Vorige | Volgende

Baarsjesweg 176 - II 1057HP Amsterdam, De Wester Quartier

Vraagprijs € 425.000 

Bouwjaar
1923
Woonoppervlakte
71 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Wonen aan het water middenin de binnenstad van de mooiste stad van de wereld, Baarsjesweg 176-2 kan dit allemaal bieden!

In een rustig stukje van De Baarsjes komt dit ruime en goed ingedeelde 3-kamerappartement van 71 m² nu vrij voor de verkoop. Ook heeft de woning nog een zolderkamer/berging van 12 m².

Deze voormalige sociale huurwoning is nog geheel naar eigen smaak in te delen en af te werken. De keuken en badkamer valt naar eigen wens en smaak te worden geplaatst evenals de vloeren en wanden. De riante woonkamer aan de voorzijde heeft prachtig vrij uitzicht over de Kostverlorenvaart. De 2 goed bemeten slaapkamers aan de achterzijde bieden beide toegang tot het zonnige balkon. De dichte keuken heeft op dit moment een simpel keukenblokje en heeft ook toegang tot het balkon. De badkamer is voorzien van een douche en wastafel en er is een separaat toilet. Op de zolderverdieping is nog een berging/kamer gelegen van 12 m².

De Baarsjes
De Baarsjes is leuk en is zeer centraal gelegen in Amsterdam-West. Op loopafstand vind je fijne tentjes zoals Bar Spek, Restaurant NELIS, Kauffmann, Faam en niet te vergeten Edel by Dennis in Het Sieraad. Voor nog veel meer restaurantjes, cafés en De Hallen is Oud-West ook dichtbij. Voor je dagelijkse boodschappen kun je terecht op de Admiraal de Ruijterweg en één van de beste markten van Amsterdam de Ten Kate markt of de hippe Jan Eef. Tram 13 en 19 en bus 18 en 247 gaan om de hoek en met de auto ben je binnen een paar minuten op de Ringweg A-10. In deze buurt is het vergunningsstelsel actief, voor recente informatie verwijzen wij u naar de gemeente website van Amsterdam.

VvE & Erfpacht
De VvE 'Meelblok' bestaat uit de woningen gelegen aan Van Speijkstraat 2-46, Baarsjesweg 174-184 en Chasséstraat 1-27. Het beheer van de VvE wordt professioneel uitgevoerd door Ymere VvE Beheer en de maandelijkse servicekosten bedragen ca. € 109,60 per maand. De grond is belast met erfpacht waarbij de erfpachtcanon is afgekocht tot 1 juni 2060.

Bijzonderheden
- Professioneel beheerde actieve VvE
- servicekosten VvE ca. € 109,60 per maand
- erfpachtcanon afgekocht tot 1 juni 2060
- Projectnotaris Lubbers & Dijk voor de overdracht
- Verkoper verkoopt met anti-speculatiebeding van 3 jaar & ouderdomsclausule
- Zelfbewoningsplicht of kopen voor kinderen
- Niet-zelfbewoningsclausule, verkoper heeft de woning nooit zelf bewoond;
- Oplevering in 2021
- woonoppervlakte van 71 m² conform NEN 2580 aanwezig


De verkoopinformatie is met grote zorgvuldigheid samengesteld doch voor de juistheid van de inhoud kunnen wij niet instaan en er kunnen derhalve geen rechten aan worden ontleend. De inhoud is puur informatief en mag niet worden beschouwd als een aanbod. Daar waar gesproken wordt over inhoud, oppervlakten of afmetingen moeten deze worden beschouwd als indicatief en als circa maten. U dient als koper zelf onderzoek te verrichten naar zaken die voor u van belang zijn. Wij raden u in dat verband aan uw eigen NVM-makelaar in te schakelen.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
2020-12-30
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1923

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
71 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3

Energie

Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Chassébuurt

De Chassébuurt ligt tussen de Baarsjesweg, de Postjesweg, de Admiralengracht, de Jan Evertsenstraat en de Admiraal de Ruijterweg. De buurt is vernoemd naar de Chasséstraat.
De Chassébuurt: Gebouwd met subsidie van het rijk
In de jaren twintig werd een premieregeling voor middenstandswoningen van kracht, waarbij het rijk een subsidie aan particulieren uitgaf om een huis te kunnen bouwen. Veel particulieren verenigden zich en begonnen aan de bouw en exploitatie van woningen in de Chassébuurt. Naast de subsidie van het rijk, konden particulieren ook een hypothecaire lening bij de staat afsluiten, waarvoor de gemeente garant stond. Mochten de huizeneigenaren niet meer aan hun betalingsverplichting kunnen voldoen, dan kwamen de woningen automatisch in het bezit van de gemeente die ze tegen betaalbare huren ging verhuren.
Het Grotestedenbeleid van Kok
De geschiedenis van het ontstaan van de Chassébuurt is bepalend voor het soort bouw van de buurt, evenals de Amsterdamse School-architectuur uit de tijd dat de buurt gebouwd is. In het kader van het Grotestedenbeleid van kabinet Kok-1 is de Chassébuurt in de eerste tien jaar van de 21e eeuw opgeknapt tot een levendig en vitaal gebied. Het is een populaire buurt met galeries en bedrijfjes, woningen voor alle inkomensgroepen, opgeknapte straten en sociale voorzieningen. In 2017 woonden er ruim 6000 inwoners in de Chassébuurt, bij een woningvoorraad van bijna 3000.
Bijzonder: Natuurtuin Slatuinen
Bijzonder aan de Chassébuurt is de aanwezigheid van Natuurtuin Slatuinen tussen de Slatuinenweg, de Chasséstraat, de Admiraal de Ruijterweg en de Jacob van Wassenaer Obdamstraat. De ingang van deze natuurtuin ligt tussen de percelen Slatuinenweg 43 en 47. Tot 1982 zat er een kwekerij.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder