Vorige | Volgende

Baarsjesweg 174 III 1057HP Amsterdam, De Wester Quartier

Vraagprijs € 595.000 

Bouwjaar
1906-1930
Woonoppervlakte
102 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

* English translation below *

***** Riant en speels opgezet appartement aan de Kostverlorenvaart met een prachtig vrijliggend dakterras. Aan de voorzijde spectaculair uitzicht over het water met onder andere de beroepsvaart en veel pleziervaartuigen. Aan de achterzijde fraai uitzicht over een enorme binnentuin. Hierdoor zeer licht en veel privacy.

Indeling
Entree op de derde verdieping: hal, aan de voorzijde een zeer ruime leefruimte met grote ramen aan de gracht. Aansluitend aan de leefruimte de half open keuken uit 2015 met inbouwapparatuur. Toegang tot een ruim balkon aan de achterzijde op het zonnige zuid/westen. Grote bergkast bereikbaar vanuit de woonkamer. In de hal nog een ruime kast met ruimte voor de wasmachine en droger.
Grote master bedroom aan de achterzijde met eveneens toegang tot het balkon. Badkamer voorzien van douche, bad en wastafel. Separate wc.

Zij kamer welke thans onderdeel uit maakt van de woonkamer. Deze zijkamer is gemakkelijk af te sluiten voor het creëren een extra slaapkamer. De zij-kamer heeft een trap naar de bovenste verdieping welke toegang geeft tot een open ruimte die nu dienst doet als slaapkamer en werkkamer. Deze ruimte geeft toegang tot het royale dakterras met de hele dag de zon.
Het geheel is gemakkelijk aan te passen waardoor de zij kamer een aparte kamer wordt en dat de slaapkamer op de bovenste verdieping afzonderlijk te bereiken is.

Fantastisch gelegen appartement met spectaculaire uitzichten over water en groen. Gelegen op de rand van Oud-West en de Baarsjes. Vele trendy winkels, cafés en restaurants op loopafstand. Perfect gelegen ten opzichte van de uitvalswegen alsmede voor het openbaar vervoer.

Bijzonderheden:
- 102 m2 (Nen 2580 meetrapport aanwezig)
- Fantastisch uitzicht over het water van de Kostverlorenvaart en de binnentuinen
- Gezonde VvE
- Grote ruimtes, thans 2 slaapkamers. Gemakkelijk een derde en zelfs een 4e te creëren
- Afgekochte erfpacht tot 2060

_______________
English translation

Spacious and playfully designed apartment on the Kostverlorenvaart with a beautiful roof terrace. At the front spectacular view over the water with commercial shipping and many pleasure boats. At the back beautiful views over a huge courtyard. This makes it very light and lots of privacy.

Layout
Entrance on the third floor: hall, at the front a very spacious living room with large windows on the canal. Adjoining the living space is the semi-open kitchen from 2015 with built-in appliances. Access to a spacious balcony at the back on the sunny south / west. Large storage cupboard accessible from the living room. In the hall there is a spacious closet with space for the washing machine and dryer.
Large master bedroom at the back with access to the sunny balcony. Bathroom with shower, bath and sink. Separate toilet.

Side room which is now part of the living room. This side room is easily closed to create an extra bedroom. The side room has a staircase to the top floor which gives access to an open space that now serves as a bedroom and office. This space gives access to the spacious roof terrace with sun all day.
The whole is easy to adjust, making the side room a separate room and the bedroom on the top floor can be reached separately.

Fantastic apartment with spectacular views over water and greenery. Located on the edge of Oud-West and the Baarsjes. Many trendy shops, cafes and restaurants within walking distance. Perfectly situated for the roads and for public transport.

Particularities:
- 102 m2 (Nen 2580 measurement report available)
- Fantastic view over the water of the Kostverlorenvaart and the inner gardens
- Healthy Owners Association
- Large spaces, currently 2 bedrooms. Easily create a third and even a 4th
- paid off leasehold until 2060
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
24-07-2020
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
102 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Chassébuurt

De Chassébuurt ligt tussen de Baarsjesweg, de Postjesweg, de Admiralengracht, de Jan Evertsenstraat en de Admiraal de Ruijterweg. De buurt is vernoemd naar de Chasséstraat.
De Chassébuurt: Gebouwd met subsidie van het rijk
In de jaren twintig werd een premieregeling voor middenstandswoningen van kracht, waarbij het rijk een subsidie aan particulieren uitgaf om een huis te kunnen bouwen. Veel particulieren verenigden zich en begonnen aan de bouw en exploitatie van woningen in de Chassébuurt. Naast de subsidie van het rijk, konden particulieren ook een hypothecaire lening bij de staat afsluiten, waarvoor de gemeente garant stond. Mochten de huizeneigenaren niet meer aan hun betalingsverplichting kunnen voldoen, dan kwamen de woningen automatisch in het bezit van de gemeente die ze tegen betaalbare huren ging verhuren.
Het Grotestedenbeleid van Kok
De geschiedenis van het ontstaan van de Chassébuurt is bepalend voor het soort bouw van de buurt, evenals de Amsterdamse School-architectuur uit de tijd dat de buurt gebouwd is. In het kader van het Grotestedenbeleid van kabinet Kok-1 is de Chassébuurt in de eerste tien jaar van de 21e eeuw opgeknapt tot een levendig en vitaal gebied. Het is een populaire buurt met galeries en bedrijfjes, woningen voor alle inkomensgroepen, opgeknapte straten en sociale voorzieningen. In 2017 woonden er ruim 6000 inwoners in de Chassébuurt, bij een woningvoorraad van bijna 3000.
Bijzonder: Natuurtuin Slatuinen
Bijzonder aan de Chassébuurt is de aanwezigheid van Natuurtuin Slatuinen tussen de Slatuinenweg, de Chasséstraat, de Admiraal de Ruijterweg en de Jacob van Wassenaer Obdamstraat. De ingang van deze natuurtuin ligt tussen de percelen Slatuinenweg 43 en 47. Tot 1982 zat er een kwekerij.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder