Vorige | Volgende

Bachplein 1 1077GH Amsterdam, Beethovenbuurt

Vraagprijs € 2.450.000 

Bouwjaar
1930
Woonoppervlakte
233 m²
Aantal kamers
9
Perceeloppervlakte
109 m²

Omschrijving

Bachplein 1, 1077 GH Amsterdam

* For English, see below *

***** Heerlijk ruim familiehuis aan chique, rustig, groen pleintje in Amsterdam Zuid op EEUWIGDUREND AFGEKOCHTE ERFPACHT (dus praktisch eigen grond). Buiten wonen in Amsterdam op een top locatie.

Groot huis met een kleine tuin, maar met een perfecte zon ligging.
Het huis is in de loop van tijd met veel smaak en aandacht verbouwd en gerestaureerd.

Indeling: entree met hal met garderobe en wc, woonkamer met houtkachel, dubbele deuren naar de tuin, open woonkeuken met eveneens een deur naar de tuin, toegang tot de fijne kelder.

Eerste verdieping: overloop, slaapkamer aan de voorzijde, thans in gebruik als bibliotheek met houtkachel, werkkamer aan de voorzijde, master bedroom aan de achterzijde met inbouwkasten en een badkamer met dubbele wastafels, douche en wc en een balkon.

Tweede verdieping: overloop, ruime slaapkamer aan de voorzijde, wasruimte aan de voorzijde, slaapkamer aan de achterzijde, badkamer met drie dubbele wastafel, ligbad, douche en wc.

Derde verdieping: overloop met berging en een ruime en gezellige slaapkamer in de kap met een wastafel.

Alle soorten en maten van scholen in de directe omgeving en station Zuid (met Noord/Zuid lijn) op loopafstand. *****

Bijzonderheden:
- Eeuwigdurend afgekochte erfpacht (dus praktisch eigen grond)
- Heerlijk familiehuis met een perfecte indeling en aantal slaapkamers
- Uniek gelegen aan een chique en rustig groen pleintje met vrij uitzicht aan de voorzijde
- Zonnige tuin

| English translation |

Bachplein 1, 1077 GH Amsterdam

***** Wonderful, spacious family home situated on an up-scale, quiet and green square in Amsterdam Zuid, THE GROUND LEASE HAS BEEN PAID FOR IN PERPETUITY (so the property is practically freehold). Outdoor living in Amsterdam in a first rate location.

Large family home with a cosy garden with a perfect sun position.
The property has been renovated and restored in recent years with taste and great care and attention.

Layout: entrance, hallway with coatroom and toilet, living room with a wood burning stove, double doors leading to the garden, open plan living kitchen with access to the garden as well, stairs leading down to the basement.

First floor: landing, bedroom in the front, currently in use as a library, study in the front, master bedroom in the rear with built-in wardrobes and a bathroom en suite fitted with a double sink, shower, toilet and a balcony.

Second floor: landing, spacious bedroom in the front, laundry room in the front, bedroom in the rear, bathroom with a triple bowl sink, bath tub, shower and toilet.

Third floor: landing with storage space and a cosy bedroom in the attic.

Many different kinds of schools are in the direct vicinity and train station Zuid (with the Nord/Zuid metro line) is within walking distance. *****

Particulars:
- The ground lease has been paid for in perpetuity (so the property is practically freehold)
- Lovely family home with a perfect layout and number of bedrooms
- Uniquely situated on an up-scale and quiet green square with unobstructed views in the front
- Sunny garden
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
10-09-2020
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
233 m²
Perceeloppervlakte
109 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
9
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Apollobuurt

De Apollobuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en de Boerenwetering, het Noorderamstelkanaal, het Zuideramstelkanaal en de Parnassusweg met het Olympiaplein. De wijk heeft een ruime opzet met villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School door elkaar heen. De bewoners zijn over het algemeen hoogopgeleid met gemiddeld een hoger inkomen, het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn bijzondere voorzieningen in de Apollobuurt. Amsterdamse School in de Apollobuurt De Apollobuurt is voor het grootste gedeelte gebouwd in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en dat is te zien aan de huizen; deze zijn voor het merendeel gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De hele buurt is onderdeel van Plan Zuid, het stedenbouwkundigplan dat architect Berlage begin vorige eeuw voor Amsterdam Zuid presenteerde. Ondanks dat Berlage niet van de Amsterdamse School was, maar van het rationalisme, is de Apollobuurt toch het toonbeeld van Amsterdamse Schoolbouw omdat de architecten van de wijk voor de invulling van Plan Zuid hun inspiratie putten uit de Amsterdamse Schoolstroming. Straten vernoemd naar componisten De Bachstraat, Chopinstraat en de bekende winkelstraat de Beethovenstraat; het is slechts een greep uit de straten in de Apollobuurt die zijn genoemd naar beroemde componisten. Naast aan componisten hebben de straten in dit deel van Amsterdam Zuid hun namen ook te danken aan schilders en goden uit de Griekse mythologie. Voorbeelden hiervan zijn de Titiaanstraat, Leonardostraat en Raphaėlstraat en natuurlijk de Minerva- en Apollolaan, naamgever van de Apollobuurt..

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder