid en dient door koper voor de in de koopakte genoemde datum te zijn afgegeven in de vorm van een aanbetaling/waarborgsom of een bankgarantie.

Notaris
Projectnotaris Zaannotarissen Wormerveer

Voorwaarden
Alle door Beudeker Makelaars en Thijssen Makelaardij en de verkoper verstrekte informatie moet uitsluitend gezien worden als een uitnodiging tot nader overleg c.q. tot het uitbrengen van een bod. Hoewel gestreefd is naar een zo zorgvuldig mogelijke weergave van de beschikbare gegevens, moet er van worden uitgegaan dat bovenstaande slechts indicatief is. De gegevens (bedragen, jaartallen, omschrijvingen, etc.) kunnen zijn verkregen door mondelinge overdracht. Een kandidaat koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem van belang zijn.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
02-07-2019
Status
Beschikbaar

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder