Vorige | Volgende

Assendelftstraat 6 C 1013SP Amsterdam, Spaarndammerbuurt Zuidwest

Bouwjaar
1906-1930
Woonoppervlakte
58 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

EIGEN GROND, TWEE SLAAPKAMERS, SUPER LICHT APPARTEMENT!

Fraai 3-kamer appartement van 58 m2 gelegen op de tweede verdieping met twee uitstekende slaapkamers, bijzonder veel lichtinval en een separate berging van ca. 8 m2 op de zolderverdieping!

Omgeving:
De woning is gelegen in de Spaarndammerbuurt, nabij het populaire Westerpark, de Houthavens en de Westergasfabriek. Op loopafstand en binnen enkele fietsminuten ben je in de Jordaan of op de Haarlemmerdijk. Deze buurt beschikt over goede openbaar vervoersvoorzieningen, o.a. tram 3 op het Haarlemmerplein, buslijnen 18, 21 en 22 en de pont naar Amsterdam-Noord en natuurlijk het Centraal Station dat hooguit tien minuten fietsen is. In de directe omgeving bevinden zich vele kleine winkels en restaurantjes maar o.a. ook een AH en een Blokker in de Spaarndammerstraat. Met de auto ben je snel op de ringweg A-10.

Indeling:
Tweede verdieping: entree, overloop, grote woonkamer gelegen aan de voorzijde met een luxe open keuken, alle gebruikelijke inbouwapparatuur is aanwezig, trendy badkamer voorzien van een douche, wastafel en een wasmachine-aansluiting, apart toilet met een fonteintje en een vaste kast met de c.v.-ketel, twee grote slaapkamers aan de achterzijde (de grootste geeft toegang tot het balkon). Schitterend uitzicht aan de achterzijde over het groen richting de Houtrijkstraat.

Separate zolderberging van 8 m2 gelegen op de vierde verdieping.

Bijzonderheden:
* Kant en klaar appartement, u hoeft alleen te verhuizen!
* Energielabel C.
* Schilderwerk aan voor- en achterzijde is recentelijk uitgevoerd.
* Extra plafondisolatie waardoor er vrijwel geen geluiden van de bovenburen zijn.
* De woning is gelegen op EIGEN GROND (geen erfpacht).
* Het pand is intensief gerenoveerd en gesplitst in 2009
* Fraai lamel-parketvloer door de hele woning
* Gezonde en professioneel beheerde VvE. De servicekosten bedragen circa . 188, - per maand
* Notaris: keuze koper
* Oplevering in overleg, kan spoedig.
* De plattegrond betreft een indicatie van het appartement. Aan de opgegeven maten kunnen geen rechten worden ontleend.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2021-03-27
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
58 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3

Energie

Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt

De Spaarndammer- en Zeeheldenbuurtbuurt is een wijk in Amsterdam West. Tot 2010 behoorde deze wijk, samen met de Frederik Hendrikbuurt en de Staatsliedenbuurt, tot stadsdeel Westerpark. De wijk dankt zijn naam aan de Spaarndammerdijk, en -straat en de straten genoemd naar zeehelden en ontdekkingsreizigers als Willem Barentsz en Willem Bontekoe. De wijk wordt begrensd door de Spaarndammerdijk en de Oude Houthaven aan de noordkant, aan de westkant door de Spaarndammerstraat, aan de oostzijde door het Westerdok en aan de zuidkant door de Zoutkeetsgracht en het spoor.
Amsterdamse School in de Spaarndammerbuurt
De Spaarndammerbuurt is ontstaan aan het einde van de negentiende eeuw en van oorsprong een echte Amsterdamse arbeidersbuurt; de woningen in Amsterdamse Schoolstijl waren voornamelijk bestemd voor de havenarbeiders die in de Houthavens werkten. De woningen waren mooi van opzet er was veel zorg aan het ontwerp ervan besteed. De buurt staat bekend om de bouw in deze stijl, onder andere op en rondom het Spaarndammerplantsoen en de Zaanstraat. Maar het meest opvallende gebouw in Amsterdamse Schoolstijl in de Spaarndammerbuurt is toch wel Het Schip aan de Zaanstraat, voorheen een postkantoor, thans als museum een belangrijke culturele trekker over de Amsterdamse School.
Spaarndammer- en Zeeheldenbuurt: van volksbuurten naar gemengde wijk
Recentelijk onderging de Spaarndammerbuurt een gedaanteverwisseling;. Een groot gedeelte van de woningen werdis gerenoveerd en de Spaarndammerstraat is als winkelgebied opgeknapt, waardoor de Spaarndammerbuurt steeds aantrekkelijk wordt voor tweeverdieners. Door deze upgrade van de buurt en de aankondiging van de bebouwing van de Houthavens, die ten noorden aan de Spaarndammerbuurt grenzen, heeft het hele gebied zichtbaar een boost gekregen. Ook de Zeeheldenbuurt bestond voornamelijk uit arbeiderswoningen, maar in 2000 is begonnen veel van de eind 19e- of vroeg 20e-eeuwse bouw te renoveren waarbij kleinere woningen werden gecombineerd, zodat het aanbod van woningen in de Zeeheldenbuurt gevarieerder is geworden. Ook vindt verkoop van huurwoningen door woningbouwcorporaties plaats, wat een ander type bewoner aantrekt. In de Zeeheldenbuurt vind je daarom anno 2018 een mix aan bewoners en woningen in het huur- en koopsegment van eenvoudig tot heel luxe.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder